Aloita uusi keskustelu

Latvia laskee myös alkoveroja

Aloittaja: Matkaaja maailmalla Hinta ja laatu 25.6.2019 18:10

Nyt joukolla hakemaan Latviaan alkoholia kun halvalla saa jos et uskalla tilata Saksasta edullisemmin.
Tyhmiä ovat päättäjät Suomessa kun vielä nostivat alkoholiveroja. Latviassa ja Virossa myös kylpylät ja hotellit on edullisempaa kuin Suomessa. Ei paljoa houkuttele Suomi matkaulumaana edes Suomalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 19 / 19 viestiä

Mikä on hiilijalanjälki laivamatkustajilla? Taatusti suurempi kuin lentomatkustajilla ja niitä on paljon paljon enemmän kuin lentomatkustajia yhdelläkin reissulla.Suomi pitää EU:n puheenjohtamaana ilmastoa tärkeänä johon se keskittyy mutta asiaa voisi parantaa niin että alkoholit vapautettaisiin päivittäistavarakauppoihin niin kuin EU:n sivistysmaissa on tehty.Laivamatkat Viroon ja Latviaan varmasti vähenisi.Mutta sellaiset on päättäjät kuin on kansakin-tyhmiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä alkoholiverotus suomessa on, kuin lapsilla karkkipäivä. Yhtenä pv. viikossa saa karkkia syödä mahan täydeltä ja muut päivät on kiellettyä, syynä, että hampaat menee huonoksi. Viinan kalliilla hinnalla täällä on syynä, että teistä tulee juoppoja. Molemmat, sekä karkit, että viinat on lapsille tarkoitettuja, toisessa vaan 18v ikä pitää olla. Suomalaiset ovat lapsia, kun tämän kiusaamisen itselle haluavat. Sehän loppuisi, jos kansa haluaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkiolainen taloustutkija on käärmeissään (pers.rinnepolitiikka) Viron ja Latvian haihatteluista alkoholipolitiikassa. Kymmenkunta vuotta sitten raittiusmies Matti Vanhanen laski alkoholivero oikein, oikein tuntuvasti, mutta se vaikutti Vanhasen polviin, jotka piti leikata. Sama oli ruoan ALV:n nosto ja alennus aiheutta samanlaisen vastustuksen veroa nostettaessa ja laskettaessa. Alkiolaiset (pers.lestaatiolaiset) vastustavat alkoholin myyntiä, mutta saapuvat Haukiputaalta Ouluun ostamaan viinansa. Alkiolaiset talousmiehet, miksei myös -naiset tietävät, mikä vero on alkoholinkäyttäjälle sopiva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi raahata Riga Balsamit ja Wana Tallinnat pullo kerrallaan matkatavaroissa , kun ne voisi lunastaa paluusatamasta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin tai voihan alkoholeja tilata kotiovelle niin ei tarvitse käydä missään. Ja on edullisempaa Saksasta tilata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Eikö suomipoikaa yhtään hävetä raahata viinalastejaan rajojemme ulkopuolelta.... Montakohan sukupolvea menee kun suomalaisetkin oppivat sivistystason alkoholin kanssa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei hävetä yhtään,päinvastoin. Sivistystaso on kunnossa itsellä, mutta Suomen taso alkoholin verotuksessa on kaukana sivistyksestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos alkoholin hinta laskee niin meillä ollaan jatkuvasti kännissä kuin Venäjällä ollaan. Ei mitään tolkkua...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saksassa on alkoholi ollu kohtuu hintaista jo 70 luvulta alkaen eikä sikailua ole havaittavasti.Korkeilla hinnoilla Suomi karkottaa Suomalaiset kuluttaan ulkomaille, viettään vapaa aikaa. Ei ole kysymys pelkästään alkoholista. Pelkästään Alkon lopettaminen ja alkoholituottees vapaaseen kauppaan muuttais kulttuuria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyinen malli aiheuttaa sen, että haetaan varalta täydet lastit ja sitten sitä tavaraa riittää. Taatusti toimisi paremmin ja haitat pienempiä jos verotus olisi EU maiden tasolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos joku haluaa olla koko ajan kännissä niin sehän onnistuu vaikka alkoholi maksaisi 1000 €/l. Sitähän on helppo valmistaa itse ja on laillistakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä Suomen pitäisi hankkia EU:lta poikkeus alkoholijuomien vapaaseen tuontiin Suomeen, että alkoholijuomien vapaa liikkuvuus Suomeen saataisiin kielletyksi. Sitä voisi perustella ilmastonmuutoksella ja suomalaisten juomatottumuksilla, lasten syntyvyyden vähenemisellä, Suomen strategisella asemalla, kesän lyhyydellä, talven pituudella, nuuskattomuuden haittaseurauksilla, Suomen pitkillä etäisyyksillä ja Suomenlahden laivaliikenteen lisääntymisen tuomilla riskeillä.
Se, mihin ei pidä vedota, tai muuten poikkeuksen saaminen ei onnistu, on se, että Suomen alkoholijuomien teollisuus kärsii ja ihmisiä jää työttömäksi.
Jos SDP:llä, Vihreillä ja Kepulla on niin hyviä EU-arvokamuja niin paljon EU-parlamentissa kuin väitetään, tuo ei ole temppu eikä mikään saada asia ojennukseen, jos vain noilta puolueilta tahtoa riittää toteuttaa verojenkeruu alkoholista täysmääräisesti suunnitelman, hallitusohjelman, mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on kohta niin halpaa, että maksavat siitä, että kärräät alkoholit ulos kaupasta. Latviassa on muutenkin järkevät hinnat, mansikat 2€/kg, leipomotuotteista nyt puhumattakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupoilla käyvän turistin taivas, siis. Luontokin on mahtava, ja historia, esimerkiksi ristiretkiritarien linnat ja sotahistoriakohteet, jääkäreistä Latvian Legioonaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/