Aloita uusi keskustelu

Karmea moka Pudasjärvellä

Aloittaja: Teodor Tuppurainen Kaupungit ja kunnat 21.6.2019 07:31

Ajelin kohti Sallaa, perinteistä juhannuksen viettopaikkaani.Pudasjärven sillalta avautuva mahtava näköala Iijoelle oli peitetty todella raskaan näköisillä betoni elementeillä.Hyvin oli onnistuttu peittämään,ei mahtavasta joesta näkynyt vilaustakaan.Pudasjärven muutoinkin köyhän turistinähtävyyden paras nähtävyys on piilotettu.Piti oikein pysähtyä ja kysyä paikallisilta miksi tämä on tehty.Tyrmistyneiden kommenttien seasta sain yhden ihmeellisen kuuloisen selityksen.Sillan ylittää koululaisia ja siksi sillan näkymät mahtavaan Iijokeen on piilotettu.Voi elämän kevät sanon minä.Kyllähän Oulussakin esim. Merikosken sillat ,Rautatiesilta, jne. olisi pitänyt betoni aidoin piirittää jos perusteluina olisi se että koululaisetkin käyttää siltaa.Tuskin Pudasjärviset lapset sen kummallisempia ovat. Miten on mahdollista että tuon luokan mokia pääsee vielä syntymään Pudasjärvellä ? Yleensä näköaloja vaalitaan ja niistä ollaan ylpeitä,mutta Pudasjärvellä ? Liekköhän todellisuudessa käynyt niin että siltaan on saatu valtion tukea ja Pudasjärvellä on aateltu että törsätään nyt oikein olan takaa ja laitetaan siltaan kaikki mahdollinen mitä irti saadaan. No niin tai näin,vaikuttaa täysin hölmöläisten puuhastelulta.Jatkossa ajattelin painaa kaasua Pudasjärven kohdalla.Ai niin olihan siinä sillan kupeessa poliisin valvontakamera,huippusijainti. Varmasti moni muukin tuprauttaa laillani vauhdilla Pudasjärven ohitse ja saa matkamuiston tältä Iijoen ylittävältä betonisillalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 217 viestiä

Muistelen kun aikoinaan asioimme mökkireissuillamme Koillis-Portissa.Kerran sattui samaan aikaan vanhempi pariskunta sinne , papparoinen ja mummu oli sen oloisia etteivät joka vuosi baareissa maleksi.No isäntä näytti reiluutensa ja osti molemmille eli itelleen ja vaimolleen sämpylät ja kahvit.Kassalla tulikin yllätys kun 40 penniä puuttui papalta rahaa.Kassalla oli ilmeisesti sen ajan yrittäjä ite, tokaisi että pitäisikö se toinen sämpylä jättää pois ? Pappa oli jo omaa sämpyläänsä viemässä pois, kun sanoin että minulla on vara maksaa tuo puuttuva summa ettei talo mene konkurssiin.Sen jälkeen emme tuossa nyhtänköljien asemalla enää käyneet.Muistellakseni tämä teki vielä myöhemmin konkurssinkin,eikä ihmekkään.Itse olen ollut yrittäjänä ja neuvonut työntekijöitänikin etteivät koskaan tee tuon kauppiaan virhettä.Tuskin tuollaista sattuukaan muualla kuin Pudasjärvellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turistirysä on toiminut, kun aloittajakin on oikein pitänyt pysähtyä ihmettelemään, ja jos satamaan tekee saman, niin matkailijamäärä on noussut sataprosenttisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miisä se Pudiksen satama sijaitsee? Asema ja rautatiehän teillä piti jo olla, tai suunnitelmat ainakin ja Charterien lennellä jo 2000-luvun alussa täynnä turisteja ja muuta suopitäjästä kiinnostunutta porukkaa.
Näyttää pahasti siltä, että ainut johon turistit kiinnittää huomiota, on sillankaiteet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas on useaksi kuukaudeksi unohtunut maailmalta, että yhdessä sen peräkulmassa nököttää Pudasjärven niminen kylä. Mitä Pudasjärvelle nykyään kuuluu, jos mitään kuuluu? Onko noista naurettavista betonielementeistä päästy kesällä eroon vai onko niitä peräti korotettu? Oulusta käsin ei tule siellä päin käytyä. Hakkuuaukkoja näkee lähempänäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan ne sosiopaatti ovat alkaneet Pohjantiellä, Oulujoen kohdalla olevien lasi-tai pleksi elementtien tuhrinnan. Lienee halvempi maalata töhryt betonista, kuin puhdistaa lasit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Laittaisivat lasia tai metalliverkkoaidan, jos tarkoitus on estää moukeitten kävely ”vilkasliikenteisen” valtatien yli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joko nuo tyhmät betonivallit on purettu? Peruuttiko Popeda tulonsa? Kai viesti on mennyt perille Pudasjärvelle? Eiväthän he varmaankaan halua olla koko Suomen naurun kohteena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun räpätys ei kerta lopu, niin kiusataas taas.
Hyvä Pudis, turvallisuus ennenkaikkea.
Jalkautukaa laiskat, jos joelle haluatta nähdä. HEHEE.

T. Oulun pohatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

3 pikkupoikaa ja yks tyttö siinä toikkaroi sillan pohjoispuolella liikenteen seassa, yli kaiteen vaan mentiin.. Sähköaita tilalle niin oppivat käyttämään alikulkua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten alempana todettiin, tarvitaan viisimetriset betonivallit. Nykyiset ei toimi alkuunkaan. Ja tielle 5 km/h rajoitus 10 km matkalle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdotan lossia entiselle paikalle, Rajamaanranta-VanhaPosti, suljetaan vaarallinen silta. Veneellä voi ne musikat kulkea Nyynäjänvirran poikki kouluun ja takasi. Koivusaaren alapäästä sai 60-luvulla isoja Säynäviä uistimella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuopiossa asuu moni entisiä putasjärvisiä. Kun kaupungin päättäjien tietoon tuli, etteivät he ole vielä oppineet kulkemaan silloilla, vaan pyrkivät riskialttiisti ylittämään vesistöt pohjaa pitkin kävellen, kute Pudasjärvellä, päätettiin veden näkyminen silloille estää, uhanalaisten putasjärvisten sukupuuton estämiseksi.

Vesiklosetin oikean käyttötarkoituksen selvittämiseksi Kuopio järjestää putasjärvisille ensi talvena ilmaisia kotiuttamiskursseja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä on . . . . IIIIIK! joki ? Tahtosin sen rannalla huutaa . . IIIIIIK!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parempi pysyä pois sieltä pöpilästä. Antaa niitten pyöriä kaikessa rauhassa omassa tunkiossa. Lapsista tulee samanlaisia siltasuunnittelijoita, kuin vanhempansa, sisäänlämpiävä yhteisö ei tavoistaan pääse minnekkään. Kepugeeni kulkee vääjäämättömästi sukupolvelta toiselle.
Unohdetaan koko kyläpahanen, outoa on väki sillan kahta puolen, viisauden on virta vienyt merimaihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tavallisesti ylitän sillan autolla mutta kerran päätin kävellä keskustasta uudelle koululle.Sillan korvassa iski korkeanpaikankammo kun toisella puolen on betoniseinä ja toisella korkea pudotus jokeen vaikkakin aita välissä.Moni siitä kulkee joka päivä ja useimmat lapsia mutta minun piti palata takaisin ja ylittää silta autolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussakin löytyy vastaavanlainen uusi silta mikä pilattu betonilla. Ei maisemaa. Kato ensin peiliin ku haukut muita. Kuka hullu näitä suunnittelee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

186 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ay-liike mahdollistaa sen, että voin ylipäätään kulkea töissä

Onneksi monet tajuavat Ay-liikkeen tarkoituksen ja sen antaman todellisen suojan työntekijöille kuten aloittajakin. En ... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille