Aloita uusi keskustelu

Valottamat autot

Aloittaja: enneu Autot 8.11.2019 15:38

Suuresti ärsyttää autoilijat jotka ajavat autoilla hämärään aikaan ilman takavaloja. Eikö älytä kääntää valokatkaisiaa pois automaatti asennosta. Aina kun edelläni menee hämärässä tai muuten huonossa kelissä olevia valottomia autoja ajan perässä lisäpitkät päällä niin kauan että tajuavat, että annan niille valoa kun sitä ei niillä ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 27 viestiä

Nyt kun on aikansa julistettu, että pitää tarvittaessa itse vääntää valot päälle hämärässä ja että pelkkään automatikkaan ei saa luottaa, on ihmiset alkaneet veivata niitä valokytimiä, seurauksena se, että tulee ihan pimeälläkin noita etuvalottomiakin vastaan.
Autovalmistajien pitäisi saada autoissaan valojen toiminta kuntoon tai joninlainen tyyppikatsastus suomeen tuotaviin autoihin taas voimaan.
Ne pimeät takavalot on alunperin EU direktiivi, jonka tarkoitus on pienentää autojen päästöjä. No pienetääkö se sitten päästöjä onkin toinen juttu, mutta ainakin peräänajojen määrää on saatu kasvatetua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mersut kulkee yöt ja päivät ilman ajovaloja, eikä näytä vilkutkaa toimivan, mesemies on "aukinainenmies", kun ei oo varoja laittaa valoja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen tainnut kertoa tämän jo aiemminkin. Aikonaan ajelin kaupungista yhden SUV mesen perässä ja päädyimme kumpikin Kaakkurin CM pihalle. Kun olimme pysäköineet automme ja olimme menossa kauppaa, niin kysyin mesen kuskilta, että oliko hän huomannut, että hänen autossaan ei vilkut toimi.
Mulkoili vain pahasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parkkeerasiko se sen Mersun okein kaupan oven eteen vai sillai vähän vaatimattomammin vaan kahteen ruutuun poikitellen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

saat sakot kun häiritset edellä ajavaa ajamalla pitkät päällä,ja jos katkaisija on automaatilla silloin se vaihtaa normaalit valot hämärässä.jos ei vaihda silloin ei ole hämärää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Jos sataa tai lumi pöllyää automaatti ei sytytä valoja. On käsittämätöntä ettei olla sen vertaa ajan tasalla oman autonsa tekniikasta. Ajoin kaupungissa tällaisen auton perässä. Sää oli sumuinen sadepäivä. Kun edelläajava ajoi tunneliin valot syttyivät ja sammuvat kun tuli ulos. Mikä siinä lie niin vaikeaa vääntää katkaisiasta. Käy vaikka katsomassa milloin ne palaa ja milloin ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaan turvallisuus kysymys. Muistan kun ajovalot tuli pakolliseksi päivällä, ja tosi on että liikkuvan valon huomaa kauempaa ja paremmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi vanhassa, vm. 2006, autossani on vielä hehkut polttimoina, niin näin lumiseenkin aikaan saa aika huoletta ajella - hehkun lämpö sulattaa lumet. Joka tapauksessa puhdistaisin ne muutenkin lumesta. Ja aina on valot päällä, eteen ja taakse.

Voisivat kyllä vähän katella autojen periä ihmiset. Eikä haittaa, vaikka työkoneidenkin valot tarkistettaisiin - juuri eilen ajoin Ruskontietä työkoneen perässä, jonka takavaloista ei toiminut kumpikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan se olla, että hämärä tulee sinulle aiemmin. Ikäihmisillä voi olla näkö huonontunut tai kaihi, jolloin hämäränäkö on huonompi ja harmaat esineet jää näkemättä. Toisaalta jos näet edellä ajavan auton, niin valojesi vilkuttelu on lähinnä lapsellista toimintaa. Turha leikkiä liikennepoliisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Automaatti asento on oikea asento.
Se sytyttää ajovalot päälle kun sensori tunnistaa hämärän tai sadetunnistin tunnistaa sateen ja pyhkijät pyyhkäisee kerrankin niin valot syttyvät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on tullut aina tavaksi sytyttää valot, oli sitten automatiikkaa tai ei. Valot ei jää päälle sammutettuun autoon, kun summeri varoittaa siitä. Summeri pakolliseksi kaikkiin autoihin ja ranneliike kaikille selkäytimeen. Tosin monelta ei onnistu edes hienoinen sormenliike, kun pitäisi vilkkukytkintä käyttää. Hienomotoriikkaa kannattaakin jokaisen kotona jumpata vaikka kokelemalla sytyttää valoja kotona, hampaita harjaamalla tai vaikkapa tv:n kaukosäätimen nappeja painelemalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässäpä tuli hieno vinkki - taisi olla vielä 1970 -lukua kun nuo valosummerit alkoi yleistyä ? - ainakin Volvossa oli sellainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ystävämme eu keksii kaiken maailman sääntöjä autoilijoille ja maksuja mutta ei puutu turvallisuuteen niin että uusiin autoihin laitettaisiin valoautomatiikka pakolliseksi ,niin että valto menee automaattisesti päälle..mitä järkeä on koko päivävalosysteemissä..??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ennen poliisit syynäsi autojen takavaloja ja sakottivat jos oli pimeänä ,sillä onhan se liikenteen vaarantamista ajaa takavalot pimeänä...kai laki on muuttunut ja tarviiko kohta olla enää edessäkään..entä mitä sanoo vakuutus jo rysäyttää perään risteyksessä aamuhämärässä ta ilta/lumisade/usva...tuulilasikamera on hyvä keksintö..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Kovapalkkaisimmat ammattityöntekijät kuuluu ammattiliittoon. Nytkin itselleni maksetaan 25% enemmän kuin TES määrää. Amm... Lue lisää...
FAKTAA.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/