Aloita uusi keskustelu

Eläkkeiden indeksijäädytys!

Aloittaja: Lukija2 Kotimaa 14.2.2020 19:07

Lieköhän eläkkeiden indeksijäädytyksille mitään perusteita enää?
Eläkeyhtiöiden tuotto, ilmoitukse mukaan, 13mrd e, eli neljännes suomen budjetista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 33 viestiä

Eläkemaksut pitäisi jäädyttää nykyisille tasolle tai mielummin pienentää esim. 22% tasolle. Samalla eläkkeet olisi sopeutettava kertymään. Siltikin vanhemmat ikäluokat ottavat kohtuuttoman tulonsiirron nuorisolta - 70-luvulla eläkemaksu oli pienimmillään n. 5%.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osalle eläkeläisiä alkoi eläke kertymään vasta 23- vuotiaana,
vaikka olivat ollet jo monta vuotta töissä. Itse kuulun niihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Demarit ja kokoomus ovat olleet eläkeläisten kimpussa. Taitettu indeksi ja indeksien jäädytys: Lipponen ja Katainen. Näillä herroilla on pitkäaikainen vaikutus eläkeläisten tuloihin. Kannattaa tämä aina vaalien aikana muistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaat että kepu se kyllä poistaa indeksin? Monta kertaa ovat olleet pääminiteripuolue mutta muutosta ei ole tapahtunut

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En sitä tarkoittanut. Ei taida enää mikään puolue noita poistaa. Sellaista enemmistöä ei löydy. Valtion velka kasvaa pysyvien, kasvavien menojen myötä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ennen eduskuntavaaleja Kimmo Kiljunen piti kovasti esillä taitetun indeksin epäoikeuden mukaisuutta. Eipä ole sen jälkeen asiasta puhunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ,lipponen hoitaa väliaikaiseksi tarkoitetun inteksin puolittamisen,kunhan ,kiireiltään joutaa tälläiset politikkojen lupaukset ovat aina olleet ja tulevat jatkossakin olemaan.tämä ei ole politiikon lupaus!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän olisi aika hoitaa indeksi jäädytys kuntoon. Kyllä johtajat pitää huolta omista suurista eläkkeistä.Suomi ei pidä heikommista huolta se on nähty

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko sitä 2015 vuonna tehtyä indeksijäädytystä enää? Itse en varma ole miten se meni. Se 1995 vuinna tullut taitettu indeksi on toki vielä. Tälläkin palstalla ollut kirjoutuksia eläkejärjestelmän romahtamisesta melko pian. Sitä itse en usko. Nykyiset ennustuksetkin povaavat eläkerahastojen kasvavan syntyvyyden laskusta huolimatta ainakin 2040 luvulle ja viime vuosikin oli hyvä eläkeyhtiöille kuten aloittaja toteaa. Itse olen syntynyt 1954 vuonna ja oma eläkeikä ei noussut. Tavoite eläkeikä kylläkin 9 kuukaudella. No olin jonkun verran pidemoään töissä kuin olisi tarvinnut ennen eläkettä. Kyllä minusta pitäisi ennemmin katsoa työuran pituutta kuin sitä minkä ikäisenä pääsee eläkkeelle. Joku menee töihin alle 20 vuotiaana ja sitten taad korkeakouluopiskelijoista jotkut vasta lähes 30 ikäisenä. Eikö 40 vaikka 40 vuoden työura riittäisi eläkkeellevjäöntiin. Itse olin valmistumisen jälkeen 41,5 v töissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lipponen ei ollut yekemässä indeksijäädytystä vaan taitettua indeksiä. Kataisen hallitus teki indeksijäädytyksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pienempiä työeläkkeitä pitäisi Suomessa korottaa, totesivat kansainvälisetkin vertailut. Ja isommille laittaa eläkekatto. Vaikka tietysti myös isommistaeläkkeistä siten pienemmät maksutkin. Että demokratia toteutuu. Melkoisesti on kuritettu vaikkapa 50-luvulla syntyneitä. Eläkekertymä alkoi vasta 23 vuoden jälkeen, joka vuosi eläkkeellepääsy pakenee 3 kuukautta eteenpäin ja elinaikakerroin leikkaa monta prosenttia eläkkeitä. Raskas on taakka. Siksi työeläkkeisiin korotus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monet muistelevat 50-luvulla syntyneitä ja kuinka he ovat tehneet töitä ilman eläkekertymä. Muistaako kukaan milloin tämä nuoria sortava laki poistui?
Itse olen syntynyt 80-luvulla ja ihan samalla tavalla olen joutunut vuosia maksamaan eläkekertymä joka ei vaikuta omaani. Muuttui vasta omakseni kun täytin 23-vuotta.
Eläkkeelle jään luultavasti joskus lähempänä 70 ikävuotta. Onko eläkkeitä vielä silloin? Monta vuotta vielä ennen eläkkeelle pääsyä. Onko meille eläkkeenmaksajia vai ei. Saammeko maksettua eläkettä vai pitääkö itse säästää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttävät nuo eläkeyhtiöt voivan paksusti. Yhtiön pomot kyllä saavat huimia palkkioita, mutta ei näy eläkeläisille riittävän. Taas tulee palkankorotuksia 3,3 %. Miten se näkyy eläkkeissä eläkeläisillä. On ollut jo vuosien ajan , 1990-lta lähtien SDP :naikaan saamana puolituksia ja ja jäädytyksiä, jotka ovat koko ajan vähentäneet eläkkeiden summaa ja ostovoimaa. Alkaa olla jo keskipalkkaisill työeläkeläisilläkin ostovoime nollassa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhden euron neljästä olette itse säästäneet eläketurvaksi ja marisette vain lisää liksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä minä olen itse säästänyt ja maksanut eläkkeeni. Vaan miten on sinun kohdallasi? Teetkö edes työtä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sillä sinun eläkemaksuillasi maksettiin sinun vanhempiesi eläkkeet. Sinun eläkkeesi maksaa tällä hetkellä töissä olevat. Näin on aina ollut...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Oletko kylmäpäinen sijoittaja?🤧🤒🥵

Ei näytä ainakaan puunkasvu hidastuvan coronataudista... Lue lisää...
Puu kasvaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille