Aloita uusi keskustelu

Halvimmat ateriat - antakaa vinkkejä!

Aloittaja: Köyhyys vaivaa Hinta ja laatu 3.3.2018 00:40

Näin työttömänä pitää tehdä halvalla aterioita. Ainekset eivät saa oikasti maksaa kuin ehkä pari euroa per päivä ja terveellistäkin olisi hyvä ehkä olla.No, mitä saa vaikka Lidl:stä sillä kahdella eurolla? Leipää: 37 senttiä, margariinia, 29 senttiä, uunilenkkiä, 76 senttiä, makaroonipussi 19 senttiä, kaurahiutaleita 48 senttiä, Näillä tarjouksilla normaaliköyhä elää kituutelee sen pari päivää. Onko Juttutupalaisilla antaa vinkkejä miten köyhä voi selvitä nykymaailmassa. Onko hyviä ruokareseptejä tai vinkkejä/ideoita miten selvitä halvalla elämässä eteenpäin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 169 viestiä

Tee niin ku suurin osa suomipököistä tekee, osta punaisilla hintalapuilla VANHAA ruokaa ja laita se sitten vielä PAKASTIMEEN muutamaksi kuukaudeksi (suomipököhän luulee että se vanha ruoka jotenkin paranee siellä pakkasessa :D) ja sitten laitat ne kaikki sinne kattilaan ja ketsuppia ja sinappia sekoitat siihen sekaan niin siinähän on suomipököpään ateria (solokkumuusi) valmis! :D :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos edullista riistaruokaa kaipaat niin jäniksen jäläki soppa siitä se lähtee! Tunnetusti ruokahalu kasvaa syödessä siis voit siirtyä SUUR-RIISTAAN! Muista ottaa iso sankko metsään mukaan jos hirven jäläkiä aiot etsiä. Hirven jäläkisoppa 3 - 4 hengelle siihen tarvitaan 5 - 10 aikuisen hirven meleko tuoreita jäläkiä. Mutta rykimä eli kiimakuoppia riittää hyvin yksikin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hitsin HITSI ! sentään tämä on syytä muistaa hirvenjäläki soppaa tehessä ja muidenki riistaeläimien jälkiä ravinnokseen keittäen tai paistaen hyödyntäessä. Kun ainekset ovat kattilassa ja vettä sopivasti katilaan kaadettu. Pitää muistaa ettei liikaa keitto eli soppaa kiehuta! vaan vahtii vaikka jakkaralta käsin lieden ääressä.

Samalla riistaruuan tuoksua haistellessa sen kypsyessä. Jos ote herpaantuu ja kattila jää liedelle liian pitkäksi aikaa. Voi koko riistaruoka tykötarpeineen haihtua keitiön räppänästä ulkotiloihin. Kenenkäs mahaa se enää sitten turvottaa? Pahimmassa tapauksessa kattila palaa karelle ja sitä myöten piloille. Pohjaan palamisen vaara riistan jäläki sopassa on minimaalisen pieni. Ainoastaan tyhjän kattilan tuhoutuminen tulikuumalla liedellä se on hyvin mahdollista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihinkäs on unohtunut purkkihernesoppa? Lidistä 59 senttiä purkki, siihen paketti sitä halapaa pyöriää ruisleipää ja 29 halapa margariini. Vähän päälle euron maksaa ja sillä jo kerran mahansa täyteen syö!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lue ketjua vähän pitemmälle. Itse tehden saa hernekeittoa selvästi halvemmalla, siihen enemmän lihaa ja huimasti paremman makuista kuin purkkikeitto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Mutta ainakin jos nopeasti pitää syömistä saada niin puolustaa paikkaansa. Siis silloin tällöin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herne Soppa on säästetty SUOMEN KESKUSTALLE! Kun milloin haluavat nuoleskella kansaa virkojensa pitimiksi. Monestikkohan esim. Pekkarinen on hernekeitolla eduskuntaan päässyt ? Ja Terrafalaiset kiitää osaishan Sipilä rahottaa ennen, kuin meni kiinni koko Talvivaara rahoineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostin kilon bataattia 1€/kg. 1 salottisipuli. 2,5l vettä. Ruokakermaa 2 dl. Ripaus suolaa ja 2€ meni raejuustoon.
Tämä on minulle ainakin kolmen iltapäivän keitto. Ei ole kallista. Joka päivä voi mausteita lisätä tai vaihdella. Sauvasekoitin on kohta 20v vanha.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos riisiä jää yli voi seuraavana/seuraavina päivinä paistaa tai oikeastaan paahtaa pannulla makoisaksi, sitten lisätä kananmunat, 1-2 per menu, sekoittaaan ja paistaa. Mausteeksi esim suola, valkopippuri. Jos on niin lautaselle makeaa chilikastiketta ja tai juustoraastetta, esim. vanhasta käntystä. Ruisleipää ja maitoa lisäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Munasta saa pannulla munakkaan jos tykkää niin hyvin vatkaa paistaa vähän vettä ja suolaa. Ennenkuin hyytyy kunnolla niin romaattimössöä tai viipaleita tomaatista , antaa makua. Sitten kun syö vähän musta pippuria ja puristaa sitruunaa päälle. Tai maitolitrasta puolet pikkusen vettä suolaa sekaan vatkaa munan tai kaksi . Vehnäjauhoja sopivasti pari desiä antaa turvota. Ripaus sokeria. Sitten paistaa lätyiksi pannulla . Jos haluaa puhdistaa elämäänsä kannattaa poistaa varastetut tavarat ja viinalasit palauttaa tai roskiin. Noitakamoja voi poltella grillissä. Jeesus Nasaretilainen tykkää ihmisistä muttei konnuudesta. Joskus köyhyys johtuu meidän synneistä. Joillakin voi olla varastettua verhoa lakanaa puseroo....mooseksen mukaan ne on tuhoonvihittyä Jeesuksen mukaan saa anteeksi mutta tekee parannuksen. Saattaa itsestä tuntua että on pulmunen mutta yllättäen ei ookaan kun katsoo tarkemmin. Keventää vähän omaatuntoa. Isämeitää. Ja se hernekeitto on parasta tehdä itse. Liottaa vaan yön yli herneet kotimaiset. Sitten keittää hitaasti hartaasti pitkään . Vähän porkkanan paloja sipulia jos se käy. Pekonia mutta hyvää ilmankin. Meiramia mustaa pippuria ihan vähän. Jos on raha loppu voi vanhalla shampoolla pestä vessan tai pyykit. Tai astianpesuaineella sekin käy. Että käyttää loppuun mitä on. Pakastin vie sähköä. Sen kun ottaa päältä pienenee laskukin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riisien syönnissä on omat vaaransa jotka on hyvä tiedostaa! Nimitäin jos syö riisiä enemmän kuin kolmesti viikkoon. Ääni voi muuttua lähinnä kissan naukumista muistutavaksi kuten kiinalaisilla onkin. Muistuu mieleen erään kaupan kassajono jossa mies asiakas jututti kassa rouvaa ottavansa ostokset ruokatilille.

Roteva kassa rouva pomppasi pystyyn, kuin vieterin nenässä! Ja huusi jo ulko-ovella olevalle naiselle hänkin rotevassa kunnossa nykyaikaisiin lessengi housuihin ahtautuneena . . . . HEEEiii ROUVA! . . teiltäkö se kissa jäi tänne naukumaan tiskin alla? Vaan eipä se ollutkaan kissa, vaan kiinalaisen näköiseksi itsensä riisiä syödä ahtanut tavallinen suomalainen pultsari.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos sinulla on vanhoja leivänkannikoita, niin keitä niitä vedessä niin kauan, että pehmenevät ja muuttuvat paakkuiseksi "puuroksi". Sitten vain suolaa joukkoon. Kunhan vain on valkoisen leivän joukossa riittävästi ruisleipää, ne antavat todella hyvän maun suuhun. Sitten voisilmän kanssa syömään. JO on hyvää. Se on leipäjankkia.
Sitä mummu meille keitti, kun olimme lapsia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostin päivällä kiiminkin kaupasta pottuja o.2o € 10 kg 1.98 ekua.Saa siitä monet
paistit lihan täyvikkiteet.Hinta kassalla 1.98 e

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä tulee yksi vinkki! sen nimi on "maitolämmitystä" muuta ei tarvitse, kuin kuoria perunat ja lisätä kattilaan maitoa riitävä määrä huom rasvainen täysmaito ettei pala pohjaa niin herkästi.

Perunat kannatta keitää ensin vedessä pehmeäksi ja sitten lisätä ne kuumaan maitoon. Jos maito tuntuu liian ohkaselta liemenä sitä voi saostaa vaikka perunajauhoilla! Tai tilsimällä perunaa joukkoon. Myös sipulia jos miellyttää ja hyvä suola olla pitää tuimana ei maistu ainakaan minulle.

Siis aivan, kuin kalakeittoa! mutta ilman kaloja. Eihän se aina kala pyydykseen käy ja ota. Tämä karjalainen perinne ruoka tunnetaan myös nimellä "kummituksen maitolämmitystä" Paras aika nauttia kulinaristinen keitto on vuorkauden vaihtuessa . . . Jolloin kummituksilla ja muilla aaveilla on myös NÄLKÄ!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä lisättiin maitopottuihin vielä keitettyjä kananmunia sen verran kuin oli varaa. Kananmunat hiukan saostivat keittoa ja olipa hyvää. Söin lapsena ja joskus tein myöskin omille lapsilleni ollessani yksinhuoltaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaaaaa! voi se muna tehdä kutaa tai useampikin siis myös maitopotuissakin :O Tuntuisi silloin tuon liemen täytyy olla aikalailla sakeaa. Ainakin pinativellin kaltaista. Minä syön vikon verran vain pinaattivelliä jos on menoa "ryskätöihin" Tuo Kippari - Kallen ruoka siis pinaatti se antaa voimaa, vaikka mihin! Siitä tulee hirmu patti olo melkein tekee mieli paikkoja rikkoa ja särkeä. Vaan kummituksen maitolämmitystä voi syödä ja nauttia rajattomasti . . . tai ainakin melkein! Kunhan varoo ettei kummitus . . . solaha housuun!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perunaa voi syödä lisukkeiden (kalaa, kanaa) kera joka päivä. Sitä voi laittaa keitettynä, muusina, paistettuna, uunilaatikoissa, hyvään perunaan ei koskaan kyllästy. Se on terveellisempää ja ravinteikkaampaa kuin riisi. Porkkanat ovat hyviä ja edullisia. Minä en osta kalliita tomaatteja enkä paprikoita yms, vaan salaatin raastan usein porkkanasta ja sekoitan siihen itse poimittuja puolukoita. Kesällä poimin muitakin marjoja pakkaseen.
Punajuuret keitän itse ja säilön purkkeihin siivuina.
Kesällä kalastan itse ja lisäksi säilön kalaa. Kananmunat (jos muu kuin luomu kelpaa) voi ostaa 20 kpl:n pakkauksissa. Hernekeittoa laitan silloin tällöin ison kattilallisen ja pakastan kerta-annoksina.
Uunipuurot (marjojenkin kera) ovat täyttäviä ja terveellisiä. Tässä muutama esimerkki. Punaista lihaa ei pidetä terveellisenä, mutta sitäkin on aika ajoin edullisesti myynnissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä löysit porkkanan raastimen? Olen etsinyt, mutta kunnolla toimivaa ei ole löytynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fiskarsilta löysin muutama vuosi sitten. Voi raastaa suoraan omaan kannelliseen rasiaan. Annos riittää hyvin kahdelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi