Aloita uusi keskustelu

Katastrofi selkärankaisten kohdalla

Aloittaja: Kuha Eläimet 27.10.2016 09:35

60% selkärankaisista on kadonnut viimeisen 50 vuoden aikana.WWF.n Living planet raportti on karmaisevaa luettavaa.Suurin syy on elinympäristön katoaminen.Eli kulutus meillä ihmisillä luonnonvaroihin nähden on tuhoisaa.Globaalisti kulutus on 1,6 kertaa maapallon sietokyky luonnonvarojen suhteen,suomen osalta kulutus on kolminkertainen.Toisaalta ei ihmekkään että asiat on karanneet käsistä,sillä jos asioita hoidellaan päättäjien osalta muuallakin samalla tavoin kuin meillä,että aikaa menee heidän rakkaus ym asioiden seuraamisessa,niin mitenpä siinä keritään oikeisiin ongelmiin puuttuakkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 39 viestiä

Mutta näillä näkymin 20 vuoden sisään ihminen on tappanut selkärankaiset maapallolta,eli se oli siinä meidän ihmistenkin kohdalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selkärankaiset palaavat eduskuntaan, kun Perussuomalaisten lepsuun maahanmuuttopolitiikkaan kyrsiintyneet ex-persut saavat reksiteröidyksi Suomidemokraatit -yhdistyksensä puolueeksi ja asettavat liudan rautakangen nielaisseita rasisteja ehdokkaaksi 2019 eduskuntavaaleihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tämmöset katastroffit enää ketään kiinnosta.Pääasia että lapsille ja lapsellisille aikuisille keksitään lisää pokemon pelejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jatkuu merten ja järvien kohdalla.
Katsokaa vaikka video Tyynenmeren muovipyörre.
Myös tietoa mikä on Kallaveden tilanne.
Jokainen voi tehdä valintoja siitä se lähtee.
Ei tuhota palloa väärillä valinnoilla.
Tuottajat voi myös tehdä oman osuuden.
Kun kuluttajat sitä vaatii.
Turha muovi poissa !
Niin tuotteista kuin paketeista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Suomeen tulee joka päivä näitä ei toivottuja selkärankaisia (oikeasti selkärangattomia)mutta niiden katoaminen maan päältä on vain toiveajattelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä selärankaiset (selkärangattomat) sikiää 2,5 kertaa nopeammin kuin pohjoismaiset lajikumppanit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäs ihme se on,kun tuolla päiväntasaajan eteläpuolella niillä ei ole paljon muuta hommaa, kun lisääntyä. Teollisuusmaat vievät ruuan ja vaatteet sinne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No miksi ne tuon puulla lämmittämisenkin haluavat kieltää?
Suomen kulutus on laskennallisesti suurta sen vuoksi kun meillä on talvella kylmä ilmasto.
Noissa laskelmissa pitäisi ottaa myös maantieteelinen asema huomioon, ennenkuin aletaan syytelemään! Kiinan päästöt pienenisi merkittävästi, jos ilmastosopimuksessa yrityksiä velvoitettaisiin noudattamaan pohjoismaisia ilmastonormeja, tai vaihtoehdoksi tuotannon siirtäminen sinne, missä on tiukat päästönormit ja hyvät suodattimet!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa touhu eli elinympäristöjen tuhoaminen vain kiihtyy. Oiva esimerkki on rakenteilla ja suunnitteilla olevat biotuotetehtaat. Ne tulevat olemaan laajoilla alueilla tuhoisia Suomen luonnolle eikä niille olisi koskaan pitänyt myöntää ympäritöslupia. Talvivaaran sotkut ovat pientä niiden tehtaiden aiheuttaman tuhon rinnalla. Bio-etuliite ei tee mistään asiasta ympäristöystävällistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei vika ole pelkästään poliitikoissa. Me jokainen, sinä ja minä, olemme osa ongelmaa. Meitä on liikaa ja haluamme liikaa.

Tutkimus on samalla ikävä uutinen metsästäjille. Kohta tulee aika että metsästys yksinkertaisesti kielletään. Meillä saa metsästää laillisesti eläimiä joita on suomessa vähemmän kuin pienessä kylässä on ihmisiä. Ei siinä ole mitään järkeä. Ihmiskunta ei selviä jos tuijotamme vain omaa napaa ja vaadimme että saamme tehdä mitä haluamme vain koska satumme pitämään siitä.

Ihmiskunnan tulisi löytää vastuuntuntonsa ja pian.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Suurin syy on elinympäristön katoaminen.Eli kulutus meillä ihmisillä luonnonvaroihin nähden on tuhoisaa."

Tarkemmin sanottuna meitä ihmisiä, eli luonnonvarojen kuluttajia on liian paljon.

Arviot maapallon väestömääristä on mennyt jatkuvasti pieleen. Ihmiset lisääntyvät yhä kiihtyvällä vauhdilla.

Merten saastuttaminen ja ylikalastus ovat pahoja ongelmia. Tilanne on järjetön, kun meressä alkaa olla enemmän muovia ja muuta roskaa enemmän kuin kaloja.

Saasteita on kaikkialla. Niin maalla, meresä kuin ilmassakin. Vastuussa tapahtunneesta olemme vain me ihmiset. Muita luontokappaleita ei voi syyttää.

Ps. Yksi kuolemansynti ihmisillä näyttää olevan ylitse muiden. Se on rahanahneus ja oman edun tavoittelu toisten kustannuksella. Inhimillisemällä elämäntavalla tilanne ei olisi päässyt ryöstäytymään tähän tilanteeseen, jossa nyt olemme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talouden kaikilla mittareilla ihmisten tulisi asua kaupungeissa. Myös poliitikot kannattavat ajatusta. Onhan ihminen laumaeläimenä silloin helpoin ohjailtava.

No, jos on uskominen eilisillan (27.10.) dokumenttiin, niin eipä taida yksi selkärankainen olla pitkään lisääntyvä laji, ihminen. Dokumentti osoitti kokeilla, miten hengitysilma on saasteinen. Suorastaan vaarallinen. Syyksi esitettiin nastarenkaat, jotka kuluvat ja kuluttavat asfalttia. Näkymättömät pienhiukkaset joutuvat hengityksen mukana, sinne minne niiden ei tulisi kuulua.
Ilmansaasteet yhdessä dementian kanssa maksavat kansantaloudelle...hmm...lajina lie jo kiire rakentaa pysyvä tukikohta Marsiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähän niin kuin entisellä hierojalla joka kysyi hierontapenkissä makaavalta potilaaltaan, että "laidatte olla liberaali?"
Kyllä, mistä arvasitte kysyi potilas.
No, kun selkärankaa ei tunnu olevan lainkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

169 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Olehan varovainen, koska Juttutuvan virallisen totuuden mukaan osakesäästäjän on tunnetusti mahdotonta voittaa massimieh... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille