Aloita uusi keskustelu

Miten rotuaarin kokonaisuus kaatui ?

Aloittaja: Kaupungit ja kunnat 6.12.2018 09:17

Oletteko ajatelleet mistä rotuaarin hiljaisuus Oulussa olisi johtuva ?
Muistan hyvin tarkkaan kun kävelykatu hanketta alettiin Oulussa suunnittelemaan ja se toteutui erinomaisella tyylillään ja sai ihmisiltä hyvän vastaanoton mutta nytten olemmeki tulisilla hiilillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 29 viestiä

Kauppatilojen liian suuret vuokrat sekä liikkeiden kysynnän että tarjonnan laki eivät kohdanneet. Nyt ei tyydytä kaikkia Valkean liikkeiden tarjonnat ja maksulliset pysäköinnit. Zeppeliiniä povattiin konkurssikypsäksi jo alkumetreillä, mutta taitaa olla Oulun alueen vetovoimaisin liikekeskus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustan vetovoima kautta maailman on luksustuotteet, hyvät ravintolat, siisti ulkoasu ja yleinen positiivinen ilmapiiri.

Rotuaarilla ei ole noista jäljellä enää mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä jos oikein mietin asiaa ja keskustan palveluiden kokonaistarvetta henkilökohtaisesti niin eipä ole ollut aikoihin mitään sellaista tärkeää asiaa hoidettavana joka olisi velvoittanut keskustan palveluiden käyttöä. Laitamilla olevat niin sanotut peltomarketit ja myös pienemmätkin superit pystyvät tuottamaan sen tarpeen mitä normi kuluttajana tarvitsen = pankkipalvelut,lääkäripalvelut,apteekkipalvelut,optikkopalvelut,päivittäistavarapalvelut ja loput hoituukin netinkautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Autolliselle se tietenkin on noin, muttei minulle. Ja perheelliselle myös, muttei minulle. Rotuaarille menen toisinaan ruokakauppaan, apteekkiin, joululahjaostoksille. Baariin, syömään, kahvilaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syitä keskustan hiljisuuteen ja tyhjiin liikehuoneisiin on varmaan monia. Eräs on keskustan toimistoituminen. Liian vähän asuntoja ja nekin pieniä, lähinnä yksin asuville. Liikehuoneistojen omistussuhteet voivat myös kiinnostava näkökulma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Koko kävelykatu oli ideana huono joka nähdään nyt. Samoin tulee käymään kauppahallille ja torille kunhan hotellit ym. turhakkeet on rakennettu valmiiksi. Keskustan 30 km/h vähentää vielä esim. torille ja kauppahallin menemistä kun ei ole parkkipaikkoja. Kiitos näiden ns. vihreiden päättäjien. Kertokaa miksi esim. Linnanmaan, Limingantullin, Kaakkurin, Zeppeliinin, Ideaparkin ja Raksilan marketeissa on aina paljon asiakkaita. Miksi Stokka ja Anttila lähti keskustasta? Olisiko vika kävelykadussa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä kun mennään 20 vuotta eteenpäin, nuoriso ihmettelee, kun osa liikkuu sähkörollaattoreilla, joita jotkut kutsuvat hassulla nimella, auto. Eivät millään meinaa uskoa, että joskus aikoinaan sellaisilla on liikuttu fossiilisia polttoaineita polttamalla, ja päästämällä pakokaasua ilmakehään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinhän se on että ajat muuttuu, mutta miksi keskusta pitää autioittaa ja jättää hyvä alue muutamille kapakoille jotka toimivat ulkoilmajuottoloina kesäisin. Kivahan sinne on mennä kesällä juopottelemaan, mutta kaikki ei vain halua ryypätä. Talvella paikka on aika autio. Parinkymmenen vuoden kuluttua siellä asuu muutama sinkku ja eläkeläinen joilla on varaa asua siellä. Perheelliset asuvat lähiöissä ja tekevät enemmän ostoksia marketeissa joihin pääsee helpommin ja voi ostaa enemmän kerralla. Sieltä keskustasta ei voi alkaa kantamaan montaa kassillista ostoksia. Minua ei kyllä nuo rajoitukset haittaa olen jo tehnyt asuinpaikkani suhteen muutoksen enkä ole vuosiin tarvinnut asioida keskustassa. Samoin on tehnyt monet muutkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tässä Helsingin keskustassa asuu paljon autottomia lapsiperheitä, jotka käyvät kaupoissa julkisilla. Oulun ongelma on se, ettei siellä oikeastaan ole käyttökelpoisia julkisia. Ratikka on äärimmäisen kätevä kulkupeli, vaikka olisi ostoskassit kummassakin kourassa ja rinkka selässä. Metro ei ole juuri sen huonompi. Bussi on minusta kyllä vastenmielisin kulkupeli kaikista julkisista, vaikka ei olisi mitään kantamuksia mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko osa Isoakatua jäämässä samaan juoneen kun rotuaari. Nykyajan asiakas ei mielellään asioi sellaisissa paikoissa minne ei pääse autolla oven´eteen. Juuri äskettäin mm; Kauppurienkadulle lyötiin Valkean sivulle pysähtymiskieltokin aikaisemman pysäköintikiellon tilalle niin sekin vähäinen liikenne siltä osin halutaan lopettaa viranomaisten toimesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensin tuli internet, sitten nettikaupat ja facebookit. Enää ei tarvetta mennä kivijalkakauppaan eikä tapaamaan tuttuja keskustaan. Asiat hoidetaan netissä. Ruoka haetaan vielä lähikaupasta, mutta kohta sitäkään ei tarvi tehdä, kun kotiinkuljetus alkaa yleistymään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kävelykatujen, siellä minne niitä on perustettu, on suunnittelijan mukaan tarkoitus "rauhoittaa kaupunkien keskustat". Mutta meneekö kauppiaitten kannalta elämä sitten liian rauhalliseksi. Eihän sieltä minne ei autolla viereen pääse mitään isompaa kulutustavaraa nykyihminen lähde kotiin pyöräntarakalla tai sylissä kantamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rotuaarihan oli eläväinen ostoskatu täynnä pieniä liikkeitä. Ajat ovat muuttuneet 80-luvusta. Se, miksi Rotuaari ei ole sellainen enää, on monien asioiden summa. Nettikauppa tappaa kivijalkakauppoja yhdessä liian korkeiden vuokrien kanssa. Ainoat yritykset, jotka voivat pysytellä hengissä ovat kuppilat,roskaruokalat, räkälät, silmälasiliikkeet ja kampaamot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se kaatui Valkean tuloon. Sisätiloissa kun voi järkätä mitä tahansa tuli räntää tai vettä. Rotuaari pitäisi kattaa ja ravintoloitsijoiden pitäisi sen verran tehdä yhteistyötä että on yhteisiä alueita ilman köysiä ja karsinoita, penkkejä ja kukkia lisää. Ei kukaan halua ulkona katsella tupakoivia ihmisiä kaljalasit kädessä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitatko että katettuna Rotuaari vetäisi toimijoita? Ovatko asiakkaat nykyisin niin heikkoa tekoa että vaativat lämmitetyn kadunpinnan lisäksi katetta? Ehkä riksakyyditys ovelta ovelle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta siitähän tulisi sitten basaari?....

En suosittele. Enkä suostu!

Lopulta homehelvetti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katua alettiin lämmittämään ja muutenkin mentiin mahdottomuuksiin, nyt suunitellaan jo kattoa, seinät vielä puuttuu. Miksi ei saanut olla tavallinen kävelykatu vaan aletaan liioittelemaan? kauppatorille ja Hallille on käymässä samalla tavalla. Myoös Isokadun olisi pitänyt antaa olla tavallinen katu asiakkaita ja kulkijoita varten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ydinkeskusta on ihan ok.

Saalistavat mamuryhmät ja mölisevät pultsarit ovat luotaantyöntäviä ja aiheuttavat väen vähäisyyden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi moottoritiellä ei noudateta nopeusrajoituksia

Siksi koska keskikaiteella erotetulla moottoritiellä kuoleman tai vakavan loukkaantumisen todennäköisyys lähentelee noll... Lue lisää...
Homtom

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi