Aloita uusi keskustelu

Hallitus kieltää kauppojen omat edulliset merkkituotteet?

Aloittaja: On siinä meillä kuluttajaystävällinen hallitus Kotimaa 6.6.2019 10:35

Näitä ovat esimerkiksi K-ryhmän Pirkka ja K-menu-tuotteet, sekä S-ryhmän Rainbow -ja Kotimaista tuotesarjat. Takana on ajatus, että lisättäisiin omien tuottajien kalliimpien tuotteiden kulutusta, koska halpatuotteet syövät näiden tuotteiden markkinoita ja kannattavuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 52 viestiä

Millähän lakipykälällä yksityistä yritystä voidaan kieltää myymästä edullisemmin joitain tuotteita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Onpas taas tyhmä ajatus. Tuotemerkki voidaan korvata toisella jota kauppaketju ei omista ja samaistaa edullien hinta siihen.
Ei kai kukaan järkevä ihminen tosissaan ajattele että kieltämällä paketin kyljessä sana "Pirkka" jokin asia muutuisi. Luultavasti kyse onkin vain populismista, tehdään jotain, että syntyisi vaikutelma päättäväisistä toiminpiteistä.
Niin ja mikä näissä oli se ongelma, aina on tuotemerkkejä joista toiset luovat mielikuvaa edullisesta ja toiset ylellisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tämä hallitus pettää niin köyhän äänestäjän, että ihan hirvittää. Keksitään aina uusia kiristyskeinoja. Ensi vaaleissa kyllä unohdan demarit täysin, kommunistit siinä samassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus tulee kieltämään kauppojen omat edulliset merkkituotteet jotka ovat muita merkkejä halvempia. Minä, työtön ostan ja käytän yksistään niitä, jos ne poistetaan jää vain kalliimmat tuotteet tilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sano miten voi kieltää, näytä laki jolla kaupan omien brändien myyminen voidaan kieltää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai tässä ketään ole petetty... Rinne lupaili kaikille kaikkea kivaa ja se on ihan sama onko rahnaa vai ei. No, nuo pirkat ja rainbowit taitaa kaikki olla virolaisia ja ketkunperäläisiä tuotteita joten nyt sitten pikkuisen pokataan kepun suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkuperäisyyden selvittäminen on koko ruokaketjun kannalta turvallisinta. Sikarutto saattaa levitä villiksi yhdestä meetwurstiviipaleesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä sun täällä, niinkuin muidenkin kauppojen tuotteet. Sun kannattaa kysyä yksittäisen tuotteen pakkauksen kyljeltä asiasta, eikä yleisesti täällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni tuo kauppojen ns. halppistuotteiden kieltäminen on osin älytöntä. Osalla suomalaisista ei vain kertakaikkiaan ole varaa ostaa sitä suomalaista, vaikka kuinka haluaisi ja siksi päätyy ostamaan sen Pirkan tuotteen. Vaikka hintaerot joissakin tuotteissa sen suomalaisen ja esim. Pirkan tuotteen välillä ovat pieniä, tuntuvat ne suurperheiden sekä pienituloisten lompakoissa.

Sitä itsekkin kauppaan mennessään joutuu hintavertailua harrastamaan paljon näin, kun opiskelijabudjetilla eletään. Silti pyrin tietyt tuotteet ostamaan aina kotimaisina, jos vain mahdollista.

Toki ymmärrän kyllä kiellon pointin ja sen mitä sillä haetaan, mutta en usko että ollaan taas ihan loppuun asti mietitty sen vaikutuksia..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysynpä että minkä lain nojalla nk. halpatuotteet voisi kieltää? Ja mitähän EU olisi mieltä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä on Lidl??? Jos asetetaan viivalle niin Saksalaisessa kaupassa olisi vain työkaluja ja naisten alusvaatteet. Heimon kala??? Kartanon tuotteet. Pakattu Suomessa mutta tuotantomaa??? Tasapuolisesti kaikille tai kaikilta pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etpä sinäkään ole kovin perillä Lidlin tuotteista. Suurin osa on valmistettu suomessa suomalaisista tarvikkeista. Osa on ulkomaalaisia mutta hyvin vähän. enemmän taitaa olla s ja k kaupoissa ulkomailla tuotettuja ja tehtyjä tuotteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävin viime viikolla litukassa ja ostelin makkaroita, jopa yli 80% on lihaa ja sikaa/nautaa. Semmoista 2-3e välillä oli hinta, tuo atrillin muka hiillosmakkarassa vajaa 2e on niin vähän lihaa ja rasvaa, että palaa paistinpannuun. Sama HK:n lenkissä. Tottakait ymmärrän, että joku oliivi, tomaatti, jalopeno tuodaan sieltä suoraan purkeissa. Sielläpäin on 500 000 000 miljoonan markkinat, meillä 5milj.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Että meitä älykkäitä demareita on. Maailma on hieno paikka, kun meitä viisaita on. Tuntuu siis tosi hyvältä. Lue lisää...
On se hyvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi