Aloita uusi keskustelu

Moskovan sirkuksen apina on pörssisijoittajamestari

Aloittaja: Nasalis Larvatus Hinta ja laatu 14.1.2010 09:39

Lehtitietojen mukaan Moskovasta on löytynyt todellinen huippuluokan pörssisijoittajamestari, joka on Durovin sirkuksen Lusa -niminen apina.

Vuoden 2008 loppupuolella Lusan eteen laitettiin 30 erilaista värikuutiota, jotka tarkoitivat kukin yhtä Moskovan pörssin yritystä eri talouden toimialoilta. Lusa sai valita muutaman värikuution, jotka kukin tarkoittivat nimettyä pörssiyhtiötä. Lusa valitsi raaka-ainetuottajia, pankkeja ja informaatioteknologiaa edustaviä pörssiyhtiöitä.

Kun viime vuosi on nyt kulunut, niin Moskovassa on laskettu Lusa-apinan tekemien pörssisijoitusten tuotto, joka on huikean hyvä. Lusan valitsemien pörssiosakkeiden muodostaman osakesalkun arvo oli peräti kolminkertaistunut vuoden aikana. Lusa-apina päihittikin pörssisijoitustaidollaan peräti 94 prosenttiä moskovalaisten sijoitusrahastojen salkunhoitajista ja osakeanalyytikoista. 

Lusa-apinan huikean menestyksekäs pörssisijoittajaura herättääkin paljon kysymyksiä niin Moskovassa, Suomessa ja Oulussakin. Suomessa on todella iso joukko tosi isopalkkasia sijoitusrahastojen salkunhoitajia ja pörssiosakkeiden analyytikkoja. Tyypillisin koulutustausta heillä on kauppatieteen maisterin koulutus. Asiaa ei ole Suomessa vielä tutkittu, mutta mahtaisiko Korkeasaaren Repe-paviaani olla yhtä taitava pörssisijoittaja kuin Moskovan Durovin sirkuksen Lusa-apina? Sijoitusrahastojen hallinnointikulut ainakin Suomessa laskisivat tuntuvasti, jos Korkeasaaren paviaani tekisi sijoitusrahastojen osakevalinnat banaani-palkalla. 

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 20 viestiä

"Jos Oisin Tienny, että Jorma Ottaa Tuohet firmahan antoi työntekijöilleenkin väärää tietoa tulevaisuuden näkymistä."

Jepjep..Samaa tuumailen katsellessani kaupungilla erästä Audi A8 pirssiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hölmöyksessäni uskoin "analyytikkojen" porinoita ja sijoitin omaisuuteni teknologiayrityksiin takavuosina (mm. Nokia hah, Sonera hahhah ja Elektrobit (JOT)hahahaaaa). Sen vaan opin, että aina kun on ylimääräistä tuohta käytän sen etelänmatkoihin, viinaan ja villeihin naisiin. Näillä on paras tuotto: elettyä elemää jota muistella kiikkustuolissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös tämä apina voisi ruveta tekee pisnestä ja luvata noin ens alkuun vaikka 400 prosentin tuottoja. Apinaahan ei saa pidättää ja laittaa vankeuteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa oli eräs torikauppiaana aloittanut kaveri, joka teki aina päinvastoin, kuin mitä pankinjohtajat ehdottivat. Hänestä tuli kauppaneuvos ja tavaratalo oli tuossa Isokadulla. Toisin kuin sadussa liike teki konkurssin, ja sen sen entinen omistaja kauppahistorian kulisseihin.

Apinan ja oululaisen kauppaneuvoksen alkumenestys perustuu siihen, että kaikki ennustaja-akat ja -ukot,kaupat kandit ja metronomit, katsovat samoja ennusteita, jotka on laadittu samoin perustein. Kaikkien paperien ennakko-odotukset siis myös rediskontataan jo hyvissä ajoin ennen suurta buumia tai suurta floppia. Toisinajattelijat menestyvät tämmöisessä kuviossa.

Talouselämän murtamattomia lakeja eivät pysty kuitenkaan murtamaan sen enempää venäläinen apina, oululainen kauppaneuvos kuin islantilaiset pankkiiritkaan. Rottien kun olisi jätettävä laiva, ennen kuin se uppoaa. Tässä inhimillinen ahneus tekee tenän, ja sankarirotat seuraavat paattiaan kuin Titanicin kapteeni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Todella meinasi unohtua tuo JOT hässäkkä...Kummallisesti se asia vaiettiin vaikka selvä kupla ja etten sanosi huijaus oli kyseessä.

Kukahan suojeli tätä tai näitä kahta pääomistajaa?

Kannattas selvittää mitä tapahtui...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinhän sitä sanotaan, että etenkin tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa. Siinä hommassa voi pärjätä ihan apinan tuurillakin. Ja toisaalta kävi mielessä, että onkohan noilla salkunhoitajilla sen oman henkilökohtaisen salkun tuotto ehkä paremmalla tasolla kuin työn puolesta hoidettavat rahastot. Eihän sitä tiiä, jos vaikka käyttävät parhaan osaamisensa omaksi hyväkseen, ja antavat muiden rahastosijoitusten tuottaa vähän vaatimattomammin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin ja vielä sekin, että kuka on oikea sijoitusneuvoja ja kuka on valesijoitusneuvoja, kun on niitä valelääkäreitäkin. Olenko minä muuten juntti vai valejuntti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Oisin Tienny, että Jorma Ottaa Tuohet firmahan antoi työntekijöilleenkin väärää tietoa tulevaisuuden näkymistä.

Siinä moni poloinen työmies otti lainaa ja osti jottia, koska uskoi johtoryhmää. Määrättynä aikana työntekijöillä ei ollut osakkeiden osto-oikeutta, ainoastaan firman ydinryhmällä, joka tekikin sievoisen tilin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jahas missä ne elukka aktivistit nyt luuraa alkakaapa puutua asiaan.Meinaako alottaja et tollasia pitäs istuu täl meilläkin eduskunnassa arkaadianmäellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sijoitusalalle kannattaa hakeutua kun tuntee itsenä apinamaiseksi ja siten osaa apinoida. 1990-luvun sijoittajagurut ovat siirtyneet taiteilijoiksi kuten runoiluun, kirjailuun, soittoon ja laulantaan ja näin tekevät yhteiskunnalista palvelua parhaimmillaan..Oma sijoitusperiaatteeni on ollut, jotta ostan kun on rahaa ja myyn kun ei ole rahaa ja sijoitussalkkuni, vain näin paisuu.Käyn kuulemassa sijoitusguruja edelleen, mutta vain ilmaisen tarjoiklun vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sijoittamalla menestyy kun pystyy tekemään juuri päinvastoin kuin suurin osa sijoittajista tekee. Apinalla on siis loistavat mahdollisuudet pärjätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

5. Tuskin olet opettaja et niin yliopistossa etkä muuallakaan.

Ainakaan jos kirjoitus asuasi katsoo...(yliopisto-opettjaja)...

Että ei mennyt läpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tämä sinällään ole mikään uutinen. Manhattanilla apina on päihittänyt meklarit vuodesta toiseen. Selitys on aika yksinkertainen. Pörssikurssi huomioivat kaiken saatavilla olevan tiedon tulevaisuudesta. Niinpä meklari ei tiedä pörssien tulevaisuudesta apinaa enempää. Meklari vain varaa parhaat vihjeet kaverilleen - apina ei osaa huijata. Näin se menee. Jokaisen kannattaa osaltaan miettiä, kannattaako tuosta huijatuksi tulemisesta maksaa vielä provisiokin sijoitusrahaston hoitajalle.

Itse olen yliopisto-opettjaja. Käytän opiskleijoita apinoina. Aina, kun pörssiyhtiö palkkaa opettamani opiskelijan, sijoitan 2000 Euroa yhtiön osakkeisiin. Täytyyhän sitä oman työnsä tuloksiin luottaa. Sitä paitis menetelmä täyttää hionostuneimmatkin opit pörssisijoittamisen hajauttamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

2. No varmasti ymmärsi ainakin paremmin kuin erään eläkeyhtiön "sijoittajat" täällä maassamme jotka hassasivat 30 miljoonaa euroa eläkkeitämme, ja ei ole kumma että eläkeikää nyt hallitus nostelemassa...

 Olipa muikean mahtava aloitus, lisää samanlaista kiitos toivoo: Gunnar

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

1:lle. Kerran 1990-luvulla eräässä suomalaisessa televisio-ohjelmassa toimittajat heittivät myös tikkaa kun valitsivat virtuaalisia sijoituksia. Vastaavasti sijoituksia valitsivat ns. asiantuntijat. Tietysti toimittajat voittivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan näitä ennenkin sattunut. Muistelen, että joskus jossain nykytaidekilpailussa sama nimimerkki voitti useana vuotena peräkkäin. Lopulta nimimerki takaa paljastui apina. Tässä tapauksessa kysymystä herättää nuo värikuutioiden värit. Miten kävisi jos nuo värit sotkettaisiin eli pantaisiin eri järjestykseen? Eli kysymyshän on lopulta siitä ymmärsikö apina koko ajan mitä teki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäs tuosta. Wall Street Journalin toimittajat ovat pitkään heittäneet tikkaa ja sillä perusteella sijoittaneet (virtuaalisesti)

Lehden mukaan tällaisella pörssisijoitustekniikalla on pärjännyt ihan hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

152 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkomailta tuodaan turisteja, mutta oman maan poika ei saa töitä

Tasan tarkkaan jokainen työhaluinen saa töitä. Kokenut olen. Ei vaan kelpaa duunit joillekin Ja vas.hallituksen aikana ... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi