Aloita uusi keskustelu

Kotihoidontuen superkäyttäjät, keitä he on?

Aloittaja: Tukikeppien varassa menevä Kaupungit ja kunnat 13.2.2018 20:51

Kotihoidontuesta kohutaan nyt paljon. Jopa hallituksen rivien kerrotaan rakoilevan. Ylen sivuilla on tilastotietoa tuen käytössä eri pitäjissä. Näyttä Luodon kunta olevan keulilla. Yli 20 % perheistä käyttää sitä. Lähes kaikki naisia. Missä tasa-arvo? Paljonko Oulunsalossa, itsenäisenä kuntana, mahtaisi tilanne olla? Näkeekö joku jostain 5-6 vuoden takaisia tietoja? Tutkijoilla on omat näkemyksensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 467 viestiä

MTV3:n sivuilla on Raakel Lignellin mainio kolumni aiheesta. Kannattaa lukea. https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/raakel-lignellin-kolumni-perhevapaakeskustelun-tuomitseva-savy-arsyttaa-varhaiskasvatusko-aina-parempaa-kuin-lapsen-kotihoito/6773728#gs.4Pf9dT4

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä 70-luvun lopulla piti maksaa lastensa kasvatus kokonaisuudessaan. Vain lapsilisää sai, ei muuta. Päivähoito piti maksaa kokonaan itse, jos halusi töissä käydä. Kotiin ei maksettu mitään. Nyt meidän lapsemme on työelämässä ja me yhdessä lastemme kanssa maksamme nykyperheiden lastenhoidon!
Milloin tulee meidän ikäpolven "vuoro" saada yhteiskunnalta "ilmaista" rahaa? Lääkekorvauksen omavastuuta korotettiin, samoin kelakyydin omavastuuosuutta. Eläkkeitä leikattiin, saimme vain 0,5% korotuksen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kotihoidontuen superkäyttäjät ovat ihmisiä jotka tarvitsevat syystä tai toisesta täysin laillista keinoa tukeen. Vain onko nimim. "Tukikeppien varassa menevä" aloittaja sitä mieltä että tuet pitää lakkauttaa ja jokainen olkoon oman onnensa seppä. Verot pois yhteiskunnan tuet pois. Kaikki itsensä kustannettavaksi persuskoulusta lähtien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt puhutaan asiasta joka on itse suoraan aiheutettu, niinpä itse jokainen ottakoot vastuun tekemisistään ja mielihaluistaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just. Ja myös vanhusten hoito ja eläkkeet pois semmoisilta jotka ei vaivaudu tuomaan tekemään uusia lapsia tähän yhteuskuntaan. Se on ainut keino miten tämä yhteiskunta pyörii.
Ennen kun äidytte hirveästi kritisoimaan niin verratkaapa esim. Oulunsaloa ja jotakin suomussalmea johon ei synny lapsia. Kumpi on elinvoimaisempi, kummalla on tulevaisuutta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Oman onnen seppä maita on maailmalla paljon. Mistähän johtuu että suomi on valovuoden edellä yleensä näitä maita, olipa vertailu mikä tahansa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä tasa-arvo miehen ja naisen välillä ?
Tasa-arvo toteutuu miehen ja naisen välillä sitten kun miehet alkaa synnyttää ja imettää hoitaa lapsia kotona ja kun menevät töihin niin saavat samaa palkkaa kuin miehet
Mihin on tässä tasa-arvo keskustelussa jäänyt lasten etu
eiköhän pienten viattomien lasten päävastuun kantajat ole Äiti ja Isä ja mitä pienempi lapsi niin Äiti koska hän hän vastaa lapsen ruokinnasta ensimmäisen vuoden jopa 2 vuotta
Lasten kodinhoito tuki sille joka pääasiassa lapset kotona hoitaa on sitä tasa.-arvoa jos mikä sitä Ei saa viedä heiltä pois minkään TASA-ARVON nimissä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos miehet alkaisivat synnyttää, niin laksi lasta hankkisivat ja lestadiolaiset miehet ei yhtään.
Naisen ja miehen palkka on sama jos töihin mennään, mutta naisen ansaitsema tienesti työuran aikana on vähemmän, koska yleensä naiset haluavat lapsia sosiaalisessa paineessa ja joutuvat / saavat olla pois töistä. Sehän on oma valinta hankkia lapsia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tasa-arvon nimissä leikataan Sosiaalietuuksia
Sote malli vie tuhansia työpaikkoja pois terveyden hoidosta
Aktiivi mallin nimissä leikataan työttömyysturvaa
Perhevapaa mallilla yritettiin leikata kodinhoito tukia
joten on meillä Leikkuri hallitus ja kaikesta tästä kärsii eniten LAPSET JA LAPSIPERHEET
Lapset on unohdettu täysin näissä leikkauksissa sillä he kärsivät eniten jos Isät ja äidit joutuvat muuttamaan työn perässä vieraalle paikkakunnalle
ja tärkein jos vanhemmilta rahat loppuu niin lapset siitä kärsii ei ole rahaa koulumenoihin vaatteisiin ruokaan harrastuksiin jne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, mutta miksi meidän veronmaksajien pitää maksaa kotiin siitä, että haluaa lapsia, sekä lisäksi hoitaa niitä ihan itse?
Oletko tullut ajatelleeksi, että suurimman osan työajastasi tulet kuitenkin maksamaan toisille aikuisille tuota tukea kon omat lapsesi on kasvanut pois kodinhoidontuen piiristä?
Tätä asiaa teidän kotihoidonkannattajien pitää ensisijassa miettiä, mitä tapahtuu ns. pitkassä juoksussa! Suurin osa kuitenkin on ns. nettomaksaja näille suurperheitä perustaville!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi meidän veronmaksajien pitää maksaa päiväkotiin lapsensa vievien hoitomaksuista lähes 1000€ kuukaudussa, itse maksatte enimmillään 300€ ja jotku ei juuri mitään. Siksikö maksatatte veronmaksajilla että ei tarvitse itse vaivautua hoitamaan omia lapsia vaan viette ne yhteiskunnan hoidettavaksi ja menette tienaamaan itsellenne lisää rahaa. Ne kaksi lasta kun kiikutatte päivähoitoon niin se maksaa veronmaksajille monin verroin enemmän kuin maksatta palkastanne veroja. Monella tuskin koko palkka edes vastaa hoitokuluja. Mietippä sitä vähä tarkemmin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pitäisi tietää käyttäjistä muuta kuin se että on oikeutettu kotihoidontukeen?
Tasa-arvo kuuluu sinne perheisiin, ei se tarkoita että kaikki pitää tikitilleen olla 50-50.Ihmisethän sopii keskenään mitä kukin tekee.
Kuinka moni teistä tietää päiväkodin toiminnasta mitään?
Kirjoituksista päätellen ei kovin moni aivan mitään.
Kotikasvatusta pitäisi tukea enemmän.Suomessa jokaisella on mahdollisuus hoitaa oma lapsi 3-vuotiaaksi kotona jos halua on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän on sinun mielipide, kun sinulla oma lehmä ojassa. Päiväkoti tekee hyvää lapselle siinä missä koulukin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enpä tiedä näistä vanhoista asioista, mutta sanottiinko uutisissa että täällä Oulun seudulla maksetaan eniten ja oliko Tyrnävä ihan kärkikastissa taisi olla Merijärvi joka kiilasi edelle , korjatkaa joku jos olen kovinkin hakoteillä. No ymmärrän hyvin miksi. Perheet on suuria. jos on 10-13 lasta niin se vie jotakuinkin 12-17 vuotta kotona oloa. Siis aina joko äityislomalla tai kotihoidon tuella. Ja siinäpä se naisihmisen elämä mennä heivahtikin. Jos ei maksettaisi korotettua lapsilisää ja kotihoidontukea niin luulen että pirttiviljely vähenisi ja saisi äitikin olla äiti eikä synnytyskone. Lapset kasvaa lapsina eikä pikkuäiteinä jotka huolehtivat pitkälle sisaruksistaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeassa olit varmaan 10 lapsen kohdalla minimi pyörii 18-19 vuoden kohdalla, jos ajattelee että syntyvät liki vuoden välein. Aika pitkä aika.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai että ihanaa aikaa lapsille, äiti kotona ja saa siellä kasvaa ja varttua.
Ei tarvitse kokea yksinäisyyttä kun on seuraa sisarruksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olleet aina perhepäivähoidon ja kotihoidontuen kannattajia.päiväkodeissa vääräuskoisia. Paljonkohan on saanut yhteiskunnan tukea kotihoidon muodossa jos n.15-vuotta kotihoidontuella(lapsi /vuosi)? Joka lapsia päättää tehdä niin niistä huolehtikoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

käy ilmi, että lehden levikkialueella kääntyy kaikki asiat negatiivissävytteisesti yhden uskontosuunnan piikkiin. Onkohan mitään mollattu niin runsaasti. Vaikuttaa vainolta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Totta kai on aina trendikästä ja asiallista puolustaa heikosti pärjääviä ja vähäosaisia henkilöitä. Mielestäni muitakin ... Lue lisää...
Takamaan mies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi