Aloita uusi keskustelu

Oulusta vieläkin mukavampi kaupunki

Aloittaja: Polkemaan, kävelylle, uimaan Kaupungit ja kunnat 22.7.2019 13:54

Oulu on mukava kesäkaupunki, mutta kuinka Oulusta saataisiin vieläkin mukavampi kaupunki ja myös mukava kesäkaupunki.

Perustetaan juttutupaan ideoiva kaupunkityöryhmä. Ja jos hienoja ideoita löytyy, annetaan Kalevalle vapaat kädet tehdä niistä juttuja vaikka paperilehteen asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 53 viestiä

Oulussa ei mitään hyvää, asuin siellä pari vuosikymmentä, kaikki vaikeaa, ei lapsia hoitoon, ei matkavähennyksiä, vaikka tein kolmivuorotyötä, ihan hirveä virkamieskunta ja kauheeta "pilkunnussimista", onneksi pääsin eroon, Kempeleestä tykkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivoisin patoaltaan etelän puoleisen vallin päällä kulkevan kävelytien portaisiin rollaattoriliuskoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hirvisuo on hieno esimerkki pohjoispohjalaisesta suoluonnosta. Se on myös vilkkaan Kuusamontien varressa. Alueella on ollut luontopolku, mutta pitkospuut ovat rapistuneet vaarallisiksi.

Kaupunki voisi kunnostaa luontopolun, rakentaa parkkipaikalle Oulu-infon ja kahvilarakennuksen, jonka pöytätiloista ja terassilta aukeaisi lasitettu avara maisema suoraan suolle.

Sellainen teko tukisi ulkoilua ja ajan henkeen sopivaa lähiluontomatkailua. Olisi myös hieno myös mainos Oululle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieläkö mukavampi? Ei voi olla mahdollista, pitää mennä jo Las Vegasiin tai Floridaan jos parempaa hakee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ompahan sitä yritetty.
Edes 300 keskustelijan näkemykset vaikkapa keskustan kehittämisnäkökulmista ei lehden toimitusta herätä jutun tekoon

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Katutapahtumia myös syksyyn ja pitkään pimeään talveen.

Kesällä on kukkia, istutuksia ja viihtyisiä terasseja. Voisiko muutamalle terassille antaa lasitusluvan? Kuinka talveen saataisiin enemmän väriä? Voisivatko taidekoulut ja käsityöryhmät tehdä jotakin kivaa talviseen katukuvaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joukkoliikenne monipuolisemmaksi ja kunnolliset pyörätelineet joka ainoalle bussipysäkille. Talvella pyöräteiden auraus kuntoon myös viikonloppu-, ilta- ja yötyöntekijöitä varten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän toimiva joukkoliikenne on yksi tärkeimmistä kovista vetovoimatekijöistä jatkossa, kun autoilu kallistuu.

Erityisesti nuoret, jotka tekevät paljon pätkä-, ilta- ja viikonlopputyötä jättävät kaupungin, jos joukkoliikenne ja teiden auraus takkuaa. Jos taas nuoret lähtevät, koko kaupunki surkastuu ajan oloon.

Oulu on herännyt joukkoliikenteeseen sekä pyöräilyn ja joukkoliikenteen yhdistämiseen aivan liian hitaasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu on panostanut pyöräilyn kehittämiseen vuosikymmeniä ylläpitämällä naurettavan surkeaa joukkoliikennettä. Silloin se on pakko pyöräillä, vaikka olisi pakkasta 40 astetta tai vettä sataisi niin että kaduilla olisi polviin asti vettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joukkoliikenteessä kannattaisi nyt panostaa lapsiin ja nuoriin, jotta oppisivat käyttämään busseja, eivätkä tarttuisi autoon heti 18 täytettyään. Lisäksi yksi lapsen harrastusreissu tarkoittaa aina kahta edestakaista automatkalla, kun ensin viedään ja sitten haetaan. Sellaisesta pitäisi ensimmäisenä päästä eroon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on kyllä totta, että Oulussa on aivan liian pieni keskusta ja aivan liikaa lähiöitä. Ruutukaava-alue saisi todellakin olla laajempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta sehän tarkoittaisi, että lamaantunut tyhjiö laajenisi. Reikäleipäkaupungista tulisi munkkirinkiläkaupunki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mattolaiturit viemäröinneillä viihtyisille paikoille rantojen läheisyyteen. Mattopyykin jälkeen on kiva pulpahtaa uimaan. Hyvä paikka olisi puistikko Myllyojan ja viereisen uimarannan välissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mattojen pesu on hyvää hyötyliikuntaa. Jos lasketaan, kuinka paljon pääsääntöisesti miesten harrastaminen lajeihin satsataan, niin naiset jäävät kirkkaasti kakkoseksi. Matonpesupaikat tasaisivat vähän tilannetta. Ja totta, vaikka matonpesupaikka maalla olisikin, sen on syytä olla rannan yhteydessä sievällä vesinäköalalla. Uiminen mattopyykin päälle kruunaa kesäkokemuksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mattopyykläreitä on kiva katsella. Tulee lapsuusajan kesät mieleen. Mattolaiturit näköalapaikoille ilman muuta ja mattolaitureista näköalojen somisteita myös itsestään. Tämä kaupunki kaipaa kauneutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostettaisiin soutuvene, vaan venepaikat on kuulemma kiven takana. Eikö Oulussa voisi olla venekerhoa samaan tapaan kuin on kanoottikerho. Jäsenmaksulla saisi soutuveneen käyttöönsä tarvittaessa eikä jokainen tarvitsisi omaa venettä. Venepaikat tyhjenisivät ja rannalle mahtuisi vaikka kerhon yhteissaunakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ekologinen moderni kaupunki edistäisi ihan kaupungin omana toimintanakin yhteiskäyttöä. Siinä olisi nuorille kesäsetelityötä ja kustannukset perittäisiin käyttömsksuina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perustakaa kaikille oululaisille avoin venekerho. Pääsyvaatimus, että asuu Oulussa vakituisesti. Hakekaa rakennuslupa venelaitureille. !0 metriä pitkään laituriin saa 2x5 venettä. Viisi sellaista vierekkäin, teillä on pieni 50 veneen satama. Kun pääsette kunnolla käyntiin, voitte laajentaa uusiin paikkoihin. Vaatii pienen jäsenmaksun, energisiä puuhamiehiä ja -naisia, vähän asiantuntemusta. Halpaa, paksua kyllästettyä laiturilautaa löytyy kyllä. Sen kun käsittelee himmeällä venelakalla ohuelti, niin kestää vielä paremmin. Pitää olla himmeää, ettei tule liukasta, ja sahattua puutavaraa. Rekisteröikää se venekerho, saatte rakennusluvan paljon helpommin. Esim "Oulun kalaveneet".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/