Aloita uusi keskustelu

Hollihaka tuhotaan

Aloittaja: Saarelan asukki Kaupungit ja kunnat 25.3.2020 11:16

Kaupunki teetti 2016 vision asuntojen rakentamisesta Hollihaan puistoon. Kaavahyötyselvityksen teki Ramboll Finland Oy. Selvitettävänä oli Hollihaan rakentamisen toteuttamiskelpoisuus ja taloudellisuus. Yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki oli tuloksista innoissaan.
Ideat todettiin kehittämiskelpoisiksi. Samaan aikaan Matinheikki on varsin tietoinen siitä, että puistoon rakentaminen on Oulussa erittäin herkkä paikka.Hän kuitenkin huomauttaa, että Hollihaassa puistoa saataisiin itse asiassa lisää, kun nykyisen puistoalueen menetykset korvattaisiin lähisaarten käyttöönotolla ja kävelysilloilla.Rakentamisen taloudelliset hyödyt kaupungille voisivat olla Hollihaassa 15–40 miljoonaa euroa. Nyt YIT rakentaa kaksi 6-kerroksista kerrostaloa Hollihakaan puistoon. Eikö me oululaiset saada tällaista "Oulun tautia" koskaan loppumaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 36 viestiä

Niinpä, Oulu on niin ääriään myöten täyteen rakennettu, että tilaa rakentaa ei ole enää kuin puistoissa ja ylöspäin, vai mitä Matinheikki?Sano!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu o nii pieni pinta-alaltaan , että Politikkojen ymmärrys loppuu ku Krynderit kuorossa vaatii Puistojen rakentamisia , täyttämistä Kerostaloilla koskapa se on kaikein tuottavinta Rakentamista mitä Kaupungeissa voi olla , samalla tullee "Sumput"joita ei vielä ole riittävästi ?Sellainen Oulu ku on Päättäjät ja Rakennuslautakunta ? Hyvä "Veli"toiminta jatkuu jatkuu ja loppua ei näy ...........?Puistot ovat Kaupunkien "Keuhkot" muualla maailmalla ..............Oulussa Puistot ovat "Riesana"....................

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että se rötiskö siistiytyy. Eli puisto ei rakenneta vaan jo nyt rakennettu tontti. Pitäs saada rakennettua myös se pitkään jättömaana ollut tontti puiston itäreunassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse en haluaisi asua tuolla rötiskö-alueella.
Tehdas on aivan liian lähellä.
Kaupunki voisi siistiä tuon alueen ja tehdä sinne ulkoilu-alueen, Ainolan puiston tapaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että kaupunkia kehitetään. Joidenkin änkyröiden mielestä Oulun pitäisi näyttää samalta mitä se oli yli 400 vuotta sitten kun kaupunki perustettiin kun ennen kaikki oli paremmin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Tuhot käynnissä Oulussa. Miltähän hietasaari pian näyttää. Ottakaa mallia Turusta lopettaa puuston, puistojen luonnon tuhoaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä Hollihaan Melanoman ystävien puistossa kapitalismin kylmä merituuli nyt ja aina puhalteloo. Eikä asialle siksi enää mitään ole tehtävissä.

Niinpä sitten kun ylhäisöbungalovit on sinne rakennettu niin me köyhät voitaisiin aina hillua siellä asustavan paremman aineksen vastuksena ja harmina, josta seuraisi korkeita aitoja ja korttelipoliisin tukikohta jotta rahvas tulisi nopsaan hätisteltyä sieltä ettäänmälle. Voi se olisi dynaamisen kaupunkiasumisen urbaania sykettä se.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on karsee ympäristö rakentamiselle, puisto-osa ainoa kaunis paikka koko Puistokadun Hollihaanpuiston puolella. Korkea rakentaminen täydentää tietysti tuota ylikorkeaa Nuottalaa, mutta puita ja puisto-osuuksia tulee säästää niin paljon kuin mahdollista, sekä jalankulkuteitä, jotteivät korkeat uudisrakennukset töksähdä matalaan ranta-alueeseen. Ympäristön vanhat kivirakennukset ovat kyllä rumia kuin synti, ja jonkn aikaa sitten oli vielä lähialueella palaneiden puurakennuksen hiiltyneitä runkoja pystyssä. Ite en noin lähelle tehdasaluetta, haisevaa pumppaamoa, skeittilautapaikkoja ja suurta vilkasta venesatama-aluetta kyllä muuttaisi. Paljon täytyy tehdä koko alueen kaupunkikuvan eteen töitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ku kunnallisvaaleissa äänestys pros. Oulusa oli n.50%,niin se mahollistaa kaikenlaisen suhumuroinnin,joilla 1-2 Puoluetta tekkee ihan kivaa tiliä Rakennusoikeuksilla,kaavoituksella jne.
Toki muutkin saavat "kipenet",jotta ovat hilijaa!
Rannoillamme jo lukkee; Yksityisalue, Pääsy Kielletty !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen jälkeen kun ruoppasivat 60- luvun lopulla Hartaanselnää ja täyttivät sillä maalla Hollihaan lääseikköä, on aina ollut pelko, että sekin täytetään kerrostaloilla. Pikkuhiljaa on alueella rakenneltu aluksi liikennepuisto, lastentarha, kerrostaloja jne. Onneksi Nuottala ön säilynyt ja on nyt alkuperäisen komeana. Toivottavasti joku kaupungin isistä tajuaisi alueen merkityksen keskikaupungin henkireikänä ja lopettaisi kerralla kerrostaloprojektit Hollihakaan. Raivatkaa saaret Heppaskiin asti ja sillat saarille. Lopuksi terveisiä Nuottalan nukyisille asukkaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kaupungilla on monta, innokasta , erittäin innokasta johtajaa jotka ovat valmiita sähläämään paikassa jos toisessakin. Ja jos ei muu tehoa niin omaa pärstäkuvaa julkaistaan joka tuutissa, että kansa varmaankin muistaa kenestä on kyse. Oulun tauti on tuhota ne vähäisetkin puistonrippeet mitä vielä jäljellä. Matinheikki haluaa kaliffiksi kaliffin paikalle suurine visioineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun johto vaihtoon ennenkuin koko Oulu on täynnä betonia, betonitötteröitä, aukioiksi hakattuja puistoja, muovimaailmaa ja ahtaan ruuhkaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä se väki tulee kun Oulu suunnittelee noin kamalasti uusia asuntoja. Luulen että nyt se vasta väki väheneekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ostaisi uutta ja kallista asuntoa noilta nurkilta.
Tehdas on ihan liian lähellä.
Joku omituinen "kilke ja kalke" kuuluu jatkuvasti tehtaan pihalta ja hajuhaittaa siellä myös on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole kävellyt muutamaan kuukauteen ko. alueella, joten tietoni on sitten väärä. Mutta, kovin lähelle tehdasta meinaavat talot rakentaa. Onhan siinä nytkin kerrostaloja vieressä, mutta mikään viihtyisä paikka se ei ole asua, juurikin tuon tehtaan takia. Muuten kyllä se on rauhallisen oloinen nurkka kaupungin kupeessa.
Mutta, uutta ja kallista asuntoa en sieltä ostaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kerrostaloja jäteveden pumppaamon viereen! Pumppaamo haisee todella pahasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille