Aloita uusi keskustelu

Kadonneet pölykapselit

Aloittaja: Musta aukko Autot 5.7.2019 16:34

Minne katoavat kaikki irti lähteneet pölykapselit maanteillä? Syöksyvätkö johonkin mustaan aukkoon, mistä ei ole paluuta? Yhden kerran olen pudonneen pölykapselin löytänyt, mutta aina ovat menneet johonkin toiseen ulottuvuuteen tai keräilijän taideteokseksi latojen seinille.
Siksi kysynkin, että miksei pöykapseleita voi ostaa yksittäin? Aina on ostettava neljän satsi, vaikka vain yhtä kerrallaan tarvitsisi. Te joilla on alumiinivanteet autossa, tätä ongelmaa ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 19 / 19 viestiä

Hieman asian vierestä. Suurin ja lähes ainoa syy pölykapseleiden irtoamiseen on vailla ymmärrystä tehty pölykapselien paikoilleen laittaminen. Autokorjamoissa ja rengasliikkeissä asentajat kohtelevat pölykapseleita huolimattomasti ja välinpitämättömästi hakkaamalla ja jopa potkimalla. Kun asentamisessa osaaminen korvataan voimalla, pölykapseleiden hentoiset muoviset kynnet vääntyvät väärin asentoihin, eikä kapselit pysy paikoillaan. Huolimattoman asennuksen näkee jo paljaalla silmällä siitä kun kapseli irvistää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja minne sukat häviävät pesukoneesta. Varmasti on luukku kiinni koko ohjelman ajan. Monta yötä oon valvonu....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Asentaja. Olen laittanut ne nippusiteillä kiinni ja olen nähnyt muillakin olevan näin kiinnitettynä. Eipä ole lähtenyt irti ja hukkaan joutuneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alppilassa ja sen ympäristössä näkee syksyisin ja keväisin milloin on renkaiden vaihtosesonki päällä.Pölykapseleita on siellä täällä pitkin risteyksiä/kiertoliittymiä ja töyssyjen vierustoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten niin ei voi pölykapseleita ostaa yksittäin? Käyhän kysymässä merkkiliikkeen varaosatiskiltä, niin varmasti voi ostaa yksittäisenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin minä syön kapseleina esim. särkylääkettä.
Okiskohan sitä pölyäkin sitten kapseleina saatavissa?
Monet ihmiset on sairastuneet pölykeuhko- sairauteen, ehkäpä siihen sitä tarvittaankin?
Aiemmin se pölykeuhko tuli maatausväelle, kun homehtuneita korsirehuja kanniskelivat elikoilleen.
Lieneekö nykyisin tuon kostean säilörehun takia se homehtuva rehu poissa, taikka vähentynyt?
Mun 10v. poika kertoi, että ne valkoiset, ja muunkin väriset pallot tuolla pelloilla ovat traktorin munia, joita olen luullut säilörehupaketeiksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerran kävi niin, että 60 km/h alueella ajavasta autosta irtosi pölykapseli ja iskeytyi sillan reunassa pyörä- ja jalankulkutiellä pyöräilevän tyttäreni sääreen. Tuli melkoinen haava ja mustelma ja sääri oli kipeä pitkän aikaa. Tuli silloin mieleeni, että eikö ole autoilijan vastuulla huolehtia siitä, että autosta ei irtoile mitään muille tiellä liikkujille vaarallisia kappaleita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Merkkikapselit oon ohikävellessä nostanu niin et näkkyy jos ohiajjaa. Mut vissiin yks on löytäny omistajansa. Mut kaikki loput on ilkivaltaisesti joku polkenu paskaksi. On se suuri ilo toisille laittaa paloiksi 40 euron muovin pala. Kun muovia saa tilalle 12 eurolla ilman merkkiä. Mutta niin pölykapselit ko kapselit. Sisällähän siinä autossa motarilla istutaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitkä pölykapselit? Nekö muovirinkulat joilla jotkut peittävät ruosteiset peltivanteensa? Ei kukaan keräilijä semmoisia kelpuuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei, ne muovirinkulat on koristekapselit. Pölykapseli oli se laakerikupin päässä oleva pieni suoja ja yleensä täynnä rasvaa. Nykyautoissa ole sellaisia. Erilaisia koristekapseleita sen sijaan on runsaasti. Osa jopa erittäin näyttäviä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

142 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Nainen aloittaa työsuhteessa ja kohta on taas raskaana

On hieno juttu, että naisella on turvattu toimeentulo. Perheenlisäys on nykyisessä Suomessa on iloinen u... Lue lisää...
Perus 35

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi