Aloita uusi keskustelu

Ilmastotalkoot, hohhoijjaa

Aloittaja: Meteorologi Turun saaristosta Kotimaa 8.10.2018 16:42

Paljon on puhuttu ilmastonmuutoksesta ja siitä, että nyt on korkea aika ruveta radikaaleihin toimenpiteisiin asian suhteen. Varsinkin Suomi kuulostaa olevan kovat piipussa asian suhteen ja pyrimme todella mittaviin päästöleikkauksiin suht lyhyellä aikajänteellä.
Asia on oikeasti tärkeä, mutta mitä hyötyä meidän panoksestamme on niin kauan kun suuret syypäät, kuten Yhdysvallat, Kiina ja Intia eivät tee merkittäviä parannuksia asian suhteen? Meille tulee huomattavat taloudelliset rasitteet leikata päästöjä paljon lyhyellä aikavälillä, mutta maailman mittakaavassa ekotekomme ei näy yhtään missään. Olemmeko oikeasti tässäkin asiassa näin tyhmiä ja sinisilmäisiä? On tämä ihme maa, kun aina pyritään olemaan mallioppilas ja samalla muut kuvainnollisesti nauravat selän takana parantamatta itse tapojaan, tai repivät hyödyn meidän hyväuskoisuudestamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 294 viestiä

Mitään ei oikeasti tule tapahtumaan, koska raha ja talousjärjestelmä. Nyt vaan suurempaa kulutusta kehiin (lyhytkestoista työllistymistä) ja öljyvarantojen loppuu käyttämistä. Näin saadaan Reset nopeammin ja osa porukasta voi jatkaa Resetin jälkeen erilaisessa tulevaisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jonkun on aina oltava edelläkävijä.
Mieluustin poistun ajasta ikuisuuteen tietäen että jotain yritettiin edes, kuin että elvistellen elelisin.

Ostan hiilidioksidineutraalia sähköä ja kulutan sitä järjellisesti.
(noin 300% hyötysuhteella)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mietiskelin, mitä ilmastotekoja olen elämässäni tehnyt.
Ne ovat järkiään säästäneet rahaa.
Mä en ymmärrä tätä valivalivalia.

Suora sähkölämmitys mutta 2 tulisijaa. Puuta lisää, sähkölaskua alas 8 000 kWh/v. Joka ikinen vuosi. Puun kulut 300 euroa vuodessa, ja puukiuasta saa lämmittää joka toinen päivä.

Uusi auto, C02 98 grammaa. Entinen 142 g.

Verot ja vakuutusmaksut alas.

95E-bensa. 5-10 snt litra alennusta entiseen.

Turhat ajot pois. Töissä pitää käydä autolla, mutta eikö loton voi viedä pyörällä tai potkurilla? Kyllä voi.

Ilmalämpöpumppu.
jne jne

Ja kuka haluaa vastustaa ruuan hävikin vähentämistä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puun poltosta tulee aivan järjettömät pien hiukkas päästöt, auton päästöt on murto-osa siitä, ratkaisu olisi, puun polton kielto kaava-alueilla tai asentamalla hiukkas suodattimet, sekä verottamalla puiden poltosta. Herätys Vero.fi, tuossa olisi hyvä veron lähde.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Itsekin polttelen harrasteena max 2motillista vuodessa sekapuuta.
Ja tarkkailen minkälaisia savuja pölläyttelen. Jos savukiehkura näkyy vielä yli 5m päässä piipusta, olen kätellyt puunpolton.
Eikä meidän katolla ole lumessa nokea.

Mutta joop, kyllä puunpolttelua on syytä tarkkailla, ehkä viranomaistenkin, ainakin kaava-alueilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"...poistun ajasta ikuisuuteen tietäen..."

On olemassa myös käsitys, että poistuessaan ei enää mitään tiedä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Auton vaihdossa ei tullut pienennystä päästöihin. Jos olisin valinnut "TGI" moottorin, en olisi kuitenkaan jaksanut kaasuasemaa metsästää kahdesti viikossa, tankkaan mieluummin kerran kahdessa viikossa. Ja paljon maantietä ajavana ei myöskään sähköhybrid kannata.
Jos olisin "kaasuauton" valinnut, olisin saanut samaan hintaan enemmän varusteita, mutta riesakseni käyttövoimaveron.

Ei nuo verotuspolitiikat ole ainakaan autoilussa vielä ole kovin ekologiaa tukevat.
Jospa seuraava hallitus tekisi biokaasuautoilusta verotonta touhua? (autoille joissa polttoainekapasiteetista vähintään 70% on biokaasutankkia)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hupaisaa kuunnella meidän politikkojemme kansaa kosiskelevaa ilmastopopulismia ikäänkuin Suomen toimenpiteillä ratkaistaisiin lämpenemisen ongelma. Muu maailma Kiina, Intia ja Saksa etunenässä vain lisäävät hiili- ja ruskohiilisähkön tuotantoaan samalla kehuen itseään uusiutuvien edelläkävijöinä. Ja kaikki menee läpi meidän vaikuttajille ja viestintävälineissä.
Todennäköisesti vasta teknologian kehittymisen avulla saadaan hiilidioksidi- ja metaanipitoisuudet alenemaan niin että sillä olisi vaikutusta lämpötilaan. Toivottavasti IPCC on väärässä ja tähän astinen lämpeneminen on vain normaalia luonnon vaihtelua, Tämä lämpeneminen ei ole mitenkään poikkeuksellista ihmiskunnan olemassaolon aikana, olihan ilmasto n. 1000 vuotta sitten lämpimämpää kuin nyt ja vielä paljon lämpimämpää se oli Kierikin kivikautisen asutuksen aikoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta onneksi Suomessa on yksi ainoa puolue joka tekee asioiden eteen jotain, ja se on sdp. Se on dynaaminen, nuorekas ja eteenpäin menevä puolue, joka ei katso taakseen vaan katsoo eteenpäin ylväästi ja huutaa samalla JES VII KÄN! Meidän teeseillämme voimme muuttaa suomen ja koko maailman kurssin kohti valoisaa ja antoisaa tulevaisuutta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Punalippu uljaasti itsenäisyyspäivänä liehuen ja viimeinen taisto kirkkaasti nuorison suusta kaikuen vasemmisto marssii kohti auringonlaskua. Kansan kaikkivaltiaan surut ja velat unohtaen. Suurten päälliköiden pörsseja paisutellen vasemmisto uutta velkaa ottaen marssii rinta kaarella kohti uutta eilistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU:n 60 prosentin velkakatto on keinotekoinen.

On se hassua, että Kiina ja Japani eivät voi ottaa valuutakseen euroa, kun niillä on liikaa velkaa.
Yhdysvalloista puhumattakaan.
Nyt sitten Italia näyttää fingeriä koko velkakatolle.

Ps. Ainoa aika, jolloin Suomen velkaa lyhennettiin oli silloin kun pääministeri oli Lipponen ja vvm Niinistö.

Kepupääministerit ovat tämän maan velkaannuttaneet. Tämä on tilastoista nähtävissä.

Lisäksi kepukuntapatut ovat velkaannuttaneet kunnat. Nyt ne upouudet teekoot ja hoitokodit myydään hernerokkalautasen hinnasta attendoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimim. Vekakatto. Edellisellä hallituksella on velkaannuttamisen Suomen ennätys ja ketäs siinä hallituksessa olikaan? Niin, ei siinä kepua ollutkaan, vaan vihervassarit kokoomuksen kanssa. Sinulla taitaa olla ihan ikiomat tilastot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi ei minulla omia tilastoja ole, mutta kysy lisää Veronmaksajista ja Valtioneuvoston kansliasta.

Valtion velka 1980 3,2 mrd euroa
Pääministerit: Koivisto 1980-92
Kalevi Sorsa 1982-1987
Harri Holkeri 1987-1991
Valtionvelka 1990: 9,6 mrd

Esko Aho 1991-1995 Hallituskauden lopussa velkaa 60,1 mrd
Paavo Lipponen 1995-2003 60 mrd - 63 mrd
Anneli Jäätteenmäki 2003, Mari Kiviniemi 2003-2007 63 mrd - 57 nrd
Matti Vanhanen 2007-2011 57 mrd - 80 mrd
Jyrki Katainen, Alexander Stubb 2011-2015 80 mrd - 100 mrd
Juha Sipilä 2015-2017 100 mrd - 106 mrd

Kepun pääministerit ovat sitten vuoden 1980 ottaneet valtion velasta reilut 80 miljardia, kokoomuksen reilut 20 ja demarit loput.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmiston uskottavuus tuli nollille, kun Neuvostoliiton työtätekevät kyllästyivät valheisiin ja tekivät porvarillisen vallankumouksen. Sen jälkeen on vasuripuolueet olleet pelkkiä populisteja, kun aate kuoli porvarillisessa vallankumouksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiina on satsannut isolla kädellä ilmastonsuojeluun, siellä ilmansaasteiden määrä on laskenut 35% viimeisen neljän vuoden aikana. Toki siellä pitää hommaa jatkaa, mutta Kiina on kuitenkin oikealla tiellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ne yhä kulkee semmonen sairaanhoitohenkilökunnan suojain suun ja nenän edessä?
Onhan ne jotakin näytiksi tehneet, mutta enimmäkseen homma on puheitten tasolla. Palataan asiaan, kun siellä on saatu päästöehkäisy, hiilinielut, jätehuolto, ympäristöasiat vähintään samalle tolalle kuin Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähdekritiikki on unohtunut.

IPCC on läpeensä korruptoitunut organisaatio, joka suoltaa apokalyptisiä ennustuksiaan suuren rahan toivossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

IPCC on menettänyt uskottavuuttaan, koska Usa ei heidän julistuksia ota vakavasti ja illmouttaa, että ilmasto lämpenee hiukan, mutta sille ei ole tehtävissä mitään. Suomen vihreetkään eivät usko näihin hiilidioksiidijulistuksiin ja pelotteluihin, koska vastustavat ja ovat pitkään estäneet ja jarruttaneet hiilineutraaleja tehokkaita energiasmuotoja tarmokkaasti, kuten atomi-ja vesivoimaa. Ovat vihreet suosineet tuulta ja Aurinkoa, vaikka niistä ei liene suurta apua. Vihreiden toiminta on johtanut Kiinan tuotannon suosimiseen kotimaisen sijaan ja valtavaan energiaa haaskaavaan laivaliikenteeseen Kiinaan ja takaisin. Puun polttamisen suosiminen lisää hiilidioksiidia ilmakehässä nopeasti. Takaisin hiilen siirto puuksi vie pitkään ja IPCC:n julistuksen mukaan aika ei siihen riitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi