Aloita uusi keskustelu

Isä veitsensä teroittaa ja porsaan kylkiluistansa erottaa. Kyllä Tanskalainen kinkku on erinomainen !

Aloittaja: Kinkkumestari Hinta ja laatu 24.12.2016 10:20

Valittaen on todettava, että Tanskalainen Juhlakinkku on parempi kuin Suomalainen. Maku on vaan parempi ja hinta-laatu suhde erinomainen. Tanskassa on vielä tarkemmat elintarvikesäädökset kuin Suomessa, esim antibioottien syötön suhteen. Olen monena Jouluna verrannut eri kinkkujen makua ja Tanskalainen on maukkain, lisäksi halvin. Mistähän mahtaa johtua ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 58 viestiä

Mikä onkaan aloituksesi tarkoitus? Mitä ajat takaa? On kai aivan se ja sama mitä ostat. Vai oletko tanskalaisen kinkun promoottori? Epäisänmaallista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juurihan tuossa äsken sanoin, että olen kokeillut Atriaa itsenäisyyspäivänä ja nyt on Hookoota. Seuraavaksihan aioin kokeilla villisikaa, koska se historiallisesti Suomen kinkunsyönnin perimmäinen liha. Epäisänmaallinen en voi olla jos maistelen vaikkapa Villisikaa, joka juontaa juurensa niin syvälle Suomalaisuuteen kuin olla ja voi. Vai karhunlihaako syön ? Periaatteessa syön Jouluna sikaa, ja jos et tiedä sitä syödään myös muualla maailmassa Argentiinassa, Australiassa, Italiassa, Briteissä, valmistustapa poikkeaa joissakin vähän Suomalaisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin hyvä ja halpa on tanskalainen SEKÄ ISO! Minun piti jatkaa sähköhellan peräseinää parikymmentä senttiä, että sopi luukku kiinni. Ostin kyllä tuosta Sorveuksen mutkasta sikakasvattajalta kunnon viljaa syöneen siankinkun.

Vuosia sitten oli ne Tanskan niin kutsutut "lapsivedessä uivat" kinkut pakattu vahvaan muovi pussiin vai kumiako lie ollut. Sisällä oli montalitraa sameaa nestettä. Nesteessä kinkku lillui ja oli pehmeä eikä lainkaa jäässä olivat kylmäaltaassa.

Se oli minusta OIKEA REILUNKAUPAN KINKKUA! Saattoi mutistella kinkkua ja kopeloida mielin määrin silti sormet sulina! . . . Tiesi ettei ostanut sikaa säkissä, vaan tunnusteltavassa läpinäkyvässä vahvaa tekoa olevassa pussissa.

Lienee tuo ns. "lapsivesi" ollut jotakin suolaliuosta? Otin sen aina talteen ja tislasin pidin viileässä. Ja aina kun tuli vieraita tarjosin tulomaljoina tuota ihmeellistä sian säilyttävää nestettä. Tämä lyhensi usein vieraiden viipymistä useilla tunneilla!

Kehuivat täyteläiseksi ja juomatietoisimmat joilla jo tukevat pohjat leukaperissään. Purskuttelivat sitä suussa ja vasta sitten nielaisivat! Minä katselin tulomalja kädessäni silmät pyöreänä . . . AINA SITÄ JOTAIN UUTTA VOI OPPIA! Ja tilaisuus, kun tuli kippasin isännän erikoisen viemäriin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt ei ole Tanskalaista kinkkua, kun ei ollut kuin niitä perinteisiä ja hinta noin 3€ kilo. En ostanut kun luusta en ala maksamaan, mitä nyt pienestä potkan palasta. Itsenäisyyspäivän testasin Atrian semmosen 3 kilon juhlakinkun, oli ihan syötävää, mutta täysin suolatonta. Mitenkähän käy tuon HK:n juhlakinkun kanssa, toivottavasti on enemmän suolaa (harmaasuolattu). Päällepäin näytti ainakin olevan sopivassa suhteessa läskiä. Suomalainen joulukinkku juontaa juurensa muuten skandinaaviseen mytologiaan ja viikinkien aikakaudelle, jolloin ihmiset uhrasivat talvipäivänseisauksen juhlassa villisian sadonkorjuun ja hedelmällisyyden jumala Freyrille. Pitäisiköhän kokeilla ensijouluna villisikaa voisi olla vaihtelua..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerran ostin ja tuli 2 kerralla. Ensimmäinen ja viimeinen. Roskiin meni, ei kelpaa koirillekaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kinkun maku riippuu paistoajasta ja uunista jossa se kinkku paistetaan.
Meillä paistetaan aina leivinuunissa ja ylikypsäksi.
Ei ole moitteita vielä koskaan korviinini kantautunut.
N: 10kg kotimainen kinkku ja ihan sama mitä se maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saletti.. kertoo tuolla aiemmissa kommenteissa (jouluna 2016) paistaneensa hänkin kotimaisen kinkun myös leivinuunissa ylikypsäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa että pyhität kaiken aikasi hakemalla päivittäin historiasta itsestään selviä asioita ja luulet tekeväsi isoja paljastuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensinnäkin kinkku ei saa olla kymmenkiloinen, siinä on luuta ja jännettä melkein kolmannes. Kinkun pitää olla Juhlakinkku, kylläkin potkallinen noin 8-8,5 kg. Ja kinkun maku ei riipu paistoajasta eikä lämmöstä niin paljon, koska jokainen taitava kinkunpaistaja jättää kinkun noin 75-78 asteiseksi ja kypsentää sen noin 110 asteessa mittarin kanssa. Toisekseen kinkuissa on valtavat makuerot, samoin kuin suolauksessa on mittavatkin erot. Tuo on täysin puutaheinää, Old Enough. Sama kuin väittäisit että muikku joka on kalastettu pielisestä tai kuusamosta, muuttuu täsmälleen saman makuiseksi, kunhan se on sinun paistamasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi possu riepua, että mikä on taas edessä. Ensin kasvatetaan ja sitten teurastetaan, sitten syödään se.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Possu kysyi kesällä toiselta possulta
" Uskotko Joulun jälkeiseen elämään."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei niitä porsaita lemmikiksi kasvatella, vaan syötäviksi!
Ja kiinalaiset syövät koiriakin! En tosin ole ottanut selvää, millainen juhla tarvitaan sen koiran syöminkeihin.
Kaipa se kuukkelista sekin selkenis?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaiset veronmaksajat maksaa siitä suurimman osan. Kinkkujen tullessa suomeen, niistä maksetaan veronrahoista korvaus tanskaan. Ja antibiootteja kyllä aivan varmasti syötetään tanskassa enemmän, kuin suomessa. Kauppojen pakastealtaiden halpamyyntikinkut eivät ole lähelläkään sitä, mitä ovat tuoresuolatut kauppiailta tilatut hieman kalliimmat kinkut. Kokeile semmoista ja ylläty. Kaikki ulkomailta tulevat elintarvikkeet tulevat veronmaksajille kalliimmiksi, kuin kotimaiset. Syksyllä tuli laivalastillinen rehuviljaa suomeen ja siitä maksettiin noin 30% enemmän, kuin suomalaisille viljelijöille. Onko mielestäsi oikein?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kysyttäskö talon emmännältä mistä se kinkku hommataan niin ei teillä mitään ulkomaalaista suuhun laiteta.tuo on vaan tosi visun isännän höpinöitä hakis kaupasta vaikka kaupasta puolaista kolme vuotta sit teurastettua puoleen hintaan jos sais

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt itsenäisyyspäiväksi ostin Atrian luuttoman viljaporsaan Juhlakinkun. Näyttää olevan harmaasuolattu ja läskiä sopivasti pinnassa, punaista lihaa reilusti. En ole koskaan ostanut kinkkua niin ettei se ole läpinäkyvässä pakkauksessa, koska silloin näkee läskin ja lihan suhteen ihan silmämääräisesti. En tajua näitä pakkauksia joissa kinkku on pakattu läpinäkymättömään suojamuoviin, en osta, oli minkämaalainen tai minkä firman tahansa ! Muistan viime Joululta, kun Kalevan lukijakuvissa oli joku ostanut Suomalaisen valmistajan kinkun ja se näytti olevan 100 % läskiä, kun oli siinä kuvassa leikattu auki. Mutta mistähän kaupasta niitä Tanskalaisia kinkkuja löytää, kun en ole vielä nähnyt missään? Ostaisin varmasti, hyviä kokemuksia, mutta kyllä se Suomalainenkin kinkku pitää ostaa. Pitää vähän vertailla makuja, mutta Tanskalaista on kehuttu kun on maistajia ollut ja eivät ole tienneet mitä kinkkua on. Käytännössähän kinkku tulee halvemmaksi kuin makkara, kun sen siivuttaa, että saa myöhemmin ottaa annospusseista pakkasesta leivän päälle. Niin missä niitä tänä vuonna myydään Tanskalaisia kinkkuja ??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joskus olen nähnyt niitä säästökuopassa ja tokmannilla. Niitä ei varmaan s- ja k- kaupat ota myyntiin. Oon joskus itse ostanut, mutta ei se ole kovin hääviä, mutta eipä ne pakastekinkut muutenkaan ole oikein häävejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tanskassa syötetään sioille antibiootteja oikein roppakaupalla, ja siellä myös tuetaan maataloutta reilummin. Siellä ei vasuriduunarit huutele asiattomuuksia maataloustuista, niinkuin suomessa. Siellä saavat kasvattaa sikoja rauhassa kunnollisilla maataloustuilla, koska onhan se selvää, että mitä enemmän maataloutta tuetaan, niin sen halvenpaa ja parempaa on myöskin tuotteet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisin sanoen me saamme tanskalaisten veronmaksajien tuellla Tanskasta halvemmat kinkut kuin kotimaasta.

Vaikka saivathan englantilaisetkin aikoinaan meidän tuellamme suomalaista voita halvemmalla kuin suomalaiset samoin kuin venäläiset suomalaista pottua halvemmalla kuin suomalaiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tämä jupakka jää historiaan esimerkkinä jääräpäisyydestä ja kollektiivisesta tyhmyydestä.

Tenava, olisit lainannut tämänkin Korkmanin sanomasta: "työtaistelu- toimiin on ryhdytty kevyin perustein ja osin poliit... Lue lisää...
Demokratian tekijä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi