Aloita uusi keskustelu

Klapikoneen pikkupyörät

Aloittaja: Klapimestari Kotimaa 16.5.2018 16:20

Tuttava oli selvittänyt miksi Klapokoineissa käytetään liian pieniä pyöriä?.
Vastaus oli että se on kustannuskysymys, ja ihmiset ei osta jos on vähän kalliimpi isoilla pyörillä.
Minä kyllä ihmettelen että minkä laiset ihmiset valitsee pienipyöräisiä jos saisi vähän kalliimmalla paremmin liikuteltavan kapistuksen. Onko niin että nämä hintaa katsovat ei ymmärrä Klapikoneen käytöstä mitään?.
Näin minä luulen.
Itse ole vuosia sitten isontanut pyörät että on konetta helppo siirtää paikasta toiseen.
Voi se olla myös tätä uusavuttomuutta, en tiedä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 22 viestiä

Hydraulisen halkaisukoneen pyörät ovat pienet syystä, että laite on kolmella tukijalalla paikallaan pysyvä silloin kun sillä pölkyn halkaisuja suoritetaan.

Kun laite pitää siirtää paikasta toiseen, niin otetaan oikealla kädellä toisesta päästä kiinni ja vasemmalla kädellä sieltä toisesta päästä ja lähdetään kävelemään haluttuun kohteeseen. Laitteen siirtäminen paikasta toiseen on kuitenkin helpompaa, kun nostaa sen olalle ja lähtee sitten kävelemään. Samalla siinä kulkiessa voi vaihtaa kuulumiset naapurin kanssa. Eihän koskaan niin kiirettä liene jotta tunti sinne tai tänne tässä elämässä maata kaataisi.

Laitteen siirtämisen jälkeisen käynnistyksen yhteydessä pitää muistaa järjestelmän ilmaus, silloin laite toimii täydellä tehollaan. Laitteen siirtäjän ilmaus on automaattisempi kuin itse kone, riippuen polttoaineen täyttöasteesta. Perjantaina ei suositella laitteen siirtoa tehtäväksi, vaan siirto on hyvä tehdä jo keskiviikkona seuraavaa viikonloppua varten, jolloin puun halkaisutalkoot yleensä tehdään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riippuu aivan pölkyistä ja niiden halkojasta. Minäkin vielä kymmenen vuotta sitten haloin pölkyn kuin pölkyn kirveillä, kiiloilla ja lekalla. Nykykunnollani käytän mieluummin hydraulihalkojaa.

Jos joku haluaa haasteita, minulla on isoja, oksaisia tuomipölkkyjä halottavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoittaakohan aloittaja nyt tuollaista hydraulihalkojaa? Klapikonehan on sellainen traktorin perään kytkettävä laite (esim Pilkemaster), joka katkoo ja halkoo siihen syötettävät rangat. Onhan niitä toki omalla moottorilla toimivia klapikoneitakin. Jos noissa on renkaat, niin mahtavat olla ihan tavalliset peräkärryn ilmakumirenkaat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Väitän kyllä vastaan: Klapikone tekee rangoista klapeja. Halkomakone ainoastaan halkoo jo katkotut puut. Virheellinen nimitys noille hydraulihalkojille on tullut jonkun mitään tietämättömän markkinointihenkilön tekemiin mainoksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hydraulihalkoja ei ole mikään klapikone, vaan se halkoo katkotut puut. ja siihen ei kannata laittaa poikittaista terää lainkaan. samoten jos on iso halottava puu, kannattaa aloittaa laidasta, eikä keskeltä. siinä on järjen käyttö sallittu, jopa suotavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ukku osti aikoinaan semmoisen pienen halkasulaitteen muka isoja haapapölkkyjä halkoisi. Turha vekotin ei sillä mitään tehnyt tuolla se autotallin nurkassa lopuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin. Alvit on saatu takaisin ja 25% konepoistoa vuositatin menojäännöksestä. Mikäpä on omaan pirttiin puita tehdessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En minä mitään alveja ole takaisin saanut mistään enkä poistoja ja on klapikone, maata, metsää ja traktori. Olen töissä rakennusliikkeessä, ollut koko työikäni. Että itke sinä siellä sitä omaa köyhyyttäsi vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

OSTA PUHKEAMATTOMAT NOKKAKÄRRYN PYÖRÄT...JOHAN PELITTÄÄ..
no näisssähän on kiinanpyörät jotka ei maksa kuin euron kappale niin ihmekkös tuo kun on on onnettomat...ruohonleikkureissakin käytetään kiinan osia vaikka vaikka sanotaa hyväksi merkkivehkeeksi..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyään volkkareissa on umpikumirenkaat. Tasapainotetaan kuin kepap lihaa vuolisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kolmetoista (13) tuumaa näyttävät olevan. Hyvin ovat riittäneet.
Kevyesti kulukee. Pinuakin on syntyny.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Konetta pitää pysyä helposti siirtään paikasta toiseen. Jos vielä on epätasainen maa niin kyllä pitää olla isot pyörät että on helppo siirtää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä nostan nostolaitteella ilmaan ja lähen lasettaan. No kuljetin kannattaa tietenkin nostaa pystyasentoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei minun Fiskars-merkkisessä puun halkaisukoneessa ole mitään turhia renkaita, hauvista se tosin vaatii ja äijä luonnetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi