Aloita uusi keskustelu

sairaanhoitajien koulutus

Aloittaja: Sari Sairaanhoitaja Hinta ja laatu 7.3.2018 20:51

Sairaanhoitajilla on periaatteessa sama koulutus kuin lääkäreillä ja ammatillinen tietämys jopa syvempi, mutta palkka yli puolta pienempi kuin lääkäreillä. Näin Suomessa 2010-luvulla. Norjassa palkka on sama. Jopa insinöörilläkin suurempi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 20 viestiä

Serkkuni pääsi sairaanhoitajakoulutukseen 30 vuotta sitten kansalaiskoulu ja sairaankuljettaja koulutuksen pohjalta.
Mitkä lie nykyään vaatimukset?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ksi sinne ole juuri mitään vaatimuksia. Työkokemusta kun on hoitoalalta, niin se auttaa. Suhteet myöskin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysypä kokoomuksesta, sitähän te sairaanhoitajat äänestätte? Työväenpuolue kokoomus lupasi teille palkkojen korotuksia, taisi olla merkintä ihan hallitusohjelmassakin, joitain vuosia sitten!! Tulikin palkanallennus! Onnea!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta tuosta koulutuksesta ollaan kovasti erimieltä. Sairaanhoitajan koulutus on murunen lääkärinkoulutuksesta. Tää on fakta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Jos, kokoomuksen ja kepun sote tulee voimaan, niin muutamia tuhansia teistä pääsee kokeilemaan heidän suunnittelemaansa työttömien aktiivimallia! Onnittelut Sari siitäkin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun minä hain ja pääsin hoitoalalle, oli mieleni ja tahtoni ja pyrkimykseni kaikessa muussa kuin rahassa ja palkassa.
Moraali ja etiikka on mennyt vain alaspäin jos ns kutsumusta ei ole tai on jäänyt aineellisen varjoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että aina joku jaksaa jauhaa tätä. Ikuisuusaihe. Samoin se että perus-ja lähihoitaja t luulee vastaavassa sairaanhoitajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa ollut sellaisiakin, että tieto ja taito meni monin verroin sairaanhoitajan taitojen edelle. Porukkaa veti täysi tumpelo sairaanhoitaja, onneksi nyt eläkkeellä.
Olikohan armahduksella tai kepun puoluekirjalla läpäissyt silloisen koulutuksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen joka vähänkin koulutuksesta ja vaatimuksista tietää tietää myös eron lääkärin ja sh-koulutuksessa. Ja erohan on valtava. Lääkärikoututus on yliopistossa, sh-koulutustus on opistotasoinen koulutus. Jo se kertoo millainen ero po koulutuksissa on!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama kait se missä se koulutus on, kun sisältö ratkaisee ja käytettävyys. Olen kuitenkin sitä mieltä, että sh ei ole pätevä lääkäri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sh koulutus on ollut jo pitkään Amk:ssa. Poikkeaa paljon opistotason koulutuksesta. Kuka nyt yleensäkkään vertaa lääkärin ja sairaanhoitajan koulutusta? Toinen opiskelee lääkäriksi toinen hoitajaksi, ja voi jatkaa jos haluaa, lukemaan terveystieteitä (joka ei mitään tiedettä kyllä ole).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, samapa sama. Toinen kuluttaa penkkiä neljä vuotta ammattikorkeakoulussa ja toinen kuusi vuotta yliopistossa. Toisella on diagnoosin teko-oikeudet toisella ei. Mietippä kummalla se on ja miksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lääkärin ammattitaito koostuu kolmesta asiasta. Yksi on tietämys ihmiskehon toiminnasta ja kemiallisten aineiden vaikutuksesta siihen. Toinen on erinäisten operaatioiden hallitseminen. Kolmas taas koostuu kokemuksesta näiden kahden ed.main soveltamisesta käytäntöön. Kokenut sairaanhoitaja saattaa nimenomaan kokemuksen kautta tietää monista asioista enemmän, kuin vastavalmistunut lääkäri ja jotkut heistä kysyvätkin sairaanhoitajan mielipidettä omasta arviostaan potilaan hoidossa. Sairaanhoitajan valmiudessa suunnitella potilaan hoitoa on kuitenkin yksi suuri puute, kokonaisuuden hallitseminen joka koostuu useammasta asiasta, kuin potilaan vaivojen hoitamiseen tarkoitettujen lääkkeiden määräämisestä. Nimittäin vasta-aiheiden tietämys ja niiden vaikutus hoidollisiin päätöksiin. Totta tosin on, että perusterveen ihmisen hoitamiseen "helpohkosti" määriteltävissä olevissa vaivoissa riittäisi lääkinnällisesti myös kokenut sairaanhoitaja, joka on käynyt täydentävän koulutuksen. Niin, ja tietysti yksi osa ammattitaitoa on ihmisen kohtaaminen, joka tietysti on valtaosin yksilöllinen ominaisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lääkäri katsoo nykyään internetistä tietonsa. Siksi koko koulutusta tulee lyhentää. Tieteelliset alat on aina perustuneet tiedonhankintataitojen kehittämiseen, muttei lähdekriittisyyttä ole opetettu. Nykyään kaikki tieto on netissä ja lekureid erikoistuneet suunnilleen vasempaan pikkuvarmaadeen tai oikeaan sieraimeen. Ihmussuhdetaidot jää opettamatta. sairaanhoitajat taas uran alussa maailmanparantajia ja myohemmin katkeria kun työ on eriä kuin maailman parannus. Lähärit, no joo 😂😂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Mainitsemasi alat eivät ole pienipalkkaisten aloja, korkeintaan siivooja, en tiedä. Sunnuntait ja vuorotyöt nostavat tul... Lue lisää...
Varakas köyhä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

18.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi