Aloita uusi keskustelu

Dieselin hinta

Aloittaja: jörö Hinta ja laatu 24.12.2014 08:53

Aikanaan kun Limingatullin Expressin polttoaineen jakelupiste avattiin, niin muistelisin dieselin avajaishinnan olleen 0,699 eur/litra. Pitkä on matka vielä tuohon hintatasoon ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 11 / 11 viestiä

Ei siinä monen sentin pelivaraa ole yhdelläkään asemalla. Taitaa olla monelle yrittäjälle enempi kuluerä tuo polttoaine ja tulot revittävä jostakin muusta. Yksikätisten rosvojen tuotto mahtaa olla kohdallaan ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää hyvät ihmiset tankatko Oulussa, vaan jossain sopivan matkan päässä. Täällä on hintakartelli, joka pitää hinnat tolkuttoman kalliina. Oulun satamasta tankkiautolla rahdattuna esim. Kajaaniin polttoaine halpenee vähintään 10 centtiä/litra.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kait se maksanut kuin Euron seutuvilla maksimissaan muutama vuosi sitten. Mutta sen jälkeen tuli valitettavasti vaalit ja työhaluttomien kateellisten äänestämät SDP, vasemmisto ja vihreät hihhulit samaan hallitukseen, niin se halpa diesel oli sitten siinä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

minä taas muistelisin että nimenomaan keskusta- ja kokoomuspääministerien aikaan on näitä korotuksia lätkitty. Muistan miten Mauri Pekkarinen aikanaan vain nauroi että saastuttaja maksaa. No niinpä on sitten moni maksanut työpaikallaan sen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun muistin mukaa Suomessa on ollut porvarit enemmidtönä eduskunnassa jo kymmeniä vuosia ja kaikki hinnat on nousseet. Mitenköhän se on mahdollista? Hallitus esittää ja eduskunta päättää, niin se menee. Ja kyllä meillä on tärkeämpiäkin hintoja, kuin dieselin hinta, vaikkapa leivän ja asumisen hinta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Niin on noussut kansalaisten tulotasokin. Ei ole kovin todennäköistä että mikäli kommunistit olisivat olleet enemmistönä eduskunnassa, tulot olisivat nousseet ja hinnat laskeneet. Mahdoton yhtälö eduskunnan kokoonpanosta riippumatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että se dieselin hinta nostaa myös leivän hintaa, samoin asumisen hintaa.
Viljal ,leivät ja jauhot ajetaan dieselkäyttöisillä autoilla, ensin pelloilta, sitten myllyyn, sieltä leipomoon, kauppaan jne.
Turve, hiili ja hake ja öljy ajetaan lämpökeskuksiin myös dieseleillä. Revi sitten siitä, dieselin hinta vaikuttaa kaikkeen ja kaikkialla, aika tärkeä hinta, vai mitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä muistelen että 60-luvulla polttoöljy maksoi alle 10 penniä litra, eli noin yhden sentin. Päästäsipä sille tasolle niin laittasin öljylämmityksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ihan sama juttu, kun allakassakin, entiseen ei ole paluuta, ei vuosilukuun, eikä energian hintaan!
Nytkin, kuten monesti ennekin, vuodenvaihtuessa vero nousee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistan markka aikaan kun jossain oli 5 penniä halvemmalla bensiiniä niin jopa oli osto ryntäystä heti sinne ja siitä puhuttiin, nykyään on monesti jos vielä markoista puhutaan niin markankin ero eri asemilla litrassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietäähän nämä ämpärin jonottajat,,,mennään 80km reissu II:hin ostamaan 1€ /litra bensaa ja tankkiin mahtuu 50-60 litraa joka ei todellakaan ole tyhjä sinne mennessä joten hyöty on jonottamisen riemu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi moottoritiellä ei noudateta nopeusrajoituksia

Siksi koska keskikaiteella erotetulla moottoritiellä kuoleman tai vakavan loukkaantumisen todennäköisyys lähentelee noll... Lue lisää...
Homtom

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi