Aloita uusi keskustelu

Karmea moka Pudasjärvellä

Aloittaja: Teodor Tuppurainen Kaupungit ja kunnat 21.6.2019 07:31

Ajelin kohti Sallaa, perinteistä juhannuksen viettopaikkaani.Pudasjärven sillalta avautuva mahtava näköala Iijoelle oli peitetty todella raskaan näköisillä betoni elementeillä.Hyvin oli onnistuttu peittämään,ei mahtavasta joesta näkynyt vilaustakaan.Pudasjärven muutoinkin köyhän turistinähtävyyden paras nähtävyys on piilotettu.Piti oikein pysähtyä ja kysyä paikallisilta miksi tämä on tehty.Tyrmistyneiden kommenttien seasta sain yhden ihmeellisen kuuloisen selityksen.Sillan ylittää koululaisia ja siksi sillan näkymät mahtavaan Iijokeen on piilotettu.Voi elämän kevät sanon minä.Kyllähän Oulussakin esim. Merikosken sillat ,Rautatiesilta, jne. olisi pitänyt betoni aidoin piirittää jos perusteluina olisi se että koululaisetkin käyttää siltaa.Tuskin Pudasjärviset lapset sen kummallisempia ovat. Miten on mahdollista että tuon luokan mokia pääsee vielä syntymään Pudasjärvellä ? Yleensä näköaloja vaalitaan ja niistä ollaan ylpeitä,mutta Pudasjärvellä ? Liekköhän todellisuudessa käynyt niin että siltaan on saatu valtion tukea ja Pudasjärvellä on aateltu että törsätään nyt oikein olan takaa ja laitetaan siltaan kaikki mahdollinen mitä irti saadaan. No niin tai näin,vaikuttaa täysin hölmöläisten puuhastelulta.Jatkossa ajattelin painaa kaasua Pudasjärven kohdalla.Ai niin olihan siinä sillan kupeessa poliisin valvontakamera,huippusijainti. Varmasti moni muukin tuprauttaa laillani vauhdilla Pudasjärven ohitse ja saa matkamuiston tältä Iijoen ylittävältä betonisillalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 207 viestiä

Johan ne sosiopaatti ovat alkaneet Pohjantiellä, Oulujoen kohdalla olevien lasi-tai pleksi elementtien tuhrinnan. Lienee halvempi maalata töhryt betonista, kuin puhdistaa lasit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laittaisivat lasia tai metalliverkkoaidan, jos tarkoitus on estää moukeitten kävely ”vilkasliikenteisen” valtatien yli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joko nuo tyhmät betonivallit on purettu? Peruuttiko Popeda tulonsa? Kai viesti on mennyt perille Pudasjärvelle? Eiväthän he varmaankaan halua olla koko Suomen naurun kohteena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun räpätys ei kerta lopu, niin kiusataas taas.
Hyvä Pudis, turvallisuus ennenkaikkea.
Jalkautukaa laiskat, jos joelle haluatta nähdä. HEHEE.

T. Oulun pohatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

3 pikkupoikaa ja yks tyttö siinä toikkaroi sillan pohjoispuolella liikenteen seassa, yli kaiteen vaan mentiin.. Sähköaita tilalle niin oppivat käyttämään alikulkua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten alempana todettiin, tarvitaan viisimetriset betonivallit. Nykyiset ei toimi alkuunkaan. Ja tielle 5 km/h rajoitus 10 km matkalle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuopiossa asuu moni entisiä putasjärvisiä. Kun kaupungin päättäjien tietoon tuli, etteivät he ole vielä oppineet kulkemaan silloilla, vaan pyrkivät riskialttiisti ylittämään vesistöt pohjaa pitkin kävellen, kute Pudasjärvellä, päätettiin veden näkyminen silloille estää, uhanalaisten putasjärvisten sukupuuton estämiseksi.

Vesiklosetin oikean käyttötarkoituksen selvittämiseksi Kuopio järjestää putasjärvisille ensi talvena ilmaisia kotiuttamiskursseja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä on . . . . IIIIIK! joki ? Tahtosin sen rannalla huutaa . . IIIIIIK!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parempi pysyä pois sieltä pöpilästä. Antaa niitten pyöriä kaikessa rauhassa omassa tunkiossa. Lapsista tulee samanlaisia siltasuunnittelijoita, kuin vanhempansa, sisäänlämpiävä yhteisö ei tavoistaan pääse minnekkään. Kepugeeni kulkee vääjäämättömästi sukupolvelta toiselle.
Unohdetaan koko kyläpahanen, outoa on väki sillan kahta puolen, viisauden on virta vienyt merimaihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tavallisesti ylitän sillan autolla mutta kerran päätin kävellä keskustasta uudelle koululle.Sillan korvassa iski korkeanpaikankammo kun toisella puolen on betoniseinä ja toisella korkea pudotus jokeen vaikkakin aita välissä.Moni siitä kulkee joka päivä ja useimmat lapsia mutta minun piti palata takaisin ja ylittää silta autolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussakin löytyy vastaavanlainen uusi silta mikä pilattu betonilla. Ei maisemaa. Kato ensin peiliin ku haukut muita. Kuka hullu näitä suunnittelee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruma se on kyllä mielestäni poikkimaansilta ja näkyvyys vois olla parempiki. Toki, jos tykkää betonista mikäs siinä. Hyvä näkönen on toppilansalmessa oleva silta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Betonilaidat on tehty autoilijoiden turvallisuuden vuoksi. Autot pysyvät paremmin tiellä, kun kuskit eivät kuikuile jokea, vaan seuraavat tietä. Jos ajokki kuitenkin lähtee käsistä seinät estävät jokeen putoamisen. Pudasjärveläisten ei tarvitse mennä katsomaan jokea sillalle. He näkevät sen rannaltakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun näin miten ihanin lapsuuteni muisto Pudasjärvellä oli pilattu betoni aidoin tuli itku ja haikeus,miten tämä on mahdollista ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vain elämää — pöydässä hytkyjät

Tykkään älyttömästi. Ja moni muu, koita kestää. Etkä mitään voi. Lue lisää...
TYMPÄSEEKÖ?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi