Aloita uusi keskustelu

Koirat ja helle

Aloittaja: Neuvokaa Eläimet 9.7.2011 15:03

Miten koirista täytyisi pitää huolta näin kovilla helteillä, ettei lämpöhalvausta saisi sesse. Kyllähän kylmä raikas vesi auttaa jonkin aikaa, mutta sitten toveri on läkähtymäisillään kuumuudessa. On ikävä katsella kieli pitkällä läähättävää koiraa ja sitä, että kärsii helteessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 25 viestiä

Sitten vielä jotkut idiootit tuovat koiransa huvipuistoihin! Koiraraukat joutuvat kävelemään tulikuumalla asfaltilla. Pitäisi moisilta koiranomistajilta kengät pois ja sanoa, että käveleppä nyt koko päivä. P...le että hirvitti katsoa moista menoa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viileiden suihkujen (tassujen suihkuttaminenkin riittää) ja uittamisen lisäksi kannattaa kokeilla laittaa vaikka kostutettu puuvillainen huivi rullattuna ja kasteltuna kaulaan. Viilennyspantojakin on myynnissä ja toimivat samalla periaatteella. Kaulan viilentäminen helpottaa koiran oloa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no, ajattelepa kun koira, sulla on paksu turkki ja voit hikoilla vain kielen ja anturoiden kautti. eli vilpoisia suihkuja, jos on paksu turkki sen voi leikata masun alta , vaihda vettä joka toinen tunti, ja jääpala vesikupissa on hyvä konsti, mehujäätä myös koiralle, tai jäätelöä, meillä ainakin auttaa, ja sytä suolukkaa,että se juo, mä anna ohuen ohutta porsaanleikettä, tms, juominen on tärkeää, munkaan koira ei ui joten vilpoisalla vedellä suihkutan masua ja tassuja välillä, kylmä pyyhekin auttaa kun laitat sen koiran päälle, tuossa tuokin makaa vilpoisammassa kohdassa parketilla, siihen osuu pöytätuulettimen ilma sopivasti..aamulenkillä käydään pitkä lenkki 6 aikaan ja iltapäivällä vain lyhyt hidas kakatuslenkki, poikakoiran kans tietysti vähän vaikeempaa kun pitää lenkittää että se voi pissata, suihkuta koira ennen lenkkiä ja lenkin jälkeen...ja ei varmaan tarvi sanoakaan että älä rasita koiraa, jos se haluaa maata ja olla niin anna sen olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Te osa luulette niin, että käytän sesseäni lenkillä helteillä. En käytä aamulla, enkä illalla, mutta silti on vaikeata sessellä oleminen muutenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai luulette te osa, että lenkillä käytän sesseäni, en todellakaan käytä helteellä aamlla, enkä illalla. Käyttää tuolla olevan vaikeata muutenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa, miksi koiria viedään uimaan jos se vain pahentaa ? Kyllä oli taas älynjättiläisen kommentti, niin sitä ihmisillekin tehdään kun kuumissaan ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jatkoa vielä :

"-Ensiapu lämpöhalvaukseen: lemmikki on siirrettävä nopeasti viileämpään paikkaan ja mikäli mahdollista lemmikkiä tulee jäähdyttää viileällä (ei jääkylmällä) vedellä, esimerkiksi suihkulla, uimavedellä tai käärimällä märkiä pyyhkeitä eläimen ympärille. Nopeimmiten lemmikki viilenee alueilta joissa on vähämmän karvaa (mahanalus, tassut). Lemmikille tulee tarjota juotavaa. Vakavat lämpöhalvaustapaukset on kuljetettava nopeasti eläinlääkäriin."

Tuollaista tekstiä eläinlääkärit nettiin pistävät, vaan eihän ne mitään tiedäkään eiväthän ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kaikki on hyvin , kun koira läähättää helteellä ; sillä tavalla se " hikoilee ".  Kylpyhuone on tavallisesti viileämpi paikka kotona, kokeile jos koira viihtyy siellä. Kylmää vettä aina saatavilla, viileä suihku, kylmäkallet koiran makuualustan alla jne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pari tuntia sitten laitoin kylmäkallet pakasteesta froteepyyhkeen sisään (pyyhe ainakin kolmeen kerrokseen ettei koira palellu)... tuossa se nyt makaa tyytyväisen näköisenä. Ensin ei uskaltanut mennä mutta nyt hakeutuu siihen.

 

Tulipahan niille kylmiksillekin käyttöä. Muovipussiin kun laittaa niin ei edes sotkeudu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koira hikoilee kielensä kautta, joten ei se paikallaan välttämättä läkähdy ja tee kuolemaa. Ei koiran läähättäminen kieli pitkällä ole sama asia kuin ihmisellä vastaava touhu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikapissat ja kakkurat ja sitten kotiin juomaan vettä. Laita kotona joku huone niin, että suljet verhot kokonaan. Ei joka päivä näin kuumilla ilmoilla tarvi harrastaa sitä mitä teet kylmemmillä ilmoilla. Äläkä aina ajattele ensin itseäsi vaan nyt ajatteletkin sitä koiraa ekaksi. Kyllä se sitten sinua kiittää omalla tavallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ainakaan kannata ulkoiluttaa ennen kuin illalla, kun on viileää. Usein näkee, kun koiria kävelytetään tai juoksutetaan pyörän kanssa näillä helteillä kuumuuttaan hohtavalla asfaltilla. Pitäisi ottaa järkikulta käteen tässäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi