Aloita uusi keskustelu

A-Traktorit Ruotsissa mutta ei Suomessa ?

Aloittaja: Autot 14.2.2020 17:59

Mikä on Suomessa että tieliikenteen ei saa rekisteriin A-Traktoria kuten Ruotsissa ?
Suomen mopoauto höpinät ja niiden koriturvallisuus ym; ovat aivan sekavaa sotkua kun Ruotsi joka on myös EU,maa sallii A-Traktorit jotka ovat ihan normaali henkilöautoja ja niistä muutoksilla tehty hitaampia ajoneuvoja mutta koriturvallisuus niissä on sama kuin henkilöautoissakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 21 viestiä

Tavallinen kaksipyöräinen mopeti on suomeen paras ja turvallisin. Ohjaustangon yli lentää, kuin hävittäjälentäjä heittoistuimellaan. Jos tilanne on sitä luokka ajopeli pitää turvallisuuden nimissä hylätä.

Nuorena lensin kerran, kun tansseista pyhänä aamuyössä sumuista ja mutkaista kylätietä kotiin ajelin. Ei niitä mutkia sitten arkioloissa ja kauppareissuilla niin paljoa ollutkaan, että turvallisuustekijä ohjaustangon yli ojanpenkalle viskaten olisi toiminut !?

Olisko syynä sumussa kotiin ajellessa ollut sen tummatukkaisen tytön LÄHTÖSUUDELMAT ! Sekä se hänen kaunis sihfvonki kaulahuivinsa tuoksuineen jonka hän kaulalleni kietoen solmi. Jollakin tapaa mopetini etuhaarukkan ohjausta heikentävästi vaikuttaneet ?

Sitä tulee vielä monen vuosikymmenen jälkeen mietittyä. Mopedi oli kyllä sitten paljon vakaampi keskiviikko illan treffeillä töiden jälkeen. Kun tytöllä takana satulalla istuvalla tiukasti kiini petelevällä oli tiukat farkut trumpetti lahkeineen jalassaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU:n aluella on meneillään tieliikenteen säännösten raju yhtenäistäminen. Kansalliset lait kumotaan armotta. Ruotsalasetkaan eivät jatkossa pysty estämään EU-lobbareiden mahtia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapsia ei pidä päästää minkään raskaan ajoneuvon rattiin yleisille teille ja ihmettelen vanhempia, jotka sellaista haluavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosin jo nyt 15-vuotiaat saavat ajaa T-luokan ajokortilla traktoreita ja traktorimönkijöitä, joiden enimmäisnopeus on 60 km/h.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten sanoin,
" Lapsia ei pidä päästää minkään raskaan ajoneuvon rattiin yleisille teille ja ihmettelen vanhempia, jotka sellaista haluavat."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Traktori on työkalu, ei se pikkurikkaiden pennuilleen ostama hitaampi auto ole suinkaan työkalu, työkone.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsi neuvotteli niille poikkeusluvan liittyessään EU:iin, samoin kuin nuuskanmyynnille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Komitea tutki asiaa vuoden ja totesi ettei lapsella ole samanlaista tajua toisten turvallisuudesta kuin aikuisella. Se oli suurin syy. Sama kai se vaikka ajatte niillä siellä pelloilla kunhan ette tule vaarantamaan etenkin pienempien lasten turvallisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuon vahvistaa lähihistoriassa tapahtuneet järjettömät ylinopeudet ja onnettomuudet, kuten Nivalan suunnalla tapahtuneessa ulosajossa linja-autopysäkin lähellä, jossa oli bussista poistujia; kuski taisi menehtyä, toiset selvisi säikähdyksellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Satuitko huomaamaan, että mopoautojen kauppa melkein pysähtyi, kun asiasta keskusteltiin edellisen hallituksen aikana. Eiväthän mopoautokauppiaan salli jämerien henkilöautojen muuttamista hitaiksi traktorinajokortilla ajettaviksi. Muovinen turvaton mopoauto pidetään liikemiesten oman edun tavoittelun takia ainoana mahdollisuutena nuorisolle ajaa nelipyöräisellä katetulla ajoneuvolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan ja ne vielä ilmeisesti pitävät sitä perinteistä mopoautoa koriturvallisena liikenteessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

307 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalainen miljardööri lahjoittajana

Tämä uutinen on kyllä monella juttutupalaisella erittäin hankalasti uskottavissa, kun täällä on vuosikaudet tiedetty, et... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

7.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille