Aloita uusi keskustelu

Älypuhelimia hakkeroidaan, onko rahasi turvassa.

Aloittaja: mobiili lykkäs takapakkia? Hinta ja laatu 27.7.2019 18:55

Älypuhelimia hakkeroidaan, kertoo Iltalehden juttu. Pankit saivat osan kansasta mobiilisovellusten käyttäjiksi ja sitä pidettiin varmana, jota en uskonut alkuunkaan ja tässä sitä ollaan, jopa 50% tehty kyberhyökkäyksiä kännyköihin. Onko monella paluu kortin, tai jopa aidon rahan käyttäjiksi harkinnassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 68 viestiä

Eihän älypuhelimia tarvitse hakkeroida vaan esimerkiksi anroid-puhelimet lähettävät käyttäjien tiedot Googlen toimesta suoraan Yhdysvaltojen tiedusteluviranomaisille, sillä ilman tätä Google ei olisi saanut lupaa androidin kehittämiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole hyvä olla toisten vietävissä, ohjattavissa ..kannattaa ajatella omilla aivoilla kaikissa asioissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se nyt vaan on tyhmää käyttää samaa laitetta pankkiin ja "2-vaiheseen tunnistautumiseen" kun ei silloin ole mitään 2-vaiheista tunnistusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

laite ei talleta mitään sellaista itseensä, minkä voisi joku toinen hyödyntää vaikka saisi saman laitteen. Eka vaiheessa edellyttäisi laitteen omistajan peukalon tai pinkoodin ja verkkotunnuksen varastamista. Tämän jälkeen pitäisi varastaa availukulista tai mobiiliavain. Kerroppa miten ohitat jommankumman?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Insinöörinä en laita älypannkkiyhteyttä jos ei ole pakko, ja vielä ei ole, pakko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En aio laittaa minäkään ennekuin pakottavat. Kaikki mikä on langattomassa verkossa, on hakkeroitavissa, vaikka olisi mitkä turva- ja suojausjärjestelmät. Fakta on, että ensin onnistuu hakkerointi ja sitten perässä tulee suojauspäivitykset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

höpö höpö. Pankkiyhteyden salaaminen on tehty aivan omalla salausjärjestelmällä wifin päälle. Pankit käyttävät näitä tunnettuja salaukseen perehtyneitä yrityksiä tässä työssä. Suomalaisten pankkien älypuhelimia ei ole kukaan pystynyt hakkeroimaan. Sen sijaan kyllä on urkittu ja varastettu kortteja ja tunnussanoja. Käteisestä puhumattakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saahan sitä olla sinisilmäinen jos haluaa. Kaiken, mitä ihminen on keksinyt, pystyy joku toinen purkamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä tapauksessa ihminen on keksinyt niin vahvat salausalgoritmit, että niiden avaamiseen ei riitä maailmankaikkeuden aika ja kaikki käytettävissä olevat tietokoneet. Tämä on todistettavissa. Ja jokainen yhteysistunto jokaiselle pankille, ja luurille on sitten salaukseltaan erilainen, joten eipä sekään helpota avaamista. Lisäksihän pitäisi olla samassa wlanissa kiinni, jos ilmarajapintaa käyttää. Mobiiliverkkoyhteyshan on vielä tämän päälle kryptattu, jos wlania pelkää. Mutta saahan sitä kuvitella kaikenlaista, jos haluaa. Vaikka Illuminaatin tai NSAn salaliiton. Mutta reaalimaailmassa hakkerit kyllä yrittää kyllä ihan muita helpompia juttuja, kuten verkkosalasanojen kalastelua feikkisivuilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinä ilmeisesti hoidat sitten pankkiasiasi tiskillä, sillä pankin kännykkäsovellus on turvallisempi kuin tietskarin ja selaimen käyttö pankkiasioihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ääniki niissä on kuin puhuisi ämpäri päässä... Mutta suomalaiset ovatkin ämpärikansaa.. Hi hi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On niitä vielä semmosiakin kansalaisia jotka eivät tarvitse ulkoisia tunnusmerkkejä selvitäkseen elämän varsitiellään.
Rahanpaskasta ei tosiaankaan ole puutos.
Itsetunto on muutoinkin kohillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet varmaan töissä jossain it-alan firmassa, kun jaksat tätä asiaa esiin nostaa. Monelle on kaiken maailman turvaohjelmat, niillä rahatukset asiakkailta palkan ehto. Toiminta on osaksi vastaavaa, kuin valepoliisit, remontti kauppiaat, ja niiden toiminta vanhuksia kohtaan. Ainakin ennen oli oli paljon pölynimurin, kirjasarjojen, laukkuryssien kampakauppiaita. Aloittaja on heidän jälkeläisiä, niin arvelen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otsikon kysymykseen vastaan vastakysymyksillä: Mitkä rahat? Mitä älypuhelinta? Ei ole kumpaakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta jollakin laitteella olet tänne tärkeän tietosi antanut, ja jos se on läppäri tai muu langaton laite, jolla pankkiasioita hoidat, niin pettymymyksen tyhjästä tilistä rosmoille paljastat; voihan ne tietysti lainan ottaa tilille ja varastaa sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/