Aloita uusi keskustelu

Avioero taloudellisista syistä?

Aloittaja: Humekaani Hinta ja laatu 6.2.2018 08:14

Onkohan kukaan tunnustanut (tai tuomittu) eronneensa siksi että "puolet varallisuudesta" pelastuu konkurssilta, tai sosiaalituet paranee mm. yksinhuoltaja pykälällä...
Näyttäisi olevan edelleen käytetty keino...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 14 / 14 viestiä

En ole tuommoisesta kuullut, mutta en väitä, etteikö olisi mahdollisuuksien rajoissa, että heitäkin saattaa olla.

"Näyttäisi olevan edelleen käytetty keino...". Eli olet jostakin itse päätellyt noin, tai joku toinen on päätellyt puolestasi, tai jokin tapaus on 'tapetilla' jossakin mediassa, tai... mistähän tuo tieto on peräisin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos nämä jutut pitävät paikkansa, niin kyllä köyhän elämä on kurjaa ja yhtä tukien kanssa pelaamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta tulee muistaa, että avioliittoon liittyy myös etuuksia kuolemantapauksissa eli lesken eläkkeet kuin myös ryhmähenkivakuutuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ennen toisen puolison laitoshoitoon johtavan sairauden pahenemista on järkevää järjestellä omistukset kohdilleen, ettei mene kaikki hoitomaksuihin.
Näitä silmälläpitäenhän on aikoinaan veroja maksettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On aivan yleisessä tiedossa että jotkut tekevät niin, että toinen puoliso siirtää osoitteensa esim. omien vanhempiensa luo ja lasten kanssa jäävä ”yksinhuoltaja” saa kaikki mahdolliset tuet ja avustukset, vaikka yhdessä edelleen asutaan. Onkohan edes tutkittu kuinka paljon on näitä sosiaaliturvan väärinkäyttötapauksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan näitä nähty ja paljonkos pariskutia asustaa erillään muutenkin kaksissa kodeissa, koska jos yhteen muutettaisiin, niin vaikuttaisi asumistukiin ym..
Eräskin tuttavaperheen isäntä muutti erilleen, että saisi asumistuet ja työttömyyskorvauksen. Saman katon alla vaimon kanssa tulot olisi tippuneet reilusti. Mutta hallitushan ajaa kaikki avio/avoparit erilleen, kun meidän sosiaaliturva on kaukana siitä, mitä sen pitäisi olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No on kyllä liian isot ja järjettömät sosiaalituet jos erillään asuminen on kannattavampaa kuin samassa taloudessa. Eihän tässä tukiviidakossa ole enää mitään järkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan näitä tapauksia.. Tiedän pariskunnasta, jossa mies oli työtön ja heillä oli kolme lasta. Vaimo oli töissä. He sopivat erosta ja erosivat ja lapset jäivät ns. miehelle, joka sai sitten työttömyyskorvauksen, yksinhuoltajakorotuksen, asumistukea ja vielä toimeentulotukeakin. Kaiken huippu, että vaimo sitten kaikessa hiljaisuudessa asui siellä samassa taloudessa vaikkakin hieman piilossa uteliailta. Eli näyttäytyi harvoin muille talon asukkaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mieti mitä puhut. Kahdesta asunnosta on kahdet menot. Ei asumistuki näitä menoja kata. Ja mitä yksinhuoltaja tukia on? On vain luulo että on jotain tällasia on mutta ei ole muuta kuin lapsilisään tulee yksinhuoltaja korotus ja se on n.48 euroa/lapsi. Nyt se nousi 53 euroon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eihän ne oikeasti asu kahdessa paikassa. Vaimo muka asuu vanhempiensa osoitteessa, mutta käytännössä kuitenkin miehensä ja lastensa kanssa. Koska he ovat eronneet ja vaimo on ilmoittanut muualle muuttaneensa niin sen mukaan tulee miehelle korvaukset. Tuohan on ihan idiootivarma juttu, koska ex-vaimolla on tietenkin oikeus tavata lapsia ja jos joku tulisi tarkastamaan tilannetta hän olisi vain lapsiaan tapaamassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olemme asuneet ns. Hyvinvointivaltiossa. . Nyt suuntaus on toinen eli pyrkimys pois siitä. Jokaiselle pyritään takaamaan minimi toimeentulo, joskin tämä ei ainakaan kantaväestön kohdalla toteudu. Valtion tulojen tasaus myös huono-osaisille oli aivan normaalia keskustelua aikaisemmin, mutta nyt jokainen saa hankkia rahat miten parhaakseen katsoo. Näin myös tässäkin tapauksessa laissa on varmasti ollut porsaanreikiä hyväksi käyttää moista menettelyä ja luoda pariskunnille mahdollisuuden asuttaa kahta asuntoa tukien varassa. Eli suomennettuna yksi asunto ja toisella osapuolella osoite vaikka vanhempien luona tai postilokeroon ja majailee kavereiden nurkissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi