Aloita uusi keskustelu

Eläkkeen korotus v. 2020

Aloittaja: eläkemuorin alamäki Hinta ja laatu 14.1.2020 21:51

Vuodesta 2002 olleeseen työeläkkeeseeni tuli nyt 21.20 euroa/kk käteen lisää

ja

mitäkö nouseekaan monen monet muut hinnat mm. lääkkeet, sairauskulut, ruoka, sähkölasku, lämmityskulut jne jne....

Miinusta tyrkkää elimtasoon joka vuosi....voi voi voi....Voi tätä kituutusta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 101 viestiä

Sain tänään tilille ansiosidonnaisen päivärahani. Se oli noussut. Miksei tästä ollut tiedotettu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuli minullekin työeäkekororus, vaan puolta pienempi. Kansaneläke nousi melkeinkolmekymppiä, kiitos vappu Antin. Ruottin eläke nousi pari kruunua.
Vaan asumistuen tarkistus on kesken! Taitaa tippua ja rajusti! Verotus nousi onneksi vain puoli yksikköä, mutta verotuksen korotuksella ja asumistuen pienentämisellä saadaan pieni eläke pysymään ostovoimaltaan entistä kehnompana. Noh onhan meillä se tt tuki ja hauta turvana!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eläkeikä minullakin lähestyy.Viime vuonna en löytänyt töitä ja aktiivimalli leikkasi tuloja.Nettona joka kuukausi 530 euroa/kk tilille.Ehkäpä minullakin alkaa valitus sitten kun pääsen eläkkeelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se on eläkeläisenä helppoo.
Mullakin nousi eläke n. 10€/kk, ja siihen en itse tarvinnut tehdä yhtään mitään, se vain nousi!
Muuten kyllä asiat menee hyvin, kunha vain löydän kohonneeseen sähkön ja sen siirtomaksuun jostakin rahaa, millä sen saan maksetuksi.
Näin vuoden alussa kyllä askarruttaa tuo lääkekustannusten omavastuu, ja lääkkeiden hinnan nousu, sekä muutaman lääkepurkin lisääminen minu repertuaariini.
Olenkin tässä tuuminut, että kehtaankos kysellä lapsiltani, jotka olen aikoinaan kouluutanut akateemisiksi, haluaisivatkohan pikkaisen avustaa nyt minua tiukkana aikana , lähinnä alkuvuoden ylitse hyppäämiseksi.
Kun aloin sairastelemaan, lasten äiti muutti nuoremman ja terveemmän miehen mukaan, joten ei ne mun ruokalulut kovin suuret ole, mutta vuokra ei alentunut, vaikka yksin nut elänkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko kukaan jäännyt työuraeläkkeelle?Onko kuinka helppoa vai hankalaa?Itselläni kriteerit täyttyy,mutta ajattelin ensin kysyä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Älä ole moksiskaan vielä ne riistäjätkin kituu JA SURKEASTI HUUTAVAT! Mutta silloin on MYÖHÄISTÄ KAIKKI heidän osaltaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Kyllä sinun eläkkeesi reaaliarvo on noussut samalla tavalla kuin muiden, vaikka et itse sitä osaa laskea. Tilastot pitävät paikkansa myös sinun kohdallasi.

Jos saat eläkettä 2000 €, eläkkeesi nousi 24,6 €. Jos veroprosenttisi nouse yhdellä, maksat 20 € enemmän ennakkoveroa. Siis ennakkoveroa.

Täyden kansaneläkkeen reaaliarvo on myös ajanjaksolla 1995 - 2017 noussut saman 6,8 %. Ansiotasoindeksin reaalinousu oli 39,4 %.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän jokainen tietää ja tuntee,

että elintaso laskee eläkkeellä,,,kyllä se niin on mennyt jo VUOSIA.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta kai tavallisella ihmisellä elintaso putoaa, kun jää eläkkeelle. Eläkkeethän ovat palkkaa pienempiä, mutta suhteessa niihin.

Mutta eläkkeellä ollessa reaalitulo ei pienene, päinvastoin. Näin on ollut tähän asti. Tulevaisuudesta kukaan ei tiedä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sulla taitaa olla sivutuloja , meillä huole pitää indeksileikkuri, että ei elintaso pysy entisellään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elintaso ei ole pelkkää rahaa, mutta oma tavoitteeni on myös eläkkevuosina säilyttää työvuosien tulotaso, tai jopa hieman parantaa sitä. Tämän onnistumista pidän erittäin todennäköisesnä ja myös inflaatiosuojaus on menetelmässä mukana valmiiksi sisäänrakennettuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosiasia kuiteskin on, että ostokyky eläkkeellä on laskeva ja ollut jo vuosia.

Siis vähemmän saat eläkkeelläsi.

Nytkin mm puhelinliittymä nousee jo 2 euroa, ruoka nousee, sähkö nousee, vesi nousee, vero nousee.lääkkeet, omavastuut....

Saa siinä ojalanlaskuppia vääntää, mutta tulos on miinusta, Näin se menee oin mennyt liian kauan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinäpä sen sanoit, Ojalan laskuoppi. En ole juuri sitä itse lukenut mutta ymmärtääkseni numeroita käytettiin kuten Kalekka tuossa ylempänä. Lopeta se turhien sanojen suoltaminen ja laske ihan itse.
Minä olen laskenut koko ikäni eikä ole ollut tili tyhjänä.
Ihan esimerkkinä tuo puhelinliittymä: mitä siihen kuuluu? Itse ostin aikoinaan lankapuhelinliittymän jolla pystyi soittamaan. Ei tekstiviestejä eikä nettiä mutta maksoi paljon. Jos sanot että liittymäsi hinta nousee niin paljonko ominaisuudet, esim. nopeus on kasvanut viimeisen 10 vuoden aikana? Luultavasti saat rahallasi paljon enemmän kuin ennen. Halvimmat puhelinliittynät näkyivät olevan 7 €/kk ja niidenkin datanopeus on moninkertainen GSM-puhelimeen verrattuna.
Laske.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siirretyn bitin hinta halpenee jatkuvasti, vaikka laskutaidoton ei sitä ymmärräkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eläkemaksut pitäs muuttaa täysin
Se joka ansaitsee työuralla enemmän saa sit eläkettä vähemmän.
Sillähän on säästössä iso potti,ja eläke on tarkoitettu vain yhden henkilön toimeentuloon ja asumiseen,ei säästettäväksi lapsille perintöön.Jollakin eläke vuodessa 36 000€ ja narisee koko ajan
indekseistä.Mihin tarvii rahaa kun yksin on?
mulla vain 56 000€ ja pärjään hyvin kun vaimolla 52 000

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vääristelet Kalekka todellisuutta tahallasi kun käytät prosenntteja laskuissasi, vai etkö todellakaan ymmärrä prosenttilaskujen merkitystä lopputuloksen kannalta, euroissa mitattuna?
Kuitenkin esim siirtomaksun korotus tehtiin kyllä prosenttien mukaan, mutta ainakin minun kaikissa laskuissa pyydetään euroja, ei prosentteja! Juuri maksoin sähkölaskuja ja kyllä niissä pyydettiin ihan selvästi euroilla maksamaan, ei prosenteilla!
Tuo on totta, että eläkeet on nousseet samalla tavalla, mutta todellisuudessa erisuuruisesti kun asiaa katsotaan euromääräisesti ja euroillahan sitä kauppaa tehdään, vai prosenteilla?
Kysyin kaupan tiskilläkin, että voinko maksaa prosenteilla nuo hinnannousut, niin eipä se kauppias suostunut, vaan vaati euroja vaihdon välineeksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikuttaa siltä, että et ymmärrä prosenttilaskujen tarkoitusta. Kyllä niillä todellisuutta voi kuvata aivan hyvin. Ja prosentit voi hyvinkin muuttaa euroiksi konkreettisessa tilanteessa. Minun kohdallani se merkitsee, että ostovoimani on kasvanut eläkkeellä ollessani. Saan siis enemmän erilaisia hyödykkeitä euroillani kuin aikaisemmin. Toki palkansaajien ostovoima on kasvanut enemmän, mutta ei se minua häiritse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Iitaz

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille