Aloita uusi keskustelu

Kokemuksia autokamerasta?

Aloittaja: Työnsä puolesta uuden peltilehmän omistaja Autot 4.2.2014 22:22

Aion nimittäin hankkia sellaisen joka reagoi ja tallentaa auton ympärillä tapahtuvan liikkeen. Venäjällä ovat tässäkin Suomea edellä. Eipä tarvitse vakuutusyhtiössä selitellä kun on faktaa esittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 26 viestiä

Kun näkyy olevan epätietoisuutta, laitan nähtäväksi. Miten tuo menee, jos sinulla on yl. tiellä autokamera päällä ja vastaan tulee asuntoauto. Teetkö kuvatessa rikoksen vai et? Miten se eroaa jos tulee vastaan vaikka tavallinen henkilöauto ja kamera kuvaa. Kummassakin näkyy kuvassa auton keula ja rekisterinumero. Varmaankin tarkoitetaan, että sinne asuntoauton tai rakennuksen sisälle tms ei kuvata ja rikota kotirauhaa esim. leirintäalueella.

Salakatselu
Salakatselun tunnusmerkistössä säädetään rikoslain 24 luvun 6 §:ssä seuraavasti:

Joka oikeudettomasti teknisellä laitteella katselee tai kuvaa

kotirauhan suojaamassa paikassa taikka käymälässä, pukeutumistilassa tai muussa vastaavassa paikassa oleskelevaa henkilöä taikka
yleisöltä suljetussa 3 §:ssä tarkoitetussa rakennuksessa, huoneistossa tai aidatulla piha-alueella oleskelevaa henkilöä tämän yksityisyyttä loukaten,
on tuomittava salakatselusta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.
Yritys on rangaistava.
Kotirauha

Kotirauhan suojaamista paikoista on säädetty rikoslain 24 luvun 11 §:ssä seuraavasti:

Kotirauhan suojaamia paikkoja ovat asunnot, loma-asunnot ja muut asumiseen tarkoitetut tilat, kuten hotellihuoneet, teltat, asuntovaunut ja asuttavat alukset, sekä asuintalojen porraskäytävät ja asukkaiden yksityisaluetta olevat pihat niihin välittömästi liittyvine rakennuksineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähetin videon sähköpostilla keulaan peruuttajalle (kadunvarressa), pienet vahingot, koukku väänsi vähän rekisterikilpeä, mutta sitähän peruuttaja ei tiennyt. Pyysin lähettämään kirjekuoressa 300 EUR, niin unohdan koko homman. Kolmen päivän kuluttua tuli rahat perille.
#iisimani

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kaikkitietävän internetin mukaan "kiristys tarkoittaa tekoa, jossa uhkaamalla pakotetaan jokin taho luopumaan taloudellisesta edusta, johon kiristäjällä ei ole laillista oikeutta".

Uhkaus (käänteisesti): En unohda koko hommaa jos et lähetä 300 euroa.
Taloudellinen etu: 300 EUR
Ei laillista oikeutta: Kertomuksen mukaan vahinko oli vähäisempi kuin 300 euron arvoinen.

Kai tuossa ainakin jotain kiristyksen piirteitä on havaittavissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olisin lähettänyt kuvatuksesi ja tietosi poliisille. Pyytänyt selvittämään asian oikeudenmukaisesti ja kun vauriot olisi tarkastettu niin sitten vasta olisin maksanut oikeasti tulleet vauriot mutta en ylimääräistä. (uusi rekisterikilpi n. 6-8e) Ehkä olisin saanut pienen sakon tai huomautuksen, ehkä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikaa on vierähtänyt, eikä autokamerat oler yleistyneet vielä hirveästi Suomessa. Nykyään on tekniikkaa tullut lisää Full HDtä, Parkkitila, joka valvoo yölläkin, tiedon siirtoa ym. Dcam.fi on yksi tarjoaja ja hinta-laatusuhde on hyvä. Hirvikolareissa ja muutenkin hyödyllinen peli ja Vänäjän malliin voi tapahtua ihan mitä vaan :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mulla on sellainen. Kaikki te törttöilijät tulette löytämään kuvanne netistä jossain vaiheessa. Kannattaa siis tarkkailla omia suorituksiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokeilimme tyttöystäväni kanssa ottaa sisäkuviakin. Pysähdyimme metsäautotien varteen. Siinä keikistelimme ja hassuttelimme. Jäi muistoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mulla on.
Sain lahjaksi Venäläisiltä ystäviltäni, asennettiin siellä paikoilleen liikkeessä.
Laadukas hyvä peli.
Monipuoliset valikot ja asetukset.
Erittäin hyvä kuva myös pimeässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sain tuollaisen kameran joululahjaksi mutta eipäs löydy neuvoja miten sen sähköpiuhan asentaa. Ei edes auton merkkikorjaamo tiennyt. Maahantuoja sanoi että vedä virta suoraan akusta. Jos olis noin tehnyt niin rakkine olisi kärynnyt jeti koska siinä jännite 5 v.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenhän se tupakinsytytinlaturi tosiaan lataa kännykkää, jonka akun jännite on jotain 4 voltin luokkaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mun kamera makso jotakin alle 50€ Suomesta ostettuna. Kuvaa looppina, eli kun muistikortti täyttyy alkaa tallentamaan vanhimpien päälle / poistaa vanhimmat tallenteet. Oma kameran akku varmistaa että viimeisin video tallentuu. Näppärä, huomaamaton lisälaite autoon. Todella tarpeellinen omien ja toisten töppäilyjen tallentaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On muuten asia jota kukaan ei vielä tiedä. Kelpaako todisteeksi oikeudessa. En tiedä onko ollut vielä yhtään tapausta Suomessa jossa olisi autokameraa käytetty todistusaineistona. Asia ei ole ihan niin yksinkertainen kuin voisi kuvitella.

Venäjällähän noita käytetään kun liikenteessä tapahtuvat vakuutuspetokset ovat niin yleisiä, että vakuutusyhtiöt suosittelevat niitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

134 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei ihan normaali nainen, enkä sellaista kaipaa

Tuskin susta on miehetkään kiinnostuneet. Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille