Aloita uusi keskustelu

Moottoritieltä poistuminen turvallisesti

Aloittaja: Laps´suomen Autot 19.5.2016 17:43

Moottoritie on kaksi-piippuinen juttu joillekkin liikenteen tulkitsijoille,mutta mikä on sen merkittävin ongelma ? Myös moottoritieltä poistuminen on osattava tehdä turvallisesti eikä suotta jarrutella suoraan menevää liikennettä sinun on itse pystyttävä ottamaan vauhti pois siellä poistumis-rampilla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 568 viestiä

Kiihdytystaito puuttuu niiltä jotka jaloissa pyörivät kiihdytyskaistoilla ja samoin poistuessaan moottoritieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan tätä on kaksi vuotta väännetykin. Eikö tosiaan vieläkään osata poistua moottoritieltä..? Siis, aja oikealla kaistalla ja kun lähestyt oikeaa ramppia niin laita vilkku oikealle ( siis paina vipua alaspäin ) ja aja rampille ja sitten pääset pois sieltä. Hiljentele sopivasti kuitenkin nopeuttasi ettet aja tulevasta risteyksestä ikäänkuin pitkäksi kun saattaa mennä auto rikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko ohjeissa, vai autossani vikaa, sillä kun painan vilkkuvipua alaspäin, autoni vilkuttaakin vasemmalle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Autosi vilkkuvipu on asennettu väärälle puolelle rattia. Sinun on käytävä huollossa vaihdattamassa puolta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ollaampa ytimessä kun lähes valmis moottoritie Oulun kohdalla on osottautunut toimivuutensa ainakin niille autoilijoille joilla on liikenteessä pelisilmää,mutta on toki niitäkin jotka eivät hallitse ramppiliikennettä varsinkin silloin kun tullaan moottoritielle muun liikenteen sekaan. Nyt on rakennettu hyvät ja toimivat rampit joissa saa suhteellisen hyvin otettua oikea siirtymänopus muun liikenteen sekaan mutta valitettavasti se ei toimi kaikkien autoilijoiden osalta ja se on asia joka edelleenkin antaa aihetta niihin vaaratilanteisiin. Korjaus kuljettajien osalta on varmasti mahdollinen kun kelaa itsekseen mikä olisi mielestäni paras ja onnistuneempi vaihtoehto ? Olisiko se tuo toinen ajoneuvo joka pujahti tuonne muun liikenteen sekaan vaan onko se sittenkin tämä minun vaihtoehto jolla saadaan koko ramppiliikenne pysähtymään kun en kerta kaikkiaan uskalla mennä tuonne muun liikenteen sekaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Joo ja sillä liikenteen sekaan pujahtajalla täytyy myös pään pyöriä. Uusista rampeista huolimatta täytyy väistellä kun yrittävät tulla kylkeen sieltä rampilta ja koko letkan vauhti tippuu 60 km/h:ssa. Saa kuulemma antaa rysähtää, mutta aamuisin ei jouda tien päällä setvimään mitään kolaria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt se on kyllä mennyt aika haastavaksi kun ne uudet rampit on niin outoja pitkiä sivuhaaroja, eikä metikön takaa edes näe milloin on prisman ja milloin ideaparkin liittymässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulo ja poistuminen on erittäin ratkaisevassa roolissa ja sen kun hallitsee vältämme niiltä ruuhka-aikana tapahtuvia ketju-kolareita ym kolareita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni nämä moottoritien poistumisongelmat pitäisi sisällyttää kaikkien autokoulujen opetussuunnitelmiin ja että näihin käytännön ongelmiin mitä tässä juttutuvassa puidaan, pakotettaisiin perehtymään vähintään parin viikon ajan, niin että uudet tulevat kuskit oppisivat nämä ongelmat mitä he myöhemmin tulevat kohtaamaan. Vanha sanonta ettei oppi ojaan kaada pitää tässäkin tapauksessa paikkansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Sinulla on moottoritielle tulossa vaikeuksia, niin tee siitä uusi aloitus. Veikkaan, että saat riittävästi hyviä neuvoja Juttutuvan asiantuntijoilta ja muilta experteiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos M-tieltä ei osaa pistua muita m-tiellä liikja haittaamatta ei M-tielle saisi tulla olenkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Periaatteessa näin. Mutta silloin siellä tiellä olisi kovin yksinäistä, koska siellä olisin vain minä. Olen ainoa tuntemani autoilija, joka ajaa täysin virheellisesti. Kaikki muut törttöilevät jatkuvasti. Hinureiden ja törttöjen tempausten seuraamisesta tulee päivittäin niin hyvä mieli, että jatkaisin sitä mielelläni tulevaisuudessakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäkin kuulun näihin "täysin virheellisesti" ajaviin, vaikkei mulla mersua ole?
Onko mun pakko mersu ostaa, että voin tätä täysin virheellistä ajoa jatkaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etkö sinä nyt ole huomannut, meitä on jo useita jota eivät pääse pois! Viimeksi yritin Kempeleen kohdalla "pohjoisempi kempele" tai jotain, mutta ei, siitä bussipysäkin ohi suhahdettuani olin taas motarilla. Olenkokeillut 100km/h - joka on noissa kapeikoisa todella vaikeata aina viiteenkymppiin. Mutta ei, ulos ei pääse! Onneksi välillä puoliso ajaa, että pääsee kommentoimaan. Oisko Kemissä helpompaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rampille poistuessasi kerkeät hyvinkin hiljentää nopeutesi siihen sallittuun nopeuteen ettei käy niin kuin Kuopiossa linja-auton kuljettajalla että yllättää vauhti-sokeus ja paukautat rampille poistuessasi tulevan risteyksen pitkäksi. Sama ihmetyttää tuossa pohjantien liikenteessä kun tullaan ramppia alas ja nyt uusilla järjestelyillä on saatu niin sanottu kiihdytyskaista riittävän pitkäksi jolloin voit turvallisesti ottaa nopeuden siihen malliin että pääset ottamaan normaalin ajokaistan, mutta jostain ihmeen syystä tämä homma vielä tökkii mennään esimerkiksi kajaanintien rampille ja siitä liikenteen sekaan kohti pohjoista niin siinä on kaistassa pituutta että varmasti kerkeät mennä johonkin väliin menevän liikenteen sekaan mutta valitettavasti jotkut ajavat sen kiihdytyskaistan-päähän ja ottavat vauhdin pois ja jäävät sitten kyttäämään milloin liikenteen sekaan päästään vaikka tämä ei ole alunpitäen liikenteellinen tarkoitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Ahvenanmaan maakunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Ahvenanmaan, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

223 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Ilkeää on, tuo kateus nimittäin. Alle promille, siis tuhannesosa eläkeläisistä, saa yli kymppitonnin eläkettä (Iltalehti... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi