Aloita uusi keskustelu

Nyt menee hermo uudella moottoritiellä!

Aloittaja: Arkkihiippa Autot 3.12.2019 08:11

Onko tuo 80km/h joku vitsi tuolla uudella motarilla, kun sitä näköjään ei tarvitse noudattaa? Nyt jo valoja räpsytellään, kun ohitin hieman hitaammin ajavaa letkaa. Oma nopeuteni oli satelliitista tarkistetusti 87km/h ja taakse kertyi kymmenen auton jono. Mielestäni myös ohituskaistan korkein sallittu ajonopeus on 80km/h vai oelnko ymmärtänyt väärin? Pitäisikö poliisin kunnioittaa läsnäolollaan tätä pätkää ainakin joskus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 139 viestiä

Monella on nykyään kiire toiseen kiireeseen ja siinä ovat hermot menneet narikkaan.
Se on nykyajan trendi ja näkyy siten ikävänä käyttäytymisenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo ei selitä sitä, että rynnätään kiihdyttäen ohittelijan perään valoja räpsyttelemään, ohitetaan hänet ja palataan hänen eteensä alkuperäistä, rajoituksen mukaista tai sen alle olevaa nopeutta ajamaan. Eikä sitä, että nostetan nopeutta yli rajoituksen ohituskaistajaksoilla ja ajetaan sitä ennen ja sen jälkeen alle rajoituksen. Nämä indikoivat jonkinasteista persoonallisuuden häiriötä eli psykiatrisen hoidon tarvetta. Rationaalista selitystä, kuten kiire, ei löydy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko aika hyväksyä, että "moottoritie" välillä Herukka Vasaraperä on ennemminkin kaupungin keskuskatu, tällä pätkällä on kahdeksan liittymää ja kolareita sattuu jatkuvasti. Matkan pituus 18 kilometriä. Ruuhka-aikana pääosa tieosuudella liikkuvista ajaa siitä vain osan matkasta rampilta toiselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä minusta vähemmälläkin kerkeää etappiinsa. Ajoin 100 km/h ja liittymästä tuli auto, joka oli todellakin tulla kylkeen. Jos en räpäyksessä olisi väistänyt vas. kaistalle niin eihän tässä kirjoittaisi. Onneksi oli vapaa väistökaista. En ehtinyt katsomaan. Luulen että hän ajatteli tulevansa oikealta ja siis etuoikeutettu. Huh.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Useammankin kerran näin on ollut käydä. Mersukuski on katellu yllättyneenä, että eikö saakaan tietä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ei ole väistökaistaa. Sen sijaan näit kehittyvän tilanteen hyvissä ajoin niin miksi et ohittanut liittyjää vasenta myöten ilman paniikkia? Käytetään tien kapasiteetti hyväksi. Rekan liittyessä tämä onnistuu 99% autoilijoista, mutta ei kun hlö-auto liittyy. Itsepäisyyttäkö?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liittymästä tuleva on se, joka sovittaa oman nopeutensa niin, että liittyminen onnistuu ilman väistöjä tai jarrutteluja. Jos tämä ei henkilöautolla tavanomaisissa olosuhteissa onnistu, ei kyseinen kuljettaja kuulu liikenteeseen (saati moottoritielle!) laisinkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ollut paniikkia vaan aivan normaali ajotilanne kohdallani. Siis niinkuin pitää olla. Ei todellakaan ole väistökaistaa, kuten sanoit. On ohituskaista, jota käytetään ohittaessa. Todellakin joustavuutta pitää olla. Mutta miten ennakoi, jos liittymästä tulija kiihdyttää päästyään ihan viereesi. Sellaisen ennakoimiseen tarvitaan ajatusten lukua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan siellä vielä niitä moottoritien merkkejä, vaikka nelikaistainen onkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyräilee vaikka omassa mielessään että muista aina liikenteessä monta vaaraa ompi eessä ajaessaan autoa niin matka taittuu mukavasti ja rauhallisesti eikä tressaa itseään liikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Motari Oulun kohdalla ja etelään olisi varsinainen sakkorysä poliisille. Valitettavasti vain erittäin harvoin siinä näkyy mitään nopeusvalvontaa. Eikö tuonne vois pätkäistä muutaman km:n välein peltipoliiseja, kun on kuitenkin esim. tiesääasemat ym.?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en ymmärrä tätä jatkuvaa jankutusta nopeusvalvonnasta. Suurin osa henkilöautoilijoista ajaa satasen alueella 85-95 km/h, lujempaa kuin 110 km/h ei aja juuri kukaan. Silloin joskus, kun kamerapaku on sattunut omalle kohdalle, edessä (ohituskaistalla) on ollut joku tällainen yhdeksänkympin junnaaja joka vielä pakun hoksatessaan on polkenut jarrua...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

OULUSSA EI ole poliiseja,on vaintietämättömiä jätkiä ja teinityttöjä
pitäs lapista tuoda vartioniemi ja peura tänne valvomaan nopeuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei minun latuskani perässä viihdy kukaan kovin kauan vaan kaikki ne vaan pyrkii ohi johtuneekohan se siitä sinisestä hiilitioksiitti päästöstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ottaa vaan rauhallisesti siellä liikenteessä eikä turhia hermoile niin matka sujuu kivemmin ja soppaa säästyy ja mieli pysyy iloisena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

aivan itsekkäästi nokka pystyssä. Itse tulin myös eilen pohjoisesta ja kyllä nämä sataaviittä ajavat kiitolinjat oli pakko ohittaa. Itse tykkään ajaa sataakymppiä, mutta ilman lumiverhoa. Kukaan ei vilkutellut valoja, kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajan päivittäin tuota uutta tietä ja mietin minkä takia siihen jätettiin se 80 rajoitus. Pätkällä on hirviaidat, kaiteet valmiina risteysalueilla, ainoastaan eri ajosuuntien väliset kaitet puuttuu valmiista tiestä. Monessa muussa paikassa on 100 rajotus, vain yksi kaista suuntaansa, ei hirviaitoja jne Pätkällä voisi aivan turvallisesti olla 100 rajoitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/