Aloita uusi keskustelu

Viemäri tukossa

Aloittaja: Kohta vuotta vanhat putket Asuminen 16.7.2019 10:52

Meillä on omakotitalossa alkanut mennä viemäri tukkoon muutaman kerran vuodessa toista vessaa käytettäessä. Muuten kyllä viemärit toimii muualla. 2000 rakennettu talo ja putket muovia. Alusta saakka itse asuttu ja rakennusliikkeen rakentama. Mikähän avuksi?
Kevättalvella yleensä tukkeutuu muutaman kerran, nyt on kesällä ollut kerran tukossa. Ikinä ei ole tarvinnut aukaisua tilata, lähtee auki rassilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 52 viestiä

Väärä kaltevuus putkessa.
Tai muhvin tiiviste sijoiltaan ja työntyneenä osin putken sisään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä. Ostaa pitemmän vaikka 20 metrisen painehuuhteluletkun niin melko äkkiä saattaa tukos lähteä.
Säästää samalla n 300 e.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ei kannata ihan heti olla viemärihuollolle maksamassa. Tukokset kyllä aukeaa kotikonstein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahdollisuuksia on monia. Liian jyrkkä viemärin kaltevuus aiheuttaa sen, että huuhteluvesi karkaa kiinteänjätteen ja paperin edelle ja kiinteä jäte jää välille. Viemärilinja voi myös painahtaa huonon pohjatyön ansiosta notkolle ja kaikki edellytykset tukoksen syntymiselle paranevat. Joskus erityisesti viemärin matalemmissa osa-alueissa routa voi nostaa kiven, joka painaa viemäriputken tukoskuntoon.
Viemäreille on saatavilla hyviä kuvausvälineitä, joilla useimmiten selviää mistä kohdin viemäri on aukaistava ja korjattava ja miksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos toista vessa käytetään harvemmin ja siinä on pitkä putkilinja jossa vielä lasku jäänyt hieman vajaaksi, niin silloin pieni vesimäärä ei riitä kuljettamaan isoja ”kakkoskätöksiä ja paperia” vaan ne jäävät sinne putkeen ja kuivahtavat jolloin tukos alkaa olla valmis.

Eli vessoja pitää käyttää säännöllisesti ja huuhteluveden kanssa ei saa kitsailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä voitte kokeilla jos pytty menee tukkoon. Odottakaa, että vesi laskee pikkuhiljaa alas, sitten reilut 10 litraa vettä ämpäriin ja heittäkää vauhdilla pyttyyn. Sillä lähtee pienemmät tukokset pois. Kokeile tätä aloittaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joskus on kohdalle sattunut,että PVC-viemärin Kumitiiviste on siirtynyt asennusvaiheessa urastaan siten,että se aiheuttaa aika-ajoin tukkeutumia.Kuvaamalla asia selvenee,jolloin Tiiviste on katkaistava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maa-alla oleva putki voi olla rikki tai raskas ajoneuvo on sen litistänyt.Tai sitten ei ole välikaivoa tyhjennetty jos sellainen on.Mustallasuolla oli erään omakotitalon välikaivo joka oli (nurmikon alla eikä sen kantta näkynyt) tyhjentämättä vuosia ja sen tyhjentämiseen loka-autolla meni kokonainen päivä.Talonväki vain ihmetteli viemärin hajua pesu/wc:ssä ja keittiössä eivätkä osanneet lukea putkipiirustuksia.Lisäksi talon katolla olevan tuuletusputken päähän oli laitettu kukkapurkki jonka pohjassa pieni reikä suojaamaan sitä puista putoilevilta lehdiltä joka oli kuitenkin talvet tukossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos siihen uskovaisten rakentamaan on bideesuihku (p-puhelin) laitettu, niin sillä pönttöön lisää vettä. Vedenpaine auttaa ja lähtee tukos. Itsellä on talossa laadukkaat Gustafsbergin pöntöt, jossa aika tiukka kaulaosa. Paljon paperia käyttäen poika saa tuon mainitun aina toisinaan hieman tukkoon. Tuskin se putki on mihinkään liikahtanut.
Toki ihmetyttää, jos tuo tukko on vuodenaikariippuvainen. Onko omat sakokaivot? Jäätääkö putkenpäätä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lervirakennus oli 2000 luvun alkupuolella opettelemassa hommia ja tämäntyyppisiä pikkuvipoja tuppasi tulemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko teillä kissaa, meinaan eräässäkin asunnossa asukas hävitti käytetyn kissan hiekan vessanpyttyyn, putki tukossa metrien matkalla. Vakuutuksen ketkut ei korvanneet!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

134 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ay-liike mahdollistaa sen, että voin ylipäätään kulkea töissä

Hyvä kirjoitus.👍 Lue lisää...
Pekkaxy54

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille