Aloita uusi keskustelu

Sykkelien tulo

Aloittaja: jaa, että kuka minä olen? Kaupungit ja kunnat 13.8.2019 18:29

Taas kaupungin liikenneinsinööri yrittää selittää, miksi ja miksi emme ole vieläkään saaneet niitä.
No, minäpä kerron teille, miksi?
Koska ne voidaan perua, kun eivät ajallaan tule,,,, siis muka tule,,,,,,,,
Mutta kyllä se Puola ne voisi toimittaa, mutta Oulupa ei niitä haluakkaan,,palaute oli -merkkistä.
Mutta kyllä Oulu siitä perumisesta joutuu sitä rahaa antamaan sinne Puolaan,,,mutta se ujutetaan sinne kirjanpitoon, no tiedätte varmaan mitä tarkoitan? Näin tämäkin kauppa mitätöidään ja liikenneinsinööri saa pitää työpaikkansa. Ja me oulaiset ajelemme omilla pyörillä likaisia baana-teitä pitkin huolettomina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 47 viestiä

Olis hommanneet sähköpotkulaudat niin olisi kiinnostustakin. Nyt olen nähnyt vain yhden kerran jonkun sykkelin selässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa oli pulaa autojen pysäköimispaikoisia, no nyt on sama juttu polkupyörienkin kohdalla, nämä turhakkeet vie viimeistkin pyörätelineet pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karat huutaa että sitä saa mitä tilaa. Luuletko tosiaan että miljonääri ajaa sinun asiaasi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunki kerää hylättyjä polkupyöriä romuvarastolle. Olisi parempi tuoda pyörät kaupungin tunnuksilla varustettuihin telineisiin josta ihmiset saisivat lainata tilapäisiin ajoihinsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Tosi hyvä idea! Ihan turhaan kaupunki osti kalliita cykkeleitä, kun poliisin varastot on tosiaankin täynnä löytöpyöriä. Palkattaisiin pari työtöntä yli vuoden säilössä olleita löytöpyöriä kunnostamaan ja maalaamaan ne vaikka keltaiseksi. Lukot pois pyöristä ja niitä vietäisiin tavallisiin pyörätelineisiin pitkin kaupunkia. Niitä saisi lainata ilmaiseksi tai 2€ pantilla samalla systeemillä kuin ostoskärryjä. Ei haittaa jos muutama niistä varastettaisiin, kun uusia ilmaisia löytöpyöriä tulee joka vuosi lisää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ideasi on erittäin hyvä. Kaikki löytöpyörät voitaisiin kunnostaa varmaan aika halvalla ja rungot maalata samalla värillä. Näin kauppa ei kävisi. Kiinnostavia varmaan löytyisi, nuorille mielekästä hommaa. Miljoonat säästyisi sekös virkamiehiä jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt joku jo laskee paljonko saisi kun maalaa pyörät, kunnostaa ne, huoltaa ja tekee itsestään miljonäärin varastetuilla ilmaisilla pyörillä. Nuoret ei sitä tee jos sitä ei voi tehdä netissä tai etänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjautumalla käyttäjäksi valtuutat pyörän vuokraajan käyttämään tiliäsi, jos et palauta pyörääsi ajoissa ehjänä ja akku latautuneena. Sinua pidetään länsimaisen oikeuskäytännön vastaisesti syyllisenä kaikkiin maksua aiheuttaviin poikkeamiin vaikka ne olisi aiheuttanut tuntematon vandaali, ellet vedenpitävästi pysty todistamaan syyttömyyttäsi. Siksi mukaan vuokraustapahtumaan kannattaa varata tekninen asiantuntija ja juristi sekä ajoon mukaan vartija tai poliisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan oikein se menee, jos otat pyörän, palautat sen ja kunnossa. Turha märistä jos et oikeaan paikkaan palauta. Muuten ne olisi alle viikossa entisiä kaikki pyörät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ongelma onkin siinä, että pyörässä voi olla vikoja jo liikkeelle lähtiessä. Miten todistat, että ne eivät ole sinun aiheuttamia. Pyörälle pitäisi tehdä katsastus ennen ja jälkeen ajon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käydessäsi kaupassa, jonka edessä ei ole telinettä minne palauttaa, otatko Sykkelin kauppaan vai jätätkö ulkopuolelle? Olet vastuussa tuhansien arvoisesta pyörästä joka sekunnin, kun se on käytössäsi. Pitääkö suosiosta jättää käyttämättä, jotta välttyy ankaralta vastuulta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan oikein. Ja akkuongelmiinkin on ratkaisu.
Kun kaupunki on viisaasti päättänyt palkata sykkelineuvojia ohjaamaan pyörien käyttöä, niin eikä samalla kaupunki voisi palkata myös kokopäivätoimisia ajureita lataamaan sykkelit ajokuntoon. Monet nuoret saisi siitä hyvät työpaikat vaikkapa ympärivuotisestikin, sillä talvella ylimääräisen sähkön voisi helposti ladata yleiseen sähköverkkoon ja myydä vaikkapa hienoisella alennuksella oululaisille kuluttajille. Näin voisimme samalla vähentää monella tapa vahingollista turpeenkin käyttöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastuu pyörän kunnosta säilyy viimeisellä käyttäjällä, ellei käyttäjä pysty pitävästi todistamaan, että joku vandaali on viimeisen käytön jälkeen vaikka muutaman päivän kuluttua vandalisoinut sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritin kysellä tietoja vuokrauksesta kalevan jutun jälkeen ja tietoa en saanut. Kysyn vielä täältä, että jos ostan 1 vrk lipun, ja kokeilen vaikka vartin ja palautan telineeseen, onko lippu taas voimassa 25 h päästä?. Tämä on minusta yksinkertainen kysymys, johon en ole saanut niin mitään vastausta. Entä sitten, jos pyöräilen 1 h, ja palautan telineeseen. Miten käy loppurahojen. Voinko lainata 25 h päästä vaikka varttitunniksi. Vastatkaa nyt tosi tollolle suomen kielellä Sykkelin väki ei osannut neuvoa minua. 2 olen kysellyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä on jotain kummalista, kun kukaan ei joko lue juttutupaa tai ei tiedä minulle mitä vastata?. Oliko tämä minulta vaikea, vai kenties väärä kysymys. 3h meni ilman vastausta ja pitää kait tältä syksyltä käytön kokeilu unhoittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis eikö ollut asiantuntemusta valita pyörät suomalaisin varustein ja pakkas- ja akkukestävyyskin huomioiden

Nyt on "pissit housuissa" ja akut tyhjenee...heh heh mikä puolalainen luxuscykkeli meillä onkaan narikoissa seisoskelemassa ja mitä mksoikaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Auton akkukin tyhjenee jos sitä ei lataa! Auton akku latautuu kun sillä ajaa, pyörän akku latautuu kun polkee väliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tuskin toimivat pakkasella akkujen takia...luulis insinöörin tämänkin tietävän..miten ne voi toimia kun ei käännykätkään toimi..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Mistähän johtuu kaunasi oikeasti ay-liikettä kohtaan? Olet työnantaja joka on määrätty lakituvassa maksamaan lain mukais... Lue lisää...
tämä on jo vainoamis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.11.

Fingerpori

22.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/