Aloita uusi keskustelu

Itsenäisyyspäivä 2018, sotaa, palvontaa ja uusnatseja

Aloittaja: kyllästynyttähän Kotimaa 6.12.2018 09:52

Sotaa, Jumalaa ja uusnatseja. Siinä tämän itsenäisyyspäivän tunnelma. Yök. Haluaisin kertoa ja selittää lapsilleni että on tässä maassa hienoja asioita mitä kannattaa juhlia ja muistaa. Maan jälleenrakennus, hyvinvointivaltio, joka takaa meille ilmaisen koulutuksen,terveydenhuollon,päivähoidon jne. Ja kaikki upeat saavutukset mitä Suomi on saavuttanut teollisuudessa, tieteessä, jne, rauhassa elämällä muiden kansojen kesken.
Mutta ei, kaikki tämä peittyy, luotien ja tykkien ja pönötyksen ja hallelujaan alle. Tympeää ja vastenmielistä. En sytytä kynttilöitä, enkä katso linnanjuhlia. Katson jonkun hyvän leffan illalla missä ei ammuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 69 viestiä

Eikö Oulussa ole kansalaisten turvallisuudelle tärkeämpiä asioita keskusteltavana kuin joku erittäin pieni poliittinen vähemmistö?

Eletäänkö täällä jossain poliittisen eliitin ja valemedian luomassa unelmahötössä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomella on vahvat perinteet natsitunnukseen ja nimen omaan HAKARISTIIN! Silloin, kun suomen kapitalistiti halajivat SUURSUOMESTA! aina Uralille asti saksan tukemanan ja saksa aatteineen oli suomen oikeisto johdon NUMEROI YKSI! Silloin oli lentokoneissa tuo natsitunnus myös Lotta Svärd järjestön tunnus oli tuo sama kammotava HAKARISTI! Eikä suomi ole vieläkään sulkiaan uudeksi luonut, vaan sallii natsi hakaristin. Vaikka muodollisesti sen kieltääkin kuten nyt itsenäisyyspäivänä pääsi käymään. Muut pohjoismaat ovat se jo aikoja sitten kieltäneet sivistyksen saaden jalan sijaa. Suomessa on ennen näkemätön oikeisto johto aina ylintä virkapalkan nauttijaa myöten! JOTEN MINNEKKÄS NE RAUTARISTIT suomesta joutaisi ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noinhan se on ja historoitsijat sen ovat kirjoiksi kirjoittaneet!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muka kansallissosialismi on oikeistoa. Todellisuudessa ne oli kommunismin sisarkateus. Kuten katolisen ja luterilaiset ovat taistelleet keskenään. Kommarit ja kansallisosdut olivat yhteistyössä lähes ekan ja toisen maailmansodan välisen ajan. Neuvostoliitossa kehitteli Hitler aseita ja koulutti armeijaansa. Stalin meni yhteistyössä hyvin pitkälle. Saksalaiset paenneet kommunistinStalin möi Hitlerille. Niissä kahdessa sosialismin muodossa ei ole paljonkaan eroa ja juutalaisia ja muita viisaita tappoivat molemmat. Oli niillä riitaa kuin muillakin uskovaisilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Koviin moneen symboliin ei liity niin paljoa historiallista painolastia kuin natsilippuun... Se symboloi diktatuuria, sortoa, tuhoamisleirejä, sotaa ja kuolemaa. Siitä on tullut symboli kaikelle pahalle ja halveksittavalle. "Hakaristilippuun liittyy vahva rasistinen ja syrjivä viesti" ja siksi ne poistettiin.

Voidaan toki tässä alkaa vääntämään siitä kumpi edustaa parempaa pahaa, natsi vai sirppi ja vasara. Oleellista on, ettei niiden kummankaan käyttöä ole laissa suoranaisesti kielletty, mutta niiden sisältämä arvolataus on mitä on. Niitä käytetään herättämään aggressiota, huomiota, eikä toisen olemassa oloa voi perustella toisella.

Jos jollakulla on vielä epäselvää mitä natsiaate on, kannattaa tutustua historiaan. En yhtään epäile ettei niitä viime päivinä heiluttaneilla ole hyvinkin tarkasti selvillä mitä natsiliput edustavat ja jos joku niitä siitä huolimatta heiluttelee, ei mielestäni nauti millään tapaa yhteiskunnan luottamusta. Siksi ne tulee kieltää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella historiatonta heilutella noita lippuja Suomessa.
Onkohan näiden symppaajilla mitään käsitystä siitä, mikä joidenkin heikäläisten kohtalo natsivaltiossa olisi? Mitenkähän natsivaltion pirtaan kävisi homoseksuaalinen mies, vaikka olisikin kaupunginvaltuutettu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samat sanat, historiallisin syin, ja ennenkaikkea Suomen näkökulmasta, vasemmiston punalipuista. Niille löytyy itse asissa huomattavasti vankemmat kieltosyyt.

Mutta en hakisi kieltoa millekään lipulle, värille, symbolille tai aatteelle. Se olisi Suomen perustuslain vastaista, länsimaisesta sananvapaudesta tai demokratiakäsityksestä nyt puhumattakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, eihän niitä hakaristilippuja ole kielletty meillä... vielä. Mutta kuten itsenäisyyspäivänä nähtiin, poliisilla on mahdollisuus tilanteen mukaan viedä symbolit natsilarppaajien käsistä järjestyssääntöihin vedoten ja hyvä niin. Oli se nyt niin surkuhupaisaa katsella millainen parku siitä syntyi kun mun.. jatkeet vietiin poikien käsistä. Samantyyppinen episodi on nähty aiemminkin. KKK- perinnepukuun sonnustautuneelta amispoika vietiin poliisin hoteisiin ja anarkisteilta on viety astalot monen monta kertaa.

Siitä nyt ei vain päästä mihinkään, että tietynlaisilla symboleilla on tietynlainen vaikutus. Ne edustavat lähtökohtaisesti eri ihmisille eri asioita. Siinä missä toiselle risti merkitsee pelastusta, toiselle se on punainen vaate. Natsisymbolien kohdalla ollaan sikäli yhtä mieltä siitä, että ne edustavat suurimmalle osalle maailmaa vain ja ainoastaan pahaa. Kun tällaista pahan symbolia heiluttelee julkisesti kuin mun... niin selvähän se on että se tehdään siinä tarkoituksessa että etsitään vastakkainasettelua, väkivaltaa...

PS. Viimeistään nyt voidaan lopettaa keskustelu siitä mitä kyseinen järjestö ja sen kanssa liikkuvat edustavat. Jos jollekin on vielä epäselvää, niin natsit haluavat väkivalloin poistaa demokratian ja perustaa oman valtionsa. Vaikka kyseessä on täysin järjetön ajatus, ei tällaista voi sivuuttaa olan kohautuksella. Eikä sitä, että eräät poliitikot pitävät yhteyksiä kyseiseen järjestöön hyväksyttävinä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen perustuslaki on viisaasti laadittu. Siinä on kielto ihmisten asettamisesta eriarvoiseen asemaan (valtion taholta) heidän mielipiteidensä takia. Yhden pienen poliittisen liikkeen ja aatteen, kansallissosialismin, kieltämisen takia ei perustuslain takaamaa kansalaisten tasa-arvoa ja mielipiteenvapautta pidä perustuslaista poistaa. Sen ennakkotapauksen pohjalta voitaisiin sitten vainota muitakin toisinajattelijoita, sen mukaan mikä suuntaus milloinkin vallassa on. Demokratia ja vapaudet vaativat 'väärinajattelijoiden' sietämistä säilyäkseen. Suvaitsemattomuus vie kaltevalle pohjalle ja voimistaa konflikteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on viisaasti laadittu!! vaan täysin uusiksi muunneltu kapitalismia suosivaksi. Ensimmäine paha muutos ja virhe oli 90- luvulla. Ennen unioni kolhoosiin menoa. Ennen perustuslaissa luki "valtion on ensisijaisesti taattava ja turvattava jokaiselle työtä haluavalle suomalaiselle TYÖTÄ"

Sipilän hallitus on muuttanut vajaassa neljässä vuodessa perustuslakia. Enemmän, kuin koko suomen itsenäisyyden ajalla yhteensä. Se kertoo vain täysin taitamattomasta hallinnosta ja johdosta presidentti mukaan luettuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmi vaan, että valtiojohdolla on varsin vähän kiinnostusta noudattaa sitä hyvää perustuslakia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja linnassa vielä käydään kiinni :/
Kaikki väkivalta pitää tuomita, töniminen on myöskin sitä!
Kovasti tuupannut , hyvä että Touko pysyi pystyssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hyvä aloitus, koska se panee muutamia uhoajia miettimään. Tietenkin se närästää heitä ja ovat sen ansainneetkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa on ehkä 5 uusnatsia, ja media myllyttää niinkuin niitä olisi jokaisessa portinpielessä notkumassa ja odottamassa uutta typeräviiksistä johtajaansa.

Ei niitä ole!

Media on vain tullut hulluksi ja menettänyt otteensa tiedonvälittäjänä ja nykyisin lietsoo pelkkää pelkoa ihmisiin. En tiedä miksi, ja sen takia en juuri enää luekaan uutisia. Rajansa valehtelullakin.

PS. En kyllä lue v-trolliuutisiakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

saavat ilmaista medianäkyvyyttä, liekkö hakaristilippujen heiluttelukin ollut tarkoituksellista julkisuushakuisuutta. varmatenkin nauru maittaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäi vähälle huomiolle että se laulaja ilmavoimien taistelija kuljetti Mannerheimin arkun Sveitsistä Ruotsin kautta Suomeen.
Viimeinen hieno palvelus.
Piti käyttää myös Tukholmassa koska sielläkin kunnioitetaan Mannerheimia ja sielläkin oli järjestetty hieno kunnianosoitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkien niiden mielensäpahoittajien, jotka täällä nyt itkevät jonkin lipun heiluttamista jossakin pienryhmän kulkueessa kannattaa hieman muistella viiden vuoden takaisia tapahtumia Tampereella, jossa vasemmiston ”parempaa väkivaltaa” harjoittavat anarkistit, ”kiakkovieraat”, hyökkäsivät avoimesti ja väkivaltaisesti kaikkea vastaantulevaa vastaan suunnitelmallisesti ja erilaisten aseiden turvin.

Tämä suoranainen hyökkäys suomalaista yhteiskuntaa vastaan on ollut selvä lähtölaukaus sen jälkeisille itsenäisyyspäiväriehumisille.

Sitäkin sopii ihmetellä, että sen, järjestetyn tapahtuman, osalta poliisi ei tehnyt minkäänlaista selvitystä tai tutkimusta, eikä kukaan joutunut siitä vastuuseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä hävettävää natsilipuissa on. Mehän oltiin toisen maailmansodan aikaan heidän aseveljiä. Suomessa oli oikein omiakin kiihkonatseja jotka olisivat luovuttaneet Suomen juutalaiset natseille tapettavaksi. Luovuttivat 8 juutalaista ja olisivat luovuttaneet loputkin ellei Fakerholmin johdolla olisi saatu keskeytettyä luovutusta. Kokoomuslaisetkin pitävät nyt meteliä natseista vaikka esi-isät olivat veljiä natsien kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikko Salmi solvaa lestoja facebook-tilillään

Remonttiyrittäjät ja koko bisnesporukka yhdistyksellä ymmärtää ettei saatu maine ole sattumaa. Lue lisää...
Sori

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi