Aloita uusi keskustelu

Siis, oikeesti

Aloittaja: Autot 9.9.2019 14:50

Mikä teitä kanssa-autoilijoita oikein vaivaa. Miksi te urpot ette näytä suuntavilkkua, ei se vilkku käytössä kulu. Miksi ajatte päin punaisia, oletteko värisokeita, ei pitäisi senkään vaikuttaa. Miksi yritätte ajaa suojatienylittäjien päälle, ei voi olla niin kiire. Olette saaneet ajokortin, oletan että olette täysi-ikäisiä. Paitsi ettei iällä ole merkitystä, kypsyydellä ja vastuunotolla on. Osa, iso osa teistä on täysin vastuuttomia liikenteessä. Ajatte ylinopeutta, teette idioottimaisia ohituksia. Jokainen tekee jonkun virheen liikenteessä, mutta osa pitää liikennesääntöjä pelkkänä vitsinä.

Osalla teistä on niin kalliit autot, että niiden hinnalla olisi istunut monta vuotta terapiassa. Liikenne ei ole sitä varten, että siellä puretaan patoutumia, heikkoa itsetuntoa, luonnevikaa muihin autoilijoihin. Auto ei myöskään ole muna.. jatke tai Viagraa, jolla voi tehdä vaikutuksen vieressä istuvaan blondiin. Tai jos tekee, älkää hankkiko lapsia. Teillä on isot CITY- maasturit, joilla pitäisi päästä vaikka puuhun. Mutta te onnettomat ette pääse kuin kaupan oven viereen ja silloinkin liian usein inva- paikalle. Pysäköitte autonne niin, että viette kahden auton paikan lotjillanne, mutta sekös teitä liikuttaa, sillä teillä auton hintaan kuuluu lisenssi olla välittämättä muusta kuin itsestänne.

Kyllä, tämä on taas sitä katkeraa tilitystä, mutta tuskin olen ainoa liikenteessä joka täysin kyllästynyt näihin oman elämänsä räikkösiin, jotka ymmärtävät vähän, ja sekin vähä ymmärrys näyttää katoavan liikenteessä.

Kiitos ja anteeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 20 viestiä

Ajelin tässä eräänä päivänä Oulussa liikenneympyrässä. Edellä menevä auto pysähtyi äkillisesti ympyrästä poistuessaaan ja odotti että pyöräilijä pääsee ylittämään suojatien pyöräilemällä. Vauhtini oli hidasta ja väliä edellä ajavaan autoon tarpeeksi mutta oli äkkijarrutuksen paikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikenneympyrästä poistuvien ajoneuvojen on väistettävä suojatiellä tai pyörätien jatkeella kulkevia, koska risteyksessä kääntyvän ajoneuvon kuljettajan on väistettävä risteävää tietä ylittävää jalankulkijaa, polkupyöräilijää ja mopoilijaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä suotta anteeksi pyytele, asiaahan sinä kirjoittelet.
Paitsi, sinä annat ymmärtää, että mitä kalliimpi menopeli, sitä välinpitämättömämpi sen kuljettaja/omistaja on kanssa autoilijoita kohtaan.
Soo soo, eipäs yleistetä.

Niitä mainitsemiasi luonnevikaisia kuskeja ajelee monen hintaluokan menopeleillä.
Liikenteessä liikkuminen on yhteispeliä. Huolehditaan jokainen oma tontimme sielläkin mahdollisimman hyvin, toiset tielläliikkujat huomioiden, niin pysytään terveempinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hävettää tunnustaa, mutta tällä kertaa joudun olemaan samaa mieltä Tenavan kanssa. Pitääkö olla huolissaan, ja jos, niin kenen? 😀

Jos jotain pitää pyytää anteeksi, niin alatyylistä kielenkäyttöä. Tenavan aloituksestaan ja minun ajaessani ääneen itsekseni esittämistäni arvioista.

Raivoamistani ei huomaa ulkopuolinen, koska olen jo vuosikymmeniä tietoisesti harjoitellut "kostamaan" muiden törkeydet parhaalla osaamallani ennakoivalla ajotavalla (jotta meitä kahta törmäyskyrssille päätynyttä mahdollisesti tarkkaileva kolmas osapuoli näkee varmasti, kuka on näytelmän konna ja kuka on törmäyksen estävä sankari). Mutta en myöskään näytä saavuttavan mitään itsekseni kiroillen, joten olisi varmaan ihan sama lopettaa sekin? Valintahan on omani: minua ei voi ärsyttää, minä ärsyynnyn.

Onko täysin turha toive omaksua Enskan vanha nyrkkisääntö, että jos jarruvalo syttyy ennen vilkkua, silloin vilkku on pahasti myöhässä? Ennakoiva kuski ei tietenkään jarruun koske kuin valoihin pysähtyessään, mutta selkeät ryhmittymiset ja suuntamerkit vähentävät osumia. Vaikkei törmäysvaaraa olisikaan, kommunikoiva ajotapa säästää kaikkien polttoainetta ja vähentää vanhoista dieseleistä ja uusista bensamoottoreista ilmaan pääsevää savua.

Liikennevalot ja suojatiet ovat helpompia tapauksia, koska useimmilla on jo oikea kysymys valmiiksi kovalevyltä ladattuna. Se pitää vain kirjoittaa oikeaan muotoon "vieläkö ehdin...PYSÄHTYÄ?"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

No mutta ei sitä tarvitse hävettä, että on oikeassa...

Joko minun tyylini on alatyyli tai sitten yritin kirjoittaa kielellä jota hitaammatkin ymmärtävät. Enkä tarkoita hitailla hitaita liikenteessä. Liikennehäiriköt ovat todella ongelma liikenteessä ja ainoa joka heihin pystyy tosiaan vaikuttamaan ovat he itse.

Joku on varmaan saattanut katsoa YouTubesta Venäläisestä liikennekulttuurista tehtyjä videoita. Stop the douchebag haulla löytyy videoita joissa Venäläisen liikennekulttuurin pahnanpohjimmaisimmat kertovat omia näkemyksiään, sen jälkeen kun ovat saaneet tuulilasiin heidän toimintaansa kuvaavan vaikeasti irroitettavan tarran.

Eli kerro minulle millainen olet liikenteessa, niin minä kerron millainen olet ihmisenä. Paljon autoa ajavat voinevat jakaa mielipiteeni siitä, että suomalaisilla autoilijoilla on vielä paljon opittavaa. Ei riitä että oltiin joskus maailman nopein kansa, pitäisi olla myös jotain korvien välissä kun liikenteeseen lähtee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tenavatähti totesi, että ei tarvitse hävetä, kun on oikeassa ja siinä sinä olet varmaankin samaa mieltä hänen knssaan.

Mutta oletko sinä minun kanssani samaa mieltä, kun minä sanon että silloin on syytä hävetä, kun on väärässä?

Jos olet, niin siitten sinä tiedät, mitä sinun pitäisi juuri nyt tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joudun kulkemaan paljon nelostietä erilaisilla kulkuvälineillä ja jos totuuden sanon niin Tenavan vuodatus on hentoa hyrinää siihen nähden millaisia juttuja itse haluaisi kanssa autoilijoista kertoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En minä ole urpo.
Onko mielestäsi kaikki muut urpoja paitsi sinä itse?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyypillinen autoilija mustavakoinen kommentti... Heittää vastakysymys, kun ei osaa mitään muuta sanoa, on vanha kikka päästä pälkähästä ja itse miettimästä asiaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä urpolla tarkoitettiin niitä välinpitämättömiä ja heikkolahjaisia autoilijoita joilta puuttuu kyky ottaa toiset huomioon. Hyvillä ja uusilla autoilla näyttää ajelevan paljon superurpoja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy olla tosi Urpo jos tarvitsee vielä perusteluja päinvänselvään asiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Unohdetaan nimittelyt ja keskitytään hetkeksi asiaan: ellet itse tee avauksessa mainittuja ajotapavirheitä, tule toki Tenun ja minun kanssa miettimään miten ilman osumia kotiin palaamaan pyrkivä pysyttelee parhaiten ajoneuvon pirstaleiden sironta-alueen ulkopuolella.

Minä en usko muiden kuljettajien sivistämiseen netissä meuhkaamalla, joten parhaiten pystyy omia mahdollisuuksiaan parantamaan vaikuttamalla siihen kuljettajaan, jonka toiminta on (toivottavasti?) omassa hallinnassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin, puhut taas täyttä asiaa, olen kaikki nämä samat virheet pannut merkille ja ei voi kuin ihmetellä, että onko ko autoilijat käyneet lainkaan autokoulua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Me sähköautolla autoilijat emme tuommoiseen syyllisty, vaan ajelemme välttämättömät ajot pelastamaan maailma, halailemaan puita ja hakemaan itupussin ihan siististi, eikö vain, TT. Onhan sinullakin sähköauto?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä (muka hauska ja oivaltava) kommentti kertoo paljon autoilijoista ja heidän pienestä järjestään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

252 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mikset ole osakkeen omistaja?

Olenhan minä salkunomistaja ja osingoilla on mukava elellä. Lue lisää...
wiisas neitsyt

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille