Aloita uusi keskustelu

Pitäisikö Suomen moottoritielle saada Saksan vapaat nopeudet?

Aloittaja: Premium autoilija Autot 4.8.2016 18:25

Mielestäni pitäisi, syyt: autot ovat parantuneet, 95% suomalaisista on keskimääräistä parempia kuskeja, onnistuuhan vapaat nopeudet Saksassakin, miksei siis täällä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 71 viestiä

Matemaattisesti 50% kuskeista on keskimäärin parempia kuskeja kuin se huonompi 50% osa kuskeista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ALOITTAJA
Mielestäni pitäisi, syyt: autot ovat parantuneet, 95% suomalaisista on keskimääräistä parempia kuskeja, onnistuuhan vapaat nopeudet Saksassakin, miksei siis täällä?

Mielestäni ei pitäisi nostaa nopeuksia yhtään, nytkin on jo vaarallisia tilanteita esim. Oulu---Iin rajalla. En menisi kehumaan kuskeja jotka ajavat miten sattuu välittämättä muista tielläliikkujista. Pahinta on se, että tekevät ”hullunlaisia” ohituksia, ohi pitää päästä ja välittömästi käännytään eteen rampille niin että ohitettu joutuu jopa jarruttamaan kolarin välttämiseksi. Pahimpia näyttäisivät olevan Virpiniemi---Kellon ramppi. Jonkinmoinen tutkimus olisi paikallaan saada selville, voiko ”norsissa” olla jotain vaarallista myrkkyä mikä vaikuttaisi kellolaisten ajotapaan. Haukiputaalle – Kiiminkiin kääntyjät ovat jo huomattavasti taidokkaampia/ huomaavaisia liikenteessä muita kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tottakai sittehänsitä näkis , on niin lyhyet rampit mahtavasti pätkähtäsivät nämä kahtasattaa kaahaavat rekkojen ,kuorma-autojen perälavojen alle ei tulis invaliitejä , rätillä sais pyhkiä mitä autossaolijoista jäis jäljelle .Oispahan sitten rupelinapyöriviä autoja Motoritiellä. Ei sulla ole muita liikenneturvalisuuteen vaikuttavia yhtä hyviä ideoita, tulis sitten kerralla Suomesta niin turvallinen kuin tulla vois ......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulle sopii hyvin vapaat nopeudet. En ole kade, jos joku ohittaa. Kunhan tekee sen reippaasti, eikä kiilaa heti eteen suolaa kylvämään. Ajaminen on iloinen asia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Läheskään kaikki autobahnit eivät ole nopeuksiltaan vapaita.
Autobahnoilla autojen keskinopeus on nykyään reilut 130km/h. Se kuulostaa Helsinki -Tampere moottoritieltä.
Saksassa vakuutusyhtiöt eivät välttämättä korvaa vahinkoja jos nopeutta on ollut yli 130km/h.
Saksassakin nopeusrajoituksia ilmeisesti tullaan laskemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Saksassa on jo useilla moottoriteillä nopeusrajoitus 130 km/h. Niitä tulee pikku hiljaa lisää. Tiet ovat kyllä aika lailla parempitasoisia kuin Suomessa. Lisäksi Saksassa on ihan eri tasolla oleva ajokulttuuri kuin Suomessa. Niin oudolta kuin se tuntuukin, niin siellä autoilija ottaa huomioon myös toiset liikkujat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä ei tiestö ole sillä tasolla, että vapat nopeudet voitaisiin ottaa käyttöön. Toisekseen meillä on vuosikymmeniä ihmisiä opetettu ajamaan hiljaa ja tästä on todisteena mm. talvinopeusrajoitukset. Yksi syy on myös se, että autoilukulttuuri on meillä vielä kovin nuorta ja auton tuontikin vapautui vasta 1962, jonka jälkeen maamme alkoi autoistua vähän enemmän. Vuonna 1961 Suomessa oli rekisterissä 219 148 henkilöautoa eli varsin vaatimaton määrä asukaslukuun nähden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toki pitää saada samat nopeudet kuin Saksaa kun saamme yhtä hyvät moottoritiet. Suomen moottoriteitä ei maailmalla ilettäisi moottoriteiksi kutsua vaan pikateiksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perusoululainen ajaa kiihdytyskaistalla kolme autonmittaa ja työntyy vilkuttamatta ja peileihin katsomatta jopa 80 km/h nopeudella muiden sekaan, mutta Oulussahan onkin koko muusta maailmasta poiketen etuajo-oikeus liittymistä tulevilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on hyvä ajatus. Autojen pitäisi olla sellaisia ilmatyyny-autoja, jotta voi lentää suoraa yli. Tiet ovat nykyisellään liiaan kapeat ohituksiin noilla nopeuksilla. Tekniikka edistyy ja aloittajalla on aikaa odottaa. Kehitys kehittyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eikös siellä nyt jo olla siinä tilanteessa - nimittäin kun eilen pohjantietä ajelin, niin siinä tietyöalueella viittäkymppiä ajavien ohi toiset päästeli vasenta kaistaa reilua satasta, niin siinähän tuli jo aloittajan kaipaamaa nopeuseroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elä sellaista toivokkaan sillä jos sumalaisille annettas vapaat nopeudet moottoriteille tulisi siitä katasrofi . Asuin sentää saksassa kymmenkunta vuotta ja siellä autopaanat on sentään ajettavassa kunnossa olevia tieverkostoja .Miten kuvittelisit sellaisilla nopeuksilla suomalaisia teitä ajettavan .Ja vielä toiseksi ,ajotapa suomessa on monesti niin surkeaa että ruumita tulis jonona jos nopeudet kasvaisi .
Ei se vielä super kuskia tee jos BMW tai Audi on alla .Mersullahan ei kannattas leuhkia nopeuksilla ,kuten varmaan jokainen tietää .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvi; näkkyyt ossaavan ajaa itelle sopivaa nopeutta ilman vapauttakin, eikä siihen mitään moottoritietä edes vaadita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyiset rajoitukset Suomen moottoriteillä on passelit.
Kyllähän joillakin autoilla teoriassa pääsisi vaikka 300 km/h, mutta pienikin virheliike aiheuttaa ison vahingon monelle autolle yhdessä rytäkässä.
Autobahnilla suositus on 130 km/h, mutta se on siis vain suositus. Olen muutaman kerran ajellut autobahneilla ja kun takaa tulee 'ohjus' se ilmestyy taakse ihan yllättäen vaikka juuri taustapeiliin vilkaisi ja suhahtaa ohi saman tien, kaistan vaihto on ihan hazardipuuhaa. Sen vasemman kaistan tai kaistojen ajaminen koko ajan jatkuvasti on tietysti sakkolystiä, ja se (ne) on tarkoitettu vain ohitustapahtumaa varten, mutta valvotaankohan sitä juuri ollenkaan. En ole ainuttakaan kertaa päässyt ajamaan koko matkaa alusta loppuun niin, että tie ei olisi ollut poikki liikenneonnettomuuden takia, ambulansseja, poliiseja ja palomiehiä on laumoittain ja sireenit ujeltaa. Aivan typerä systeemi, miten voi noin kiirus kenelläkään olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin itäpulon auto baanalla tuo 130 on mutta menetpä lännen puolta jopa vautiakin riittää ,Niin ja onhan se aina oikeanpuolen kaista hitaammille ja vähintään 80 kmh täytyy ajaa . että sillee

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinisilmäinen Suomi ja tonnttikaupat

165 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Venäläisiä syrjitään Suomessa.

Kaksoiskansalainen ei pääse venäjällä armeijan palvelukseen, korkeimpiin virkoihin eikä muuallakaan, paitsi suomessa täm... Lue lisää...
veteraanin jälkeläin...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi