Aloita uusi keskustelu

Miksi moottoritiellä ei noudateta nopeusrajoituksia

Aloittaja: työmatkalainen Autot 16.5.2019 17:33

Ihmettelen tuota kaahausta moottoritiellä. Kuljen joka päivä töihin ja ajan rajoitusten mukaisesti. Suuri osa autoilijoista painelee ohi ja osa kovaakin ylinopeutta. Varsinkin Kaakkuri tietyömaan kohdalla ja sen jälkeen kaupunkiin päin mennään lujaa. Jopa rekka-auto menevät ylinopudella joskus ohi. siinä työmaan kohdlla on todella vaarallista hurjastella. Koskaan en ole nähnyt nopeusvalvontaa, ilmeisesti siksi nopeudet ovatkin niin kovia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 303 viestiä

Minulle ihan sama kuinka lujaa kukin ajaa motarilla, kun siellä ei ole vastaantulevaa liikennettä. Jännä kun joitakin pännii kun joku kävelee, juoksee, hiihtää, ajaa pyörällä tai autolla edelle. Kannattaisi sekin energia käyttää omaan suoritukseen ja muiden huomioimiseen. Ne kolarit motarilla on aina hitaiden aiheuttamia, ellei känniläisten.
Ne nopeusrajoitukset pitäisi kerätä pois aina kun tietyömaalla ei ole porukka töissä tai porukka eu työskentele välittömässä ajoradan läheisyydessä. Poliisiakaan ei kiinnosta puuttua epäoleellisiin asioihin, kiitos siitä heille. Aiheuttaisi vain lisää kolareita stressaajien kaistalla eli sillä oikean puoleisella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko joku viite, että onnettomuudet olisi hitaiden tekemiä? Kaikki tilastot sun muut kun puhuu tuota vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttää monella olevan ongelma sääntöjen noudattaminen. Jos liikennemerkillä määrätään suurin sallittu nopeus, se on silloin siinä. Ei laissa tunneta esim. että tämä rajoitus on voimassa vain virka-aikana, tai järkevimmät saa ajaa kovempaa. Itsekkyys on pahaksi liikenteessä, sillä aiheutetaan monia onnettomuuksia, ei varovaisuudella. Lukekaa vaikka Kalevasta linja-autonkuljettajan haastattelu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kieltämättä, jos Pohjantien liittymä ja tietyöalueet lasketaan moottoritieksi myös, niin kyllä niitä 60 ja 30 km/h työmaan kohtien rajoituksia noudatetaan usein lähinnä vain soveltuvin osin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Minä ajan arkisin päivällä rajoituksen mukaan tietöiden kohdalla, muuten ajan noin tuplaten sen nopeuden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nopeusrajoitus liikennemerkit ovat tarkoitettu noudatettavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lakien ja asetusten kyseessä ollen ei ole tarkoitettu eikä edes sallittua käyttää omaa "järkeä".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ketä varten nuo rajoitukset lopulta edes on? Monta kertaa huomannut kun alueella työskentelevätkään eivät noudata rajoituksia. Tässä yksi päivä ajoin pohjoisesta Ouluun päin,rajoitusten mukaan,nii eiköhän hieno maasturi ajanut reilua ylinopeutta ohi keltavilkku katolla. Hetken päästä tämä kyseinen autoilija seisokin tienvarressa valkoinen kypärä päässä ja ohjeisti konekuskia. Saa sitä vaatia muilta sitten 5kympin nopeuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsellä karsastaa nuo yhden nopeuden kuskit.
Satasen alueella körötellään 85km/h, mutta kun tulee 60 rajoitus matka jatkuu sitä samaa 85km/h.
Pahimmat vielä osoittavat mieltä nopeuden pudotuksesta, kun olen hetki sitten ohittanut alinopeutta köröttelevän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ts jäät siihen toisen eteen? Mutta ohitse piti päästä? Juuri tää riepoo kun kaahataan kyllä ohi mutta uijous tulee ja siihen jäädään ja siinä sitä mennään hanhen marssia uuden maiseman kaa. Kunnes seuraavasta rampista se kääntyy?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et tainnu lukea juttua järjellä. Siinähän luki, jotta ohitin alinopeutta ajavan hetkeä aiemmin. Mikä noissa jutuissa on niin vakea ymmärtää, että aina ruvetaan saivartelemaan selvästä kirjoituksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Monet jotka näin tekevät tuntuvat olevan paikallisia, kamala kiire tiellä ja sitten jo kohta käännytään. Kiire iltalypsylle? Tätä tapahtuu myös muilla teillä eikä vain moottoritiellä😀😂🤣

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Automies määkijällä on ilmeisesti vaikeuksia ymmärtää mitä ne numeroin varustetut kyltit sinä tien vierellä tarkoittavat.
Eli Itse ajan hieman yli sen rajoituksen (mittarivirhe huomioiden). Kun rajoitus muuttuu, muutan nopeuden vastaamaan uutta rajoitusta.
En siis kaahaa, enkä aja alinopeutta. En ennen enkä jälkeen ohituksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ohan se huomattavasti ekologisempaa taloudellisempaa pitää tasainen nopeus kuin jarrutella ja kiihdytellä. Jos oikeasti pitää hidastaa tai kiihdyttää niin sitten tehdään niin.

Jos ohitat niin ohita kans, älä jää pyöriin haitoille. Jos susta ei ole siinä pysy takana, ei sulla ole kiire.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tässä siitä ollut kysymys, että onko kiire, vaan siitä, että mitä liikkuu sen päässä, joka ensin ajaa 15km/h alle rajoituksen, ja kun se muuttuu alemmas, niin sitten pitääkin ajaa 15 km/h yli rajoituksen, ja vielä sen jälkeen osoittaa mieltä, jos joku nopeusrajoituksen mukaan ajava ensin ohittaa, ja sitten onkin tämän tasanopeustörpön mielestä haitolla...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noku 5-partiota päivisin on yhtaikaa syömässä eräässä Baarissa "Neivöhuu"?....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänään viimeksi keskustaa lähestyttäessä nopeudella 84 mittarin (GPS 80) takaa lähestyi molemmilta kaistoilta täysperävaunurekat. Selvästi kisa käynnissä kumpi saa ajettua loivassa alamäessä nopeampaa edellä ajavaa Kinneriä kohti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä tee tulkintojasi, kun et ole ikinä rekkaa edes ajanut. Ehkä toisella oli rahtia enemmän päällä ja toisella vähemmän, joten kannattaa ennen Jyväskylää ohittaa, ettei tarvitse kevyempänä joka mäessä jumittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi