Aloita uusi keskustelu

Sakotus uudistetaan

Aloittaja: Sipilä nosti rikesakot taivaisiin, tässä tulos Autot 29.3.2017 09:18

Rikesakkojen korotusten myötä niiden tuotto on alentunut romahdusmaisesti ja niinpä liikennesakotusta joudutaan uudistamaan kokonaisvaltaisesti, koska useimmilla suomalaisilla ei ole varaa ajaa enää esim. ylinopeussakkoja. Myös miljonäärit ovat vähentäneet ylinopeuksiaan eikä valtiontalous kestä näin pientä sakkokertymää pitkään, onhan esim. Trafin palkat maksettava kerran kuukaudessa. Niinpä köyhiltä autoilijoilta kerättävien sakkojen tuloutusta ollaan helpottamassa samoin kuin miljonäärit voisivat jatkossa ajaa aina 30 km/h ylinopeutta edullisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 59 viestiä

Minä aloitin jo boikotin. Ajan aina alle nopeusrajoitusten. En saa sakkoja ja polttoaineveroakin maksan näin tehden vähemmän! Rekkakuljetukset tietenkin hidastuu, mutta eihän se minua haittaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkos niin että Oulussa ei enää ole tietyömaiden kohdilla autom nopeusvalvontaa ? Onkos Sipilä kieltänyt niiden käytön vedoten siihen että ihmisten rahat (sakkoja viikossa n. 0.3milj euroa) ovat pois liike-elämältä, siis kauppiailta Oulun seudulla,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se siitä johdu vaan siitä, että aluksi SIpilä oli itse pitämässä siellä sitä tutkaa ja antamassa sakkoja mutta ei ole nyt enää pääministerikiireiltään ehtinyt.

Ja senkin vielä näyttää Sipilä tekevän, että juhannukseksi on tulossa vesisateita....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ajaaa... Ajakaa hiljaa ennemmin kuin liian lujaa. Ihan vain poikotoidaksenne poliisin sanotusta ja tilatkaa viinat Saksasta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on erittäin kannatettava ajatus. Sillä säästäisi paljon, kun voisi ottaa nuo peltiset ja nahkaiset poliisit pois kokonaan liikenteestä ja lätkäistä kaikille yhtäläiset sakot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo tie on ilmeisesti kuljettu jo loppuun!
Autoilijoitahan sakotetaan koko ajan monella miljardilla vuosittain ja nuo rahat käytetään muuhun kuin autoilun aiheuttamiin menoihin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikenteen virhemaksu tarkoittaa, että sen voisi kirjoittaa kuka tahansa.
Sakon voi kirjoittaa ainoastaan poliisi.
Eli tulevaisuudessa sakotus muuttuisi pysäköinninvalvonnan tyyppiseksi toiminnaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suppeaa esitutkintaa, jossa poliisi esimerkiksi kameravalvonnan yhteydessä selvittää kuljettajan henkilöllisyyden, ei enää tulevaisuudessa tarvitsisi. Sakko tulisi aina auton haltijan kontolle, jos hän ei esimerkiksi voi täysin varmasti todistaa autoa esimerkiksi varastetuksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alennetaan enstennä nopeusrajoituksia 10 km/h ja sallitaan sitten 10km/h ylinopeus, niin kaikki ovat sitten tyytyväisiä, kukaan ei purnaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehdäänpä nyt kaikki pyhä päätös, ettei kukaan ota yksiäkään sakkoja.
Saavat iltalypsäjät pitkän nenän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisillä on vaan tietty määrä tuloja ja autoilijoiden on pakko maksaa sakkonsa, jos aikoo työssä käydä. Joten ei niitä vähiä rahoja, jotka jää käteen (vähäksi aikaa) kannata enää sakkonsa maksella. Suomen liikennesakkopolitiikalla ei ole mitään tekemistä liikenneturvallisuuden kanssa, sakotus on monin osin pelkkää valtion fiskaalista lisäverotusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikennesakkomiljoonat on tarkkaan budjetoitu ja sakotustavoitteet yleensä saavutetaan. Paitsi viimeksi, kun rikesakkorajoja nostettiin. Autoilijat alkoivat varovaisiksi ja sakotustavoitteet jäivät saavuttamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Epäreiluahan sekin on, kun joutuu maksamaan miljoonien verojakin. Kun kaikille laitetaan täsmälleen saman suuruiset verotkin tuloista ja maksukyvystä riippumatta, niin a´vot,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bernerin lanseeraaman liikenteen virhemaksun puitteissa poliisi voisi määrätä tien päällä oman harkintansa mukaan jopa €400 virhemaksun, ilman velvollisuutta todistaa asia. Eikä rangaistulla ole enää oikeutta riitauttaa asiaa tai tehdä edes valitusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä voi olla vaarallista erityisesti poliiseille itsellen. Jos asiasta ei voi tehdä valitusta virallisia reittejä, voi yhä useampi ottaa oikeuden hakemisen omiin käsiinsä. Viisas poliisi määrää jatkossakin sakkoja vain silloin kun pystyy asian todistamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinisilmäinen Suomi ja tonnttikaupat

163 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Ei, siksi siellä 850€/kk saava onkin rikas. Kommentoija väitti että "Aiemmin Suomen elintasoa verrattiin muihin pohjoism... Lue lisää...
Sad but true...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi