Aloita uusi keskustelu

Seuraava hävittäjä

Aloittaja: 17 800 tuntia lentotiimaa Hinta ja laatu 7.3.2018 18:06
Näytetään 1 - 20 / 170 viestiä

Jospa ensin kokeiltaisiin rahallista rinnakkaiseloa kauppaa käyden ilman Usaa ,joka ostaa vain Finlandia-Wodkaa Suomesta.Tulisi paljon halvemmaksi??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä puolestani kysyn, kuinka moni F-35 hävittäjän kannattaja työskentelee julkisella sektorilla? Toisin sanoen saa palkkansa verorahoista?
Lisäksi kysyn, oletteko valmiita ja kuinka paljon tinkimään omasta palkastanne, jotta tuo ylikallis konehankinta saadaan rahoitettua?
Suomi maksaa jo nyt viranhaltijoille liian suurta palkkaa, koska valtio ottaa lisävelkaa koko ajan, eli tulot ei riitä menoihin! Julkisen puolen palkkohin pitää tehdä samanlainen leikkaus kuin työttömyysturvaan ja niinkuin yksityiset yrityksetkin tekee, eli leikata palkkoja niin kauan, että talous tasapainottuu!
Oletteko todellakin sitä mieltä, että Suomen pitää lisävelkaantua, jotta saadaan superkallis hävittäjä hankittua ilmavoimille leikkikaluksi ja pullistelun aiheeksi? Tunnistelentoihin riittää halvempikin kone! Pitää muistaa, että Suomella on puolustusvoimat, ei hyökkäysvoimia tarvita! Mihin hyökkäisimme?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En tiedä, kuka lobbaa tuota meille täysin sopimatonta konetta mutta varmasti lobbari täyttäisi onnistuessaan taskunsa. Minusta ehdottomasti edullisin ja sopivin vaihtoehto on SAAB.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyökkäysvoimat ovat eduskunnassa ja hyökkäysjoukkoihin kuuluu 200 kansanedustajaa ja hyökkäyksen kohteena ovat eläkeläiset ja muut vähävaraiset eikä siihen tarvita muuta kuin kallis valtiokoneisto mutta ei yhtään "valtiovarain hävittäjää". Mutta Trumpille pitää näyttää että osataan sitä rakentaa "sotakoneita" euroopassakin ja jättää USA nuolemaan tullikaavakkeitaan.Mutta toinen juttu on -uskaltaako Suomi olla ostamatta kalliita leluja (uskon että ei tai sitten on jätettävä "rukousaamiaiset pois") päät pilvissä lentäville"ilmavoimaisille" lentäjille"? Ps. Venäjällä kyllä riittää monisatakertaisesti lentokoneita poistamaan Suomen muutama kone pelkästään tukkimalla ilmatilamme lentokoneilla ja muilla härveleillä niin ei ole tilaa lentää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka monesti aiot toistaa tätä höpöä? Olisit lisännyt kuinka "IT ohjukset korvaa", niin pääsisit yhdellä viestillä.
Kyllä, me tarvimme superkalliit hävittäjät (hui mikä sana) koska niillä voimme iskeä takaisin jos "joku" maa tänne hyökkäisi.
Luotan vahvasti, että armeijan asiantuntijat, joila on myös paljon salaista materalia, osaa tehdä hyvän päätöksen. Sellaisen, ettei "Iskandereiden omistajat" tule uhittelemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Rapiat 60 konetta maksaa jopa 10 000 000 000 eli kymmenen miljardia. Sillä rahalla ostetaan todella vakuuttava ilmapuolustus, jota Suomi kriisissä oikeasti tarvitsee. Ei muutamia hävittäjiä ilmaan. Typerää ostaa niitä, sillä tod.näk. ne tuhotaan jo kentille jos esim. nato hyökkää Suomeen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noin huom. 10 miljardia velkarahaa suomalaisten työläisten selkänahkasta. Tarkoitat varmaan NATOlla Varsovan Liittoa..?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se kuinka paljon joudutaan leikkaamaan vanhushoidosta ja sosiaali ja terveyspalveluista riippuu seuraavan hävittäjän hinnasta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paras eli vastustajalle tuhoisin, ilman muuta. Mielellään USA:sta, joka on oli Suomen luotettavin ystävä toisessa maailmansodassa, nyt valittavista valmistajavaltioista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen luotettavin ystävä toisessa maailmansodassa oli Adolf Hitlerin johtama Saksa se myös pelasti Suomen itsenäisyyden kesän 1944 torjuntataisteluissa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen sotaherrat yritti vallata Venäjän Saksaa apuna käyttäen ja sen aikaa pystyivätkin kun Venäjä samalla kävi sotaa Saksan kanssa. Kun Venäjä löi ensin Saksan ja alkoi keskittyä Suomen suuntaan, niin se oli kylmää kyytiä myös suurrsuomea havitteleville herroille. Hyvä, että sentään jotakin jäi rauhanneuvotteluissa, tynkäsuomi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinhän se oli. Kiitos Saksalle siitä. Mutta minkä tarjolla olevista koneista valmistaa Saksa? Typhoonin osittain, mutta vain osittain. Eurofighterin päävalmistaja on Iso-Britannia.

Muillekin vänkääjille tiedoksi, että kirjoitin tässä tilanteessa tarjolla olevista valtioista. Itse arvioin USA:n poliittisen tuen Suomelle viime sodissa olleen merkittävämmän kuin Ison-Britannian, Ranskan tai varsinkaan Ruotsin tuen. Ruotsihan oli mm. estämässä avun tuloa talvisodassa. Britit pommittivat Petsamoa jne. Ranska avusti aseissa. Ruotsista, USA:sta ja Ranskasta oli vapaaehtoisia Suomessa taistelemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisessa maailmansodassa Usa auttoi Suomen vihollista Neuvostoliittoa valtavilla materiaalisilla avustuksilla. Englanti Usa:n liittolainen julisti Suomelle sodan. Usa oli toisessa maailmansodassa Suomen vihollisten liittolainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska Yhdysvaltojen hallinto on seonnut lopullisesti niin on selvää että usalaista hävittäjää ei pidä mennä ostamaan. Voimme siksi pudottaa Super-Hornetit ja F-35 pois vaihtoehdoista ja ilmoistaa syyksi lyhykesti: "Koska Trump..."

Ja koska ranskalaiset (Rafael) ovat ihan yhtä omituisia ja suurvaltahulluja ja britit ovat lähdössä EUsta (Typhoon) niin ainoa vaihtoehto mikä jää jäljelle on Grippen.

Eli Grippen on meidän seuraava hävittäjä. M.O.T.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"...ainoa vaihtoehto mikä jää jäljelle on Grippen."

Ei suinkaan, vaan katseet olisi käännettävä Kiinan suuntaan, siellä on erinomainen Chengdu J-20 hävittäjä jota ehkä saisi halvalla. Kiinasta löytyisi myös FC-31 niminen kone.
Tulee myös huomioida että J-20 konetta on osin rakennettu USAsta pöllityillä F-35:en piirustuksilla, joten se suorituskyvyltään vastaa F-35:sta, mutta voi silti olla ihan hyvä kone.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa varmaan ensin ostaa vaikka kiinalainen moottorisaha ja tutustua sen ominaisuuksiin; viikon verran käy ja sitten sen saa polkea lähimpään suonsilmäkkeeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kilpailutuksessa mukanaolevat konevalmistajat on valittu jo ajat sitten. Suomi lähetti näille viidelle tarjouspyynnöt huhtikuussa. Kiinalaisia konetyyppejä ei ole mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En tiedä seuraavasta, mutta Paavo Lipponen pääministerikaudellaan hävitti oulun varuskunnat.
Eipä silti, en niitä kaipaa lainkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinisilmäinen Suomi ja tonnttikaupat

167 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Venäläisiä syrjitään Suomessa.

Kaksoiskansalainen ei pääse venäjällä armeijan palvelukseen, korkeimpiin virkoihin eikä muuallakaan, paitsi suomessa täm... Lue lisää...
veteraanin jälkeläin...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

26.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi