Aloita uusi keskustelu

Hakaristit itsenäisyysjuhlassa

Aloittaja: militantti koristeet Kotimaa 7.12.2017 07:54

Levisi eilen YLE:n välityksellä taas maailmalle kuva, jossa presidenttiparimme oli hakaristien takana. Tarkistakaa vaikka videoilta soihtukulkueen vastaanotto. Niinpä niin, ne koristeet presidentinlinnan parvekkeen kaiteessa. Mutta sinivalaistuksessa saivat turhaa korostusta nämä ornamentit. Jos kerran joulutortuista nousee "natsi-kohu", niin joutaisi nämäkin viilata pois . Ihan väärinkäsitysten välttämiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 52 viestiä

Hakaristi oli Suomen ilmavoimien käytössä sota-aikana. Usaltaki meni kieltoon etelävaltion lippu. Hakaristi ja etelävaltion lippu kuuluu historiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

olennaisena osana maailmanhistoriaan. Sitä on käytetty vuosituhansia ja vain musta kärjellään seisova hakaristi on huono asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kansa joka ei tunne menneisyyttään, ei hallitse nykyisyyttään, eikä ole valmis rakentamaan tulevaisuutta varten." No, nyt on 9.12.2017. Onko maailmalta kantautunut natsi-kohua? Ehkäpä muuallakin tunnetaan historiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hakaristi on ikivanha symboli. Ikivanhoina aikoina sitä pidettiin milloin auringon milloin neljän ilmansuunnan osoittajana. Natsien hakaristi on myöhempien aikojen merkki eikä sillä pidä koko asiaa tuhrata. Komea merkki kuten jellonakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Niin, miksei ornamenteiksi jykerretä kaneja ja alpakoita? Natsit pois Helsingistä! Presidentinlinnastakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

natsihakaristejä? Eipä niitä itsenäisyyspäivän juhlinnassa ainakaan virallisella tasolla ollut. Kaduilla saattoi näkyä, jos uusnatseja oli liikenteessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hakaristi ei tee ihmisestä natsia, eikä Suomileijona asussa äärioikeistolaista, kuten ase tai puukko ei tee murhaajaa. Ainoastaan teot ja toimet määrittävät sen millainen ihminen on. Omassa suvussani, eräällä 1700 luvulla eläneellä on ollut puumerkkinä hakaristi, kylläkin sakarat toiseen suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli Suomen ystävä, anto leipää ja pyssyjä, panssarikauhujakin, niillä pysäytettiin Klimit Karjalan korpeen. Hakaristi on kunnioituksen arvoinen, mulla niitä on kahdessa mitalissakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko nyt ihan varma, että nuo olivat hirmutekoja? Vain lapsi voi uskoa absoluuttiseen pahaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Swastika on kuten vastauksissa on hyvin monelta kantilta todisteltu, paljon vanhempi kuin natsien hakaristi.

Kuitenkin, jos sen sijoittaa Suomen sotahistorialliseen kontekstiin, on jo lapsellista väittää etteikö yhteyden veto hakaristiin ole ihan ymmärrettävää. Mutta, jos kerran NL ei vaatinut tuota vaihtamaan (ja sen olisi helposti voinut tehdä), niin eiköhän anneta olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapsellista on myös väittää, että Suomen käyttämä hakaristi olisi kopioitu natseilta. Natsit ottivat hakaristin käyttöön myöhemmin kuin Suomi. Ja natsien hakaristi on myös vinossa asennossa.

Ymmärrän kyllä, että vedät hakaristeistä yhteyksiä. Ymmärrän jopa senkin, että joidenkin mielestä Maa on pannukakku ja Kuu juustoa. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei, se ei ole lapsellista vaan nimenomaan ymmärrettävä erehdys. Niin samannäköisiä swastika ja hakaristi ovat. Ja tämä oli minun pointti.

Minä en ole vuosikymmeniin luullut Suomen käyttävän hakaristiä missään yhteydessä, mutta nuorempana kyllä ihmettelin jotain ilmavoimien konetta jossa oli jotain joka näytti hakaristiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen puolustusvoimilla on paljonkin hakaristejä, tai sen muunnelmia, käytössä eri joukko-osastoilla. Ja ilmavoimien lippu (liput) koristaa isokin selkeä hakaristi vieläkin. Hyvä näin! Komea on lippu. Hakaristi on ollut ja on edelleen tärkeä symbooli Suomen historiassa, olkoon että hakaristi tuli virallisen Suomen symbooliksi ulkomailta. Esim. ilmavoimien hakaristi tuli Ruotsista, jopa kansallissosialismin kannattajalta. Mutta tällaisia kannattajia oli ympäri maailmaa paljon, mainittakkon vaikkapa Henry Ford. Ei siinä mitään kummallista tai "hirveätä".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan sama mihin viivat vinossa ja oikkeleissa, on teillä murheet ihmiset hyvät, nehän vain viivoja,älkää ottako niitä niin sieluulle, joskus ulkovessassa tulee alustaan samanlaiset symboolit, soitanko hätäkeskukseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saksan demarijohtaja: EU:sta liittovaltio 2025 mennessä, vastustelijat ulos EU:sta. Tarkoittaa, että Suomikin lentää ulos EU:sta jos nykyinen linja pysyy. Onko Suomen veljespuolue samalla linjalla Saksan demarien kanssa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomea EU-liittovaltioon ilman vaihtoehtoja, vaikka se on Suómen etua vastaan.

EU:ssa Saksa ja Ranska tekevät päätökset ja ne sitten siunataan yhdessä isossa salissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän ylimielisyys syöksee keskustan oppositioon!

Sipilä on täysi tunari, jonka tuhoja joutuu kokonainen sukupolvi suomalaisia korjailemaan. Onneksi ei saa enempää aikaan... Lue lisää...
Touho-serkun sukua, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi