Aloita uusi keskustelu

Moottoritieltä poistuminen turvallisesti

Aloittaja: Laps´suomen Autot 19.5.2016 17:43

Moottoritie on kaksi-piippuinen juttu joillekkin liikenteen tulkitsijoille,mutta mikä on sen merkittävin ongelma ? Myös moottoritieltä poistuminen on osattava tehdä turvallisesti eikä suotta jarrutella suoraan menevää liikennettä sinun on itse pystyttävä ottamaan vauhti pois siellä poistumis-rampilla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 605 viestiä

On ilo todeta että ainakin paikalliset moottoritien käyttäjät ovat jo oppineet suhteellisen hyvin käyttämään molempia ramppeja niin poistumis kuin tuloramppejakin ja siitä se lähtee se joustavuus ajaminen liikenteessä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näkyikö siellä moottoritien laidalla koirankakkaa? Ei se mitään, pitää pysähtyä ja kerätä se turvallisesti muovipussiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos noin pelottaa? parkkeeraa tien pientareelle pistä hätävilkut päälle vie kolmio 150 m taemmaksi. Soita hinausapuun . . . kyllä pojat turvallisesti sinut moottoritieltä pois saattavat. Mutta jos niin pelottaa hinauskyytikin ;((( Voit kävellä metsiä pitkin kotiisi jos onnistuu ilman mönkijää? Ja jos vaimo on tai lapsia sattuu olemaan . . käske heidän huhuilla tontin rajalla . . . näin löydät moottoritieltä turvallisesti takaisin kotiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Olen loppuelämäni kiitollinen tästä!! Kaksi vuotta se kesti, ennen kuin Juttutupaan tuli viimeinkin yksi järkevä neuvo ja pääsin pois moottoritieltä! Vaimo olikin ihmetellyt viipymistäni. Lapsia ei aluksi tahtonut tuntea, kun olivat kasvaneet niin paljon tällä välillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kävi kuitenkin niin, että vanhin lapsista, se ajokortillinen, on kadonnut. Samoin auto pihasta. Pelkäämme, että poika on ajanut vahingossa moottoritiellä eikä osaa tietenkään poistua sieltä. Mikä nyt neuvoksi?!? Itse en uskalla moottoritielle enää mennä, kun edellinen reissu kesti kaksi vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On aivan oikein että moottoritiellä ei nyhjäillä eikä jarrutella kaiken aa ja oo on että turvavälit ovat kunnossa etkä sillä puskuriin ajamises-tyylilläsi saata muita kulkijoita vaaratilanteeseen vauhti pitää osata pitää nopeuden sallimissa lukemissa ja silloin meno on jouhevaa ja tarkoituksen mukaista kuitenkin ruuhkat ym; huomioiden miten nopeuden pystyy säätämään mutta kuitenkin sillälailla että liikenne on joustavaa eikä mitää tunarointia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinpä juuri. Jos koko liikenne kulkisi suositusnopeuden mukaisesti, olisi ohittelu tarpeetonta, pl. ajoneuvot, millä ei saa esim. satasta ajella. Samalla myös turvavälit kasvaisiva, koska ei olisi pelkoa ohitetuksi joutumisesta, eikä ohittelijan tarvisi kyttäillä paikkaa edellä ajavan takakontissa kiinni.
Mutta, näiden liikennehäiriköiden, jotka muodostavat pitkiä ja tiiviitä jonoja rekan perään, vuoksi liikenne puuroutuu ja kamikatze-ohitukset lisääntyvät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole häirikkö, mutta haluan ajaa jonon ensimmäisenä. Olisi noloa joutua ajamaan toisen perässä, ei sovi herrasmiehelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä pohjantien liikenne on hallittavissa jos kulkijoilla olisi yhteisymmärrystä tien käytön suhteen. Nopeudet on oltavan sen mukaiset että pystyt hallitsemaan tilanteet myös ruuhka aikanakin . Tilastojen mukaan kolari joita siellä lähes päivittäin sattuu on juuri niiden kulkijoiden aikaansaannoksia jotka tietä päivittäin käyttävät. Näin se vaan menee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiihdytystaito puuttuu niiltä jotka jaloissa pyörivät kiihdytyskaistoilla ja samoin poistuessaan moottoritieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan tätä on kaksi vuotta väännetykin. Eikö tosiaan vieläkään osata poistua moottoritieltä..? Siis, aja oikealla kaistalla ja kun lähestyt oikeaa ramppia niin laita vilkku oikealle ( siis paina vipua alaspäin ) ja aja rampille ja sitten pääset pois sieltä. Hiljentele sopivasti kuitenkin nopeuttasi ettet aja tulevasta risteyksestä ikäänkuin pitkäksi kun saattaa mennä auto rikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko ohjeissa, vai autossani vikaa, sillä kun painan vilkkuvipua alaspäin, autoni vilkuttaakin vasemmalle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Autosi vilkkuvipu on asennettu väärälle puolelle rattia. Sinun on käytävä huollossa vaihdattamassa puolta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikenneturvasta, https://www.liikenneturva.fi/ , kerrottiin, että auton hallintalaitteet ovat aseteltuna ohjauspylvääseen aina samalla tavoin, sijaitsi ohjaus sitten vasemmalla tai oikealla puolen autossa. Mitä vaihteiston käsittelyyn tulee, luullakseni siihen tottuu. Sama tilanne on vasenkätisillä, jotka vaihtavat vaihteita oikealla kädellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika pian siihen tottuu, ei auton käsittely vasemmanpuolisessa liikenteessä ole varsinaisesti se varottava ongelmakohta. Muu liikenne ja tiettyjen sääntöjen erilaisuus sekä erilaiset vakiintuneet käytännöt ovat todellinen osaamisen mitta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vain elämää — pöydässä hytkyjät

Tykkään älyttömästi. Ja moni muu, koita kestää. Etkä mitään voi. Lue lisää...
TYMPÄSEEKÖ?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi