Aloita uusi keskustelu

Limingan kunta Suomen paras paikka asua

Aloittaja: Vertailija Kaupungit ja kunnat 21.2.2016 05:25

Kaikki palvelut samaa tasoa kuin esim Tapiolassa Helsindin eliittialueella.Työttömyysaste alhainen ja koulutustaso lähes maailman korkein.Ei edes verotus ole korkea.Kunta ottaa uudet yrittäjät vastaan ilman byrokratiaa eikä jatkossa häiritse niiden toimintaa.Katsokoot Ryysyranta kunnat mallia Limingasta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 34 viestiä

Liminka on hyvä rauhallinen paikka asua jopa lapsiperheiden. Olen syntynyt Limingassa ja käynyt muualla vain opiskelun takia. Täällä oli ennen avaraa, mutta nyt metsät ovat kasvaneet, peltoa ja niittyjä on vain vähän. Maanviljelijät ja karjankasvattajat ovat vähentyneet kovasti. En haluaisi koskaan muuttaa muualle, täällä on rauha ja hyvä asua. Tervetuloa kaikki tänne Liminkaan jotka kaipaatte hyvää paikkaa asumiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Limingassa on säilynyt rauha, koska junatkin porhaltavat pysähtymättä kunnan läpi jättämättä sinne epämääräistä alasosiaaliluokkaan lukeutuvaa väestöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liminka kuuluu Oulun etupiiriin.Kunta on vetovoimainen sen edullisen sijainnin takia.Jos joku kaipaa mäkiä ja kumpuja ,sanon minä,että ei semmosista ole kuin harmia.Esim teiden auraus on kalliimpaa jos ylämäkeen pitää mennä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työttömyysaste alhainen. Olisipa jännä tietää kunnan sanotaanko nyt vaikkapa 20-45-vuotiaiden naisten keskimääräinen työllisyyshistoria. Eiväthän he tilastoissa työttöminä näy, kun ovat koko ajan äitiyslomilla tai millä lie kodinhoidontuilla. Tilastoissa näkyvät vain täystyöttömät työttömyyskorvausta nostavat joihin eivät kuulu nämä puolet elämästään kotona lapsia hoitavat naiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liminka on tuottanut suuria taiteilijoita kuten Aappo Ojanperä oopperalaulaja Wienin valtion oopperassa ja maailman kuulu taidemaalari Vilho Lampi.Maailmanluokan tekijöitä molemmat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Miksikähän Leo ei jäänyt Liminkaan vaan ajoi ohi,Oulustakin?Kunnan johtajakin muuttamassa muualle,kuinka lähtis noin Onnellisesta Kunnasta,alkaako Velka painamaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko lakeus on maisemaltaan ankeaa aavaa, ei kiehdo millaan lailla, vaaroja, puroja järvenselkää täytyy olla niinkuin kainuussa ja pohjoiskarjalassa.
Ennen oli Limingassa asukkaiden kesken selvä jako talonpoikiin ja rahvaaseen-liekö muuttunut.
"Kuppanen" kylä,mielestäni-ja kokemusta on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

olin kerran siellä tekemässä okt:n sokkelia. kantavaa sepeliä ei voinut oikein lätkätä, kun paikkakuntalaiset sanoi, että pitäjä on jotain 70m savipatjan päällä. jos olisi lätkännyt, kuten muualla, olisi ollut sekaisin maaperä joitain tuhansia vuosia. ainut konsti oli hivenen lätkällä sivellä ja laittaa todella, todella paljon R-styroksia sokkelin ympäri, jotta talo pysyisi paikallaan. 3x enemmän, kuin normit on. toivotaan, ettei tule pienintäkään seismologista mullistusta sinne. ne talothan muuten uppoaisi mutaan. näyttäähän siellä olevan asukkaillakin puurot sekaisin. elikkä kotoinen on olo. tuo on mainiota, että siellä ei tarvi lakeja ja määräyksiä noudattaa. muistelen, että ennen siellä oli kivaa, kun oli se emäntäkoulu voimissaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liminka on kunta josta muiden kuntapäättäjien ja tavallisten ihmisten kannattaisi ottaa oppia ja tehdä tutustumismatkoja Liminkaan.Pienissä kunnissa on usein hyvät kirjastopalvelut ja tarvittaessa lääkäriin pääsee nopeasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käy kirjastossa ennenkuin menet jonottamaan lääkäriin, sillä aika käy todella pitkäksi.

Ps. Varo mennessä ja tullessakin niittomiestä, jos sieltä lekurista hengissä selviät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tekstistä huomaa aloittajan olevan ääriliminkalainen, joka ei missään muualla ole koskaan asunut.
Herätys! Maapallo ON pyöreä, ei litteä, eikä sen reunat ole jossain Limingan niittyjen takana, eikä sen napa ole siellä Limingan keskustassa...!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä se niin tykkään asua järven rannalla. Missä ovat Limingan järvet? Yhtä aukeata tasaista peltomaisemaa. Aika ankeaa syksystä kesäkuun alkuun. Ja muulloinkin. toki.
Liminka on viime vuosina kehuskellut sillä, että se on Suomen nopeimmin kasvava kunta. Niin onkin prosentuaalisesti. Verrataanpa: Oulun asukasluku noin 200 000, Limingan noin 10 000. Suhde 20:1. Eli, jos Liminkaan muuttaa vuoden aikana 200 henkeä, niin se on prosenteissa kokonaista 2 yksikköä. Jos Ouluun muuttaa 200 henkeä, niin se on hyttysen p erämaassa, vaivaiset 0,1 prosenttia.
Eli minun mielestäni liminkalaiset voisivat rehellisesti kertoa kuntansa vetovoimaisuuden määrällisesti, ei kikkailemalla prosenteilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

322 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalainen miljardööri lahjoittajana

Tämä uutinen on kyllä monella juttutupalaisella erittäin hankalasti uskottavissa, kun täällä on vuosikaudet tiedetty, et... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

6.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille