Aloita uusi keskustelu

Liikennevaloissa nytkyttäminen

Aloittaja: En nytkytä Autot 15.1.2020 10:07

Kertokaa, hyvät oululaisautoilijat (ja miksei muutkin), mitä on tämä punaisissa liikennevaloissa nytkyttäminen, mitä Oulussa näkee?

Pysähdytään punaisiin liikennevaloihin ihan ok. Odotellaan aikansa valojen vaihtumista pysähdyksissä, mutta sitten alkaa tämä nytkyttäminen sentti sentiltä eteenpäin, vaikka selvästi on nähtävissä, että ristävällä tiellä ajaville palaa edelleen vihreä valo.

Ja sitten kun lopulta se vihreä valo omaan ajosuuntaan syttyy, lähdetään verkkaisesti liikkeelle.

Tätä ihmeellistä nytkyttämistä en ole havainnut missään muualla kuin Oulussa. Mitä sillä haetaan? ja miksi sitä tehdään? Kertosko joku

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 55 viestiä

En ymmärrä miksi asia kiinostaa tai vaivaa aloittajaa, mutta voin kertoa että monessa eri maassa autoa liikenteessä ajaneena, että ilmiö on kansainvälinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö ole kansainvälinen. Oulussa ja Haaparannalla ajaneena ei kannata sinun paljoa kokemusta uhkua. Oulussa on ihan omanlaisensa liikennekulttuuri monessakin mielessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla kummasti auto sammuu liikennevaloissa.Kun painan kytkintä,niin taas mennään....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Varmaan kuivaharjoittelee että pääse kotona rakastelemaan sormen ja etusormen väliseen pihtiotteeseen. Ns. löysät pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Automaattivaihteiset autot ovat viime vuosina yleistyneet.

Liikennevaloihin automaattivaihteinen auto pysäytetään pelkästään painamalla jarrupoljinta. Kun valojen vaihtumisen hetki lähenee, niin jalka jarrulla alkaa vaistomaisesti kevenemään. Silloin automaattivaihteinen auto saattaa lähteä ryömimään. Sitten pitää jarrujalkaa painaa vähän voimakkaammin, jolloin auto taas pysähtyy. Näin se menee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä, jos automaatti on tarve pitää paikoillaan, niin poletaan jarrua. Pumppupyörä nimittäin vatkaa koko ajan öljyä turbiinia vasten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä tilanteessa kun löysäät jarrua tarpeeksi, että automaatti liikahtaa, sammuu myös jarruvalot. Sitä aloittaja ei ihmettele, vaan näitä kytkimenpolttaja. Ja tiedoksi että on useampia automaatteja ollut, joten ei kannata väitellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitten on vielä ne ärsyttävät tyypit jotka tulevat heti puskurissa kiinni jos jono pikkuisenkin liikkuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai tullaan. Kyllä kaikki autot voivat lähteä yhtä aikaa liikkeelle. Ei siinä tartte jäädä odotteleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näistä luetaan kolarisumana kun keulimmainen toppaa kun sieltä tulikin vielä yksi punaisilla niin kaikki kolme autoa ovat samassa nipussa. Ei siis näin vaan antaa sen eelimmöisen mennä syötiksi ja kattotaan mitenkä käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa olen ihmetellyt itsekin ja tein siitä myös taannoin aloituksen. Porukka luuli, että tarkoitan sitä ryömittämistä, jota tehdään ruuhkassa kun vähän autoja kerrallaan pääsee liikennevaloista vihreillä menemään ja hokivat, että se nyt on normaalia.
Yritin painottaa, etten tarkoita sitä ruuhkaryömittämistä, vaan nimenomaan liikennevaloissa tapahtuvaa hiljaista etanaryömittämistä, mutta ei menny jakeluun ja annoin koko asian olla. Josko nyt tässä aloituksessa tajuaisivat, että mistä on kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis miten tämä hiljaa ajaminen nyt tähän liittyy? Ryömitys on sitä, kun annetaan auton mennä vaihteella eteen päin.. se ei ole nykyttelyä, vaan tasainen dynaaminen liike. Nytkuttelu on sitä kun kaasulla mennään tai vaihteella pikku pätkä eteen ja sitten taas äkkijarrutus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se etanaryömittäminen on sitä, että automaatti autossa ei paineta jarrua, vaan annetaan auton vapaalla ryömiä eteenpäin. Automaatin menohalut johtuu turbiinin ja pumppupyörän välissä olevan öljyn kitkasta. Ei automaatti pysy paikallaan kuin painamalla jarrua. Automaattivaihtajat on sitten eri asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo on hiljaa ajamista, mitä alussa toteat. En jaksanut kauaa etsiä, mutta eräältä autokoulun sivulta löysin ryömittämiselle tällaisen kuvauksen; "Auton liikuttamista mahdollisimman hitaasti, kuitenkin siten, ettei moottori sammu". Tuö nytkyttely on juurikin hidasta ryömittämistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole olemassa muuta kuin ryömittäminen ja sen tietää kaikki maailmassa myös sanan ryömittäminen tietää ihan kaikki!

Etanaryömittämistä ei ole olemassa on vain ryömittäminen!

Opettele ajamaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Iitaz

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille