Aloita uusi keskustelu

Moottoritieltä poistuminen turvallisesti

Aloittaja: Laps´suomen Autot 19.5.2016 17:43

Moottoritie on kaksi-piippuinen juttu joillekkin liikenteen tulkitsijoille,mutta mikä on sen merkittävin ongelma ? Myös moottoritieltä poistuminen on osattava tehdä turvallisesti eikä suotta jarrutella suoraan menevää liikennettä sinun on itse pystyttävä ottamaan vauhti pois siellä poistumis-rampilla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 554 viestiä

Nyt se on kyllä mennyt aika haastavaksi kun ne uudet rampit on niin outoja pitkiä sivuhaaroja, eikä metikön takaa edes näe milloin on prisman ja milloin ideaparkin liittymässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulo ja poistuminen on erittäin ratkaisevassa roolissa ja sen kun hallitsee vältämme niiltä ruuhka-aikana tapahtuvia ketju-kolareita ym kolareita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni nämä moottoritien poistumisongelmat pitäisi sisällyttää kaikkien autokoulujen opetussuunnitelmiin ja että näihin käytännön ongelmiin mitä tässä juttutuvassa puidaan, pakotettaisiin perehtymään vähintään parin viikon ajan, niin että uudet tulevat kuskit oppisivat nämä ongelmat mitä he myöhemmin tulevat kohtaamaan. Vanha sanonta ettei oppi ojaan kaada pitää tässäkin tapauksessa paikkansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Sinulla on moottoritielle tulossa vaikeuksia, niin tee siitä uusi aloitus. Veikkaan, että saat riittävästi hyviä neuvoja Juttutuvan asiantuntijoilta ja muilta experteiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Jos M-tieltä ei osaa pistua muita m-tiellä liikja haittaamatta ei M-tielle saisi tulla olenkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Periaatteessa näin. Mutta silloin siellä tiellä olisi kovin yksinäistä, koska siellä olisin vain minä. Olen ainoa tuntemani autoilija, joka ajaa täysin virheellisesti. Kaikki muut törttöilevät jatkuvasti. Hinureiden ja törttöjen tempausten seuraamisesta tulee päivittäin niin hyvä mieli, että jatkaisin sitä mielelläni tulevaisuudessakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäkin kuulun näihin "täysin virheellisesti" ajaviin, vaikkei mulla mersua ole?
Onko mun pakko mersu ostaa, että voin tätä täysin virheellistä ajoa jatkaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etkö sinä nyt ole huomannut, meitä on jo useita jota eivät pääse pois! Viimeksi yritin Kempeleen kohdalla "pohjoisempi kempele" tai jotain, mutta ei, siitä bussipysäkin ohi suhahdettuani olin taas motarilla. Olenkokeillut 100km/h - joka on noissa kapeikoisa todella vaikeata aina viiteenkymppiin. Mutta ei, ulos ei pääse! Onneksi välillä puoliso ajaa, että pääsee kommentoimaan. Oisko Kemissä helpompaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rampille poistuessasi kerkeät hyvinkin hiljentää nopeutesi siihen sallittuun nopeuteen ettei käy niin kuin Kuopiossa linja-auton kuljettajalla että yllättää vauhti-sokeus ja paukautat rampille poistuessasi tulevan risteyksen pitkäksi. Sama ihmetyttää tuossa pohjantien liikenteessä kun tullaan ramppia alas ja nyt uusilla järjestelyillä on saatu niin sanottu kiihdytyskaista riittävän pitkäksi jolloin voit turvallisesti ottaa nopeuden siihen malliin että pääset ottamaan normaalin ajokaistan, mutta jostain ihmeen syystä tämä homma vielä tökkii mennään esimerkiksi kajaanintien rampille ja siitä liikenteen sekaan kohti pohjoista niin siinä on kaistassa pituutta että varmasti kerkeät mennä johonkin väliin menevän liikenteen sekaan mutta valitettavasti jotkut ajavat sen kiihdytyskaistan-päähän ja ottavat vauhdin pois ja jäävät sitten kyttäämään milloin liikenteen sekaan päästään vaikka tämä ei ole alunpitäen liikenteellinen tarkoitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eri kohteisiin nimetyistä kaistoista tulee todennäköisesti uusi hämmennyksen aihe, jota käsittelevässä threadissa Juttutuvassa jatkuu vielä vuonna 2028 vääntö siitä, saako ajaa suoraan keskikaistaa, vai pitääkö ajaa "päänsääntöisesti oikeanpuolimmaisella kaistalla" ellei ole ohittamassa ketään.

Veikkaan, että toinen järkytyksen aihe tulee olemaan se, jos oikeanpuolimmainen moottoritieltä poistuva kaista vetääkin hieman nopeammin kuin keskimmäinen. Ohituksen uhriksi joutuneet eivät ole vielä saaneet kriisiapua edes vasemmalta ohi menevien Bemareiden aiheuttamiin traumoihinsa, ja nyt alkaa mennä oikealtakin ohi Nissaneita ja Ooppeleita, joten oululaiskuskille ylivoimainen psykodraama on valmis.

Tämä keskustelu ei ole vielä alkanut, koska uuden tilanteen aiheuttavat kyltit ovat roikkuneet tien yläpuolella vasta muutaman viikon, joten niitä ei tietenkään ole kukaan (muu) vielä huomannut, puhumattakaan, että olisi selvittänyt niiden merkityksen. Odotan mielenkiinnolla, milloin joku muukin Juttutupalaisista hoksaa, mitä tuolla ulkona on tapahtunut jo?

Kieli pois poskesta: Pohjantien levennysten suunnittelijalle kiitokset. Jo nyt näen, että hommasta tulee parempi kuin osasin kuvitellakaan, kunhan Oulujoen sillan pullonkaula saadaan vielä avatuksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime yönä luulin jo hetken, että puolen vuoden juuttuminen Pohjantielle päättyi. En tiedä miten, mutta yhtä rekkaa väistäessäni olin yht'äkkiä kapealla kaistalla motarin ulkopuolella.

Olin jo mennä ilosta sekaisin, mutta keskityin ankarasti, kääntyen vasempaan ja oikeaan seuraavissa liittymissä, yrittäen välttää 'isoa tietä', joka veisi takaisin motarille.
Äkkiä tajusin kuitenkin palanneeni takaisin Pohjantielle. Täällä ollaan siis vieläkin.

Auttakaa jo hyvät ihmiset ja laittakaa vaikka itse tehdyt viitat moottoritien varteen, että osaan takaisin kotiin! Kirjoittakaa niihin vaikka EXIT. Seuraan sitten niitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, kaksi ja puoli vuotta se jo oikeasti on. Vaikea tunnustaa edes itselleen. Tuntuu tyhmältä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu nyt siitä vasta ongelma on tulossa kun ottavat käyttöön ne kolmannet kaistat. Eihän sinne pääse sen jälkeen mitenkään kun aina ajautuu ulos seuraavasta rampista. No, eipä tarvi enää pyöriä edes eikä takaisin pitkin Pohjantietä. Voihan sinne eteläsuomeen mennä vanhaa nelostietä vaikka on sielläkin pantu liikenteen tukoksi niitä lamppuja jotka vielä on välillä punaisia ja mitä lie. Viimeksikin yritin mennä Kelloon ja jouduin Kiviniemeen vai mikä Rannanperä se oli . Ei ole helppoa sielläkään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koittakaaha ny joskus ees päästä pois sieltä motarilta...kai siellä jo näläkä tulee ku näi kauan hinkkaatte...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on oikeastaan aika kivaa, jos tykkää olla tien päällä. Suosittelisin muillekin, mutta kun en osaa neuvoa miten tänne pääsee, kun en osaa poiskaan mennä. Ihmiset vain nauravat, kun yritän kysyä ramppineuvoja likkuvasta autosta, 30 km/h tietyörajoituksen kohdalla, tai kolarijonoissa. Eturenkaat on aika lopussa, mutta onneksi poliisit ei ratsaa koskaan motarilla, kunhan muistaa ajaa rajoitusten mukaan. Taakse sain melko tuoreet kumit kolariauton romusta. Kyllä se siitä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos joku ihmettelee miten bensa ja ruoka riittävät, niin aamuyön hiljaiseen aikaan minä ja muut juuttuneet voimme pysäköidä tietyön kohdalle motarin reunaan ja noutaa kanistereilla bensaa ja repuilla ruokaa kaupungilta. Raksilan markettihan on auki aina. Aluksi se tuntui raskaalta, mutta nyt ollaan jo totuttu tähän arkeen. Itsellä on tilillä sen verran säästöjä, että ainakin vuoden voin vielä ulospääsyä etsiä. Se vain mietityttää, että eikö vaimo ole vieläkään, kahden vuoden jälkeen, huomannut etten ole kotona, eikä auto ole pihassa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on oltava tarkkana kun poistut pohjantien remontin yhteydessä kun poistuminen joillakin rampeilla tuee yllättäin esimerkiksi no: 10 ramppi .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meikäläisille tuo on jo lähtökohtaisesti liian vaikeaa. Läpi vaan, jarrutellen, ja jos onnistuu, tutummassa rampissa ulos ja kiertoteitä nyt suljettuun suuntaan. Kartta on ollut kovassa käytössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi