Aloita uusi keskustelu

Sähkön hinta ja kilpailutus

Aloittaja: watti Hinta ja laatu 9.1.2019 19:18

Huvittavaa tämä sähkön kilpailutus, siirtohinnat ovat tapissa ja itse tuotteen hinnassa
naurettavat kilpailuerot.
Perusmaksu on se, joka erottaa sopimukset toisistaan, ei se sähkön hinta.
Kolmen kulutuspaikan kilpailutus osui tälläkertaa paikalliseen, osin senkin takia, että
jos ero on pieni, suosin paikallista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 15 / 15 viestiä

Meillä on noussut viime aikoina sekä sähkön siirtohinta että kaukolämmön hinta. Siirto on puhdasta monopolitoimintaa ja kaukolämpökin lähentelee sitä.
Muutama vuosi sitten paikallisen energiayhtiön toimitusjohtajan vuosipalkka nousi 150.000 eurosta 200.000 euroon ja nyt vielä viime vuonna 250.000 euroon. Turha ihmetellä miksi on kaukolämpö ja sähkön siirto kallista. Kaikki tiedetään kuka tuon kohtuuttoman palkan maksaa. Ensi vuonna sitten varmaan 300.000 euroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyypillinen ymmärtämättömien poliitikkojen paniikissa tekemä virhe: taannoisten sähkökatkojen takia edellinen eduskunta sääti lain, joka pakottaa yhtiöt ylisuuriin investointeihin. Koska vastoin kansanedustajien uskoa raha ei kasva puussa, päätöksen maksumiehinä ovat tietysti kuluttajat. Samanlaisia kalliita paniikkiratkaisuja tulee tekemään seuraava hallitus ilmastonmuutoksen nimissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtio ei pakoittanut ylisuuriin palkijoihin, ekä palkioden korotoksiin.
Enerkiaviraston pitäisi valvoa kuluja joitaa voi periä siirtomaksuissa.
VALVOATKO ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtio tekee suurimman tilin energian toimituksessa. Siirtofirma tilittää rahat valtion kassaan ja lain velvoite on täyttynyt. Valtion ei tarvinnut tehdä mitään, ei siis kulujakaan.

Näyttää olevan niin, ettei täällä osaa kuluttajat lukea siirtolaskuaan. Ojalan laskuoppi riittää juuri ja juuri, niin sen veron voi erottaa erilleen niistä summista. Sähköverostakin maksetaan ALV 24%, tämä on asia joka pitää myös erottaa sinne valtion kassaan johtavalle kuljettimelle.

Jäljelle jää sitten se perusmaksu ja siirtohinta, jotka tekee kumpikin jokseenkin saman verran kuin kulutushinta ALV 0% arvolla. Näin saadaan sähkön todellinen hinta selville kulutuksineen ja siirtoineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kaikki Suomen kotitaloudet olisivat hankkineet Agrikaatin kotiinsa ja 20 litraa dieseliä niin ei olis mitään siirtohintojen hulluja maksuja tarvinnut maksaa. Kaikilla olis jo agrikaatit maksettuna ja sähkön saanti olis taattu, oli sitten minkälainen kriisi tahansa. Automaatti lyö agrikaatin päälle heti kun verkkovirta katkeaa, niinkuin sairaaloissakin. Siirtohinta olis pienempi kuin energian hinta. Mutta kun halutaan kansaa ryöstää niin kansa siirtää rahaa suuryhtiöille ja maksaa siitä siirtohintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

20 l dieseliä vastaa 200kW sähkössä. Dieselmoottori laitetaan käyntiin ja se polttaa kaiken dieselin käyttäessään generaattoria, niin olet saanut 80 kW sähköä. Hyötysuhde on 40%.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loisteella halvin siirron perusmaksu on 32 euroa kuussa ja myynnin perusmaksu on 1,99 euroa kuussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusin sähkölasku 3 kuukaudelta. Perusmaksut 101,70e, lasku yhteensä 153 euroa. Perusmaksu on siis 66% koko laskusta. Vuosikulutusarvio 2050 kwh.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähän tai kohtalaisesti (2000-3000 kwh) sähköä käyttävällä ei ole mitään hyötyä kilpailuttaa sähköä. Sähkömarkkinoiden ongelma on juuri se että perusmaksun osuus laskusta on 60-70% koko laskusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pidä paikkaansa. Perusmaksun osuus ei suinkaan ole 60-70%. Sähkölasku muodostuu seuraavasti: sähkön kulutuslasku on se mistä pystytään hinnan suhteen kilpailemaan. Muun osan sähkölaskusta muodostavat perusmaksu, siirtomaksu, huoltovarmuusmaksu ja sähkövero. Sähkövero peritään siirretyn sähkön mukaan. Nämä perusmaksu, siirtomaksu, huoltovarmuusmaksu ja sähkövero voivat olla pienellä kulutuksella tuon 60-70% koko laskusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun Energian sähkönsiirron perusmaksu (3 x 25 A) on 74,40 €/vuosi, kun taas Oulun seudun sähkön sähkönsiirron perusmaksu (3 x 25 A) on 139,56 €/vuosi. Itse sähkön siirrosta Oulun Energialle maksetaan 3,52 snt/kWh ja veroa maksetaan 2,79 snt/kWh eli 74,40 €/vuosi vastaa 1179 kWh vuosikulutusta eli vasta tämän jälkeen maksetaan siirrosta vähemmän perusmaksua kuin siirtomaksua ja veroa. Kun taas Oulun seudun sähkölle maksetaan 2,61 snt/kWh ja veroa maksetaan 2,79 snt/kWh eli 139,56 €/vuosi vastaa 2584 kWh vuosikulutusta. Jos siis asuu alueella jossa siirtoyhtiö perii korkeaa perusmaksua, niin pienellä kulutuksella perusmaksun osuus voi helposti olla suurin osa kokonaislaskusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapissa paikallinen sähköyhtiö ottaa tuotteensa meidän kalavesistä ja perii Suomen korkeimpia hintoja. Tähän pitää puuttua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

en minäkään ymmärrä tätä puhelinsähkömarkkinointia...eihän sähkölaskussa ole suurimmaksi osaksi muuta kuin vero+perusmaksu...siirto on paljon kalliimpaa ja sitä ei voi kilpailuttaa...paljonko tähän tyhjään sähkön puhelinkaupitteluun käytetään suomessa vuodessa rahaa..???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkein eniten ärsyttää nuo puhelinkauppiaat jotka kyselee että mistä teille tulee sähkö. Pistokkeestahan se tulee niin kuin aina ennenkin. Sitä ei tiedä erkkikään missä se on tuotettu.
Minä maksan paikalliselle sähköyhtiölle siirrot ja kilowatit. Eikä vaikuta hölökäsen pölläystä onko se vähän halavempaa jollekkin toiselle laskuttajalle maksaa. Muutama kymppi tai satanen vuodessa on jonnin joutavaa näpertelyä pitkässä juoksussa. Lähi ruuat ja lähi energiat, näin on jämpti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi