Aloita uusi keskustelu

Mihin katosi ammattitaito

Aloittaja: Kivilinnat pysyy vieläkin pystyssä Hinta ja laatu 9.8.2019 20:17

Lähes joka ammatissa. Lähes kaikki asiat tehdään sinnepäin, eikä niinkuin pitäisi. Missä oikein on vika? Koulutus pitäisi muka olla parasta laatua, onko syy sysissä ja sepissä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 50 viestiä

Syy on digitalisoimisessa, mitään ei enää osata tehdä kuin virtuaalisesti verkossa, hiplaamalla jotain näyttöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tämä kansa tuottaa vain sekundaa. seuraus siitä = ROMMAUS. "kunhan sinnepäin ei riitä"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapset opetettiin/vaadittiin tekemään kotona työtä.
Ei auttanu lorvailla, ei kuskattu autolla.
Ja mene töihin jos et jatka opiskelua.

Kotona ei paapottu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Syy 1. Vanhemmat ei vaadi lapsilta ja nuorilta mitään, eletään yltäkylläisyydessä, saadaan muutenkin vaikka ei tehdä mitään

Syy 2. Koulussa on ajettu systemaattisesti läpi tasapäistäminen, eli kaikki saa numeroin ( vaikka T1, osaa toimia ohjattuna) luokalle ja ehtoja ei saa enää kukaan koska se on varmaan jonkun mielestä ihmisoikeuden vastaista. Ei vaadita mitään, opettajain kädet sidottu opetushallituksen hömppää

Syy 3. Työssäoppimisen ja harjoittelu on katastrofi, työnantajat ja niiden työnjälki on täyttä kuraa, vain kiire ja raha ratkaisee, laadulla ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Miten tällaiset työnantajat/ työpaikkaoppiminen /harjoittelu tuottaisi hyvää ja laadukasta ammattitaitoa opiskelijoille.

Syy 4. Joidenkin ammattien arvostus on täysin nollaa, se näkyy vanhempien puheissa, ihmisten puheissa, työnantajien puheissa, PALKASSA, työnantajien velvoitteiden hoidossa kuten näissä vanhushoitolaitoksissa, rakennusfirmat, siivous/kiinteistöyritykset, ravintola/ kokki ja j.n.e.

Sitä saa mitä tilaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennenvanhaan apuopettajana oli vanhempi alan ammattimies,joka opasti käytännössä opitun teorian!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ammattikoulutuksen taso on oikeasti romahtanut viimeisimmän koulutusuudistuksen jälkeen. Tätä viestiä tulee nyt joka alalta ja monelta työpaikalta. Mikä ihme Suomen koulutuspolitiikka vaivaa, nyt on pilattu sekä peruskoulut että ammatilliset oppilaitokset?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ammattikoulutusuudistus astui voimaan jo vuoden 2015 alusta eli se koski sinä vuonna koulutuksen aloittaneita opiskelijoita, joten syyttävä sormi kannattaa osoittaa silloisen Stubbin hallituksen opetusministerin Krista Kiurun (sdp) suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiurun johtamiskaudella tuhottiin ammattikoulutus, kokoomuksen vahtivuorolla taas peruskoulu. Pitäisiköhän myös OKM:n virkamiehet pystyä vaihtamaan äänestystuloksen mukaan? Nyt tuntuu että norsunluutornissa elelevät idealistiset virkamiehet pääsevät käyttämään liian suurta valtaa ja aiheuttamaan totaalista tuhoa koko Suomelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitat varmaan Heinosta (kok), sillä peruskoulua ja muuta perusopetusta aloitettiin tuhoamaan jo Lipposen hallitusten aikana ja mittausten (mm. Pisa) mukaan peruskoulun päättäneiden taitotaso alkoi laskea jo reilut 10 vuotta sitten. Lipponen tuhosi myös korkeakoulutusta, sillä korkeimmin koulutettuin ikäryhmä ovat edelleen 1970-luvun puolivälissä syntyneet eli sen jälkeen syntyneillä koulutustaso on jäänyt alemmaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanoisin että enemmän syytä on sysissä. Työtä ei aina pysty tekemään niin hyvin kuin haluaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koulutus on sillä hetkellä ajantasalla, kun sitä opiskellaan, mutta tietämys ja sen johdosta vaatimukset muuttuvat ajan mittaan, kun tietoisuus uusista asioista saadaan. Työelämä on oppimista ja nimenomaan elinikäistä oopimista, jos halutaan olla ajan tasalla kehityksestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ammattitaito ollut kadosissa jo -70 luvulla.
OYS sairaalaa puretaan, ikää +40 vuotta ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös ammattitaito alkanut kadota jo 1970-luvulla eli siitä lähtien kun sotaa käyneet sukupolvet alkoivat siirtymään eläkkeelle. Jäljet näkyivät 1980-luvun lopun juppiaikoina eli elettiin kuin viimeistä päivää velaksi ja kun tuli velkojen maksun aika tuli 1990-luvun lama.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saatteko Suomen Ammattikouluissa hyvää-tasokasta opetusta? Onko ammattitaitoisia opettajia riittävästi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entivanahasilla rakennuksilla ei ollu ammattikoulukäyneitä kirvesmiehiä tai muurareita. Olivat käytännön työssä oppineet tekemään. Nykysi on kiire jokapaikassa talotki myyään jo ennen kuin etes monttua on kaivettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/