Aloita uusi keskustelu

Yksityistiet ja tasapuolisuud

Aloittaja: Turhauttavaa Kaupungit ja kunnat 15.5.2019 23:12

Info-tilaisuudessa 15.5. Pohjankartanon juhlasalissa puhuttiin kyllä kauniisti kuntalaisten tasapuolisesta kohtelusta, mutta kyllä tässä yksityisteiden varsilla asuvien on vaikeaa tuntea tulevansa tasapuolisesti kohdelluksi. Vastuuta, velvoitteita ja työtä on liikaa. Muutos on epäoikeudenmukainen, eipä tiennyt kymmenen kilometrin päähän keskustasta muuttaessaan mihin vielä joutuu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 14 / 14 viestiä

Asemakaava-aluilla asuville rakennetaan kivin koristeltuja päällystettyjä katuja, lasten leikkipaikkoja, koira-alueita yms. yksityisten kiinteistöjen arvoja kurottavia palveluja. Aikanaan oli katumaksulaki, jonka mukaisesti asemakaava-alueen kiinteistönomistajat maksoivat katumaksua. Tämä kumottiin ja säädettiin kiinteistövero myös haja-asutusalueiden asuntokiinteistöille..
Nyt, kun tositilanne teiden osalta on tämä ja kuntien rahat vähissä, tulisi päättäjien valmistella uusi asemakaava-alueita koskeva katumaksulaki. Paljon saataisiin Oulunkin kassavajetta korjattua ka. 300 euron/talo/vuosi katumaksulla.
Laki olisi oikeudenmukainen kuntalaisia kohtaan. Sipilä, Rinne yms. tässä olisi teille yhdenvertaisuutta edistävä tehtävä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Säästyneillä rahoilla saadaan taas muutama metri kaukolämmitettyä katua Oulun keskustaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirje tuli,auraus loppuu.Määrärahat jaetaan tiekunnille,joissa osakkaina metsänomistajia,metsäyhtiöitä,kesämökkiläisiä,ym.
kunnallisveroa maksamattomia osakkaita.
Kuntapäättäjiä harhautettiin,tielait ei tälläistä älyttömyyttä
vaatineet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksityisteiden varsilla asuvat haluavat kaikkien veronmaksajien tulevan osallistumaan heidän tienhoidon kustannuksiinsa, mutta samanaikaisesti he haluavat kieltää tien käytön muilta kuin tien vaikustuspiirissä olevilta. Jos tien käyttö on muilta täysin poissuljettu, vaikka yhteiskunta osallistuu kustannuksiin, tulee sellaisen tien käyttö kustannuksineen siirtää kokonaan tieosakkaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä hetkellähän tilanne on se, että ulkopuoliset ajelevat tieosakkaiden omistamalla maalla, josta kaikki muut, kuin maa- tai metsätilan omistajat maksavat vuosittain vielä kiinteistöveroakin joka ikisestä neliöstä.
Viereisen kaavatien eli kadun varrella asuvat eivät omista tiealueesta neliötäkään eli tieneliöt ovat kiintiestöverosta vapaita. Kaavatien varressa asuvat maksavat siis vähemmän veroja, mutta saavat kaiken tienhoidon ilmaiseksi yhteiskunnalta.
Että se siitä tasa- arvosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Hauskin selitys koski yksityisteiden katuvalaistusta. Koska kaikilla yksityisteillä ei ole valoja, niistä pitää maksaa tasapuolisuuden nimissä. Kyseistä tasapuolisuutta ei tunneta muiden teiden varressa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ns. yksityistiet ovat aivan lapsipuolen asemassa. Mitään arvoa ei anneta vaikka tien varressa asuisi kymmeniä työssäkävijöitä, kiinteistöverot ym. tiemaksut pitää hoitaa. Kaupunki panostaa vain kaava-alueeseen jossa tiet hoidetaan viimeiseentappiin asti, tehdään kuitenkin aivan turhia teitä pitkin metsiä joita kukaan ei välttämättä tarvitse, mutta työssäkäyvän ainoaa tietä ei huolleta mitenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja mikä onkaan maksusuhde asukkaat ja vain kesäasukkaat. Suhteessa tienkäyttöön kesämökkiläinen maksaa hurjasti liikaa verrattuna TIENKÄYTÖN KULUIHIN,

Talviauraus, ja tienhoito on suhteettoman isona kulueränä. Ja kun teitä käyttää kuka tahansa ei yhteiskunta saisi jättäytyä hoidoista pois.

Tasan ei käy maksut ei ei. Jotkut ratsastaa toisten kustantamana yksityisteillä. Se on muuttunut rasakaaksi lisäksi maalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei aurata! Tiekunnay voivat anoa rahallista avustusta tien kunnostamiseen. Tiekunnan perustaminen ja byrokratian pyörittäminen kaikkine velvollisuuksineen ja vastuineen vaatii toimitsijalta tai hoitokunnalta osaamista ja aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ole aurattu mun tietä koskaan. Ite on alakuunsa lapioitu ja sitten kohta piti ostaa linko.
En silti muuttas poiskaan. Kun on oma pottumaa ja hirvimettä vieresä sekä haukikin nappaa, niin eipä ole myöskään tarvetta joutavoimaan kylille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EI aurata jos ei ole perustettu tielle Tietoimikuntaa joka lähettää kunnalle auraushakemukset
EI aurata myöskään silloin jos tiellä on Tietoimikunta mutta se ei toimi Ei pidä sääntömääräisiä kokouksia Tie osakkaille jolloin myös hakemuksien laittamisia ei ole sillä kaikkiin yksityistie asioihin vaaditaan kaikkien osakkaiden suostumus esm Liikenne rajoitus merkkeihin täytyy myös olla tieosakkaiden suostumus KOKOUS sitäkään EI YKSIN Tieisännöitsijä puheenjohtaja voi päättää ilman muiden osakkaiden kuulemista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä siinä on, että pitää samat asiat hokea joka käänteessä?

Juuri päinvastoin. Hyvällä itsetunnolla varustetut sanoo ja tekee eikä meinaa. Valittajia täällä kyllä piisaa. Nämä harv... Lue lisää...
Sehän on

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi