Aloita uusi keskustelu

Jääkärit saapuivat

Aloittaja: Arvioinnin hetki Kotimaa 21.2.2018 11:29

Helmikuun 25. päivänä tulee 100 vuotta siitä, kun jääkärit saapuivat Vaasan seudulle. Ilman heitä Suomen kohtalo olisi ollut täysin toisenlainen.
Tänään kaikki tietävät, että Linnan kuvaus vuoden 1918 sodasta on fiktiivinen ja poikkeaa historiallisesta todellisuudesta.
Mitkä ovat näkemykset jääkäriliikkeestä nyt paremman tiedon valossa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 100 viestiä

Suomessa saa pian ensi-iltansa taas yksi uusi punakapinallisten kilpeä kiillottava elokuva. Tätä tavaraa tuotetaan koko ajan lisää ja YLE Teema kirjoittaa niiden pohjalta historiaa uudeksi, täysin yksiulotteisesti ja manipulatiivisesti.

Jäänkin ihmettelemään, eikö Suomesta ja vaikkapa Vaasan seudulta tosiaan löydy rahaa edes yhteen jääkäri-elokuvaan? En tarkoita mitään dokumentaristista elokuvaa, koska dokumentteja ja tietoa on, vaan pitävät faktat taustallaan etenevää seikkailullisempaa elokuvaa. Isänmaallista idealismia ja uhrimieltä, jolla Suomi kaikkien todennäköisyyksien vastaisesti vapautettiin Venäjän ikeestä, vaikka osa suomalaisista bolshevikkien kelkkaan lähtikin.

Tiedän kyllä Risto Orkon Jääkärin morsiamen vuodelta 1938. Se ei riitä ja tarvitsee päivityksen, 80 vuoden jälkeen. Nyt olisi mahdollista kuvata mm. Baltian taistelupaikoilla ja Saksassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kapinan yksi osapuoli,siis Ruotsi/Venäjän sopimuksen vastainen! N. 300-vuotta meni,että Venäläiset saivat putsattua elue Ruotsalaisista.
Viimeiset taistelut käytiin Pulkkilassa,Oravaisissa ja Koljonvirralla Iisalmessa 1808.
Mitä sitten tapahtui? Pidetään yhä oikeutettuna?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis,Suomi on keksitty juttu! Ilman todenperäisyyttä? Omistajat riisuttiin aseista jne.
Ilmiö on enemmän Vallankumouksellinen,kuin jotain muuta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jääkärit saapuivat saksalaisten kanssa ja liittivät Suomen Saksan alaisuuteen. Suomelle oli jo saksalainen kuningaskin valittuna.
Suomenkin onneksi Saksa hävisi ensimmäisenkin maailmansodan ja Suomen aika Saksan alusmaana jäi lyhyeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noin se luki meilläkin historian kirjassa, Lotinanpellon perunakombinaatin alaisen 'Isä Aurinkoinen' -sovhoosin koulussa. Joten pitää paikkansa. Suomi oli 1918 Saksan keisarikunnan pohjoinen maakunta. Tunnustaa sen jo kapitalistinenkin tiedemies.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Liittyy kun ulkomaataustaiset kuvittelee kaikkea täällä. Yleensä näistä sotajutuista. Ja elokuvista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Linna kirjoitti Tuntemattoman 50-luvulla. Siinä hän pyrki säilyttämään taustana olevan todellisuuden hyvin tarkasti.
Pohjantähden hän kirjoitti 60-luvulla. Pitkään Tampereella asuneena hänellä oli varmasti aika tarkat tiedot menneestä. Silti hän sijoitti kertomuksen kuviteltuun luokkasotaympäristöön. Todellisuudessa torppareita tappeli yhtä paljon punaisten ja valkoisten rivissä.
Varmaankin hän oivalsi YYA-aikana tämän myyvän paremmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helmikuun 25. päivänä tulee 100 vuotta siitä, kun jääkärit saapuivat Vaasan seudulle. Ja tuota pikaa heidän johdollaan tai toimestaan alkoivat päättäväiset toimenpiteet köyhyyden poistamiseksi maastamme. Niihin toimenpiteisiin liittyi usein yhteislaukauksien ääniä sorakuoppien suunnalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasta kapinan jälkeen. Monissa kaupungeissa ja kunnissa (esim. Limingassa) sovittiin, ettei keskenään tapella. Tappelussa voi tulla neniin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

poistuu kun varastaminen loppuu. Jos kaikki palauttaisi varastamansa niin rikkaat kuin köyhätkin . Ja kun kaikki alkavat kasvattaa itse ruokaansa niin pihoilla kuin kasvimailla kuin pelloilla. Mökin pihoilla ja kerrostalojen . Omenapuuta ja retiisiä porkkanaa ja kaalia. Tyhjät lasipurkit pesuun sitten uunissa kuumennus ja hilloja täyteen. Mehumaijoilla marjoista mehuja. Istutaan vaan valittamassa mutta kukkalaatikkoon ei saada tilliä istutettua. Niitä kuivataan talveksi. Ja säilöntään tarvii. Käydään särkiä onkimassa vaikka sieltä saa kuhaa siikaa. Tarpeeksi isoja verkkoja ja koukkuja. Ihan avutonta porukkaa. Lintuja istuu puun oksilla mitä voi ampua ja kanoja kasvattaa navetassa grillivartaat vieressä valmiina kun ruokaa tarvii. Ala elää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jääkärit kouluttivat Suomen armeijassa 20- ja 30-luvulla. Tämän takia Neuvostoliitto ei pystynyt murskaamaan meitä.
Ihmetyttää, kun YLE ei huomioinut kanavilla jääkärien saapumisen juhlapäivää. Hävettää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

suomalaisten sotilaskoulutuksessa on yhtä tärkeä jääkäreihin verrattuna. Suojeluskuntalaisten puuttuminen rintamalta olisi tarkoittanut osaltaan sitä, että Stalin olisi päässyt tavoitteeseensa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mutta suojeluskuntalaiset hilluivat pääsääntöisesti kotirintamalla.
Kyllä työmiehet ja pikkutalojen pojat pelastivat meidät Talvisodassa. Olivat kovakuntoisinta porukkaa. Juuri tämän porukan puuttuminen olisi tarkoittanut sitä, että Stalin olisi päässyt tavoitteeseensa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli juutalaiset tataarimuslimit jne.budhashamaanit noitia , täysin Jumalan Pojan Jeesuksen vihaajia ja kieltäjiä ja niin on tänäänkin. Idästä tulvii eksyttäjiä ja kieltäjiä. Väärää profeettaa ja opettajaa. Jeesus on kuulkaa taivaan ja meidän Luoja ja lunastaja. Syntien sovitus. Mikään eläinuhri ei pelasta sielua vaan Jeesuksen voi pelastaa. Sovitus on tehty . Tätä yritetään ryöstää muun ryöstön ohella tänäänkin .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinisilmäinen Suomi ja tonnttikaupat

165 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Venäläisiä syrjitään Suomessa.

Kaksoiskansalainen ei pääse venäjällä armeijan palvelukseen, korkeimpiin virkoihin eikä muuallakaan, paitsi suomessa täm... Lue lisää...
veteraanin jälkeläin...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi