Aloita uusi keskustelu

Vesihuollon yksityistäminen viimeinen virhe

Aloittaja: Kpy Asuminen 21.1.2020 18:46

Haaskalinnut olivat jo iskeneet silmänsä hyvin ja erittäin kustannustehokkaasti toimivaan suomalaiseen vesihuoltoon. Se pitäisi kuulemma yksityistää. Kaikki muistavat miten kävi sähkömarkkinoiden vapauttamisessa. Ollaanko nyt tekemässä sama virhe vesihuollolle? Itse ainakin voisin ottaa haltuuni useammankin kunnan vedenjakeluverkoston. Veden siirron laskutus vetämään ja itse voisi mennä uunin pankille makoilemaan. Seuraisi vain pankkitilin paisumista miljoona toisensa jälkeen. Itse veden tuotantoon ja hankintaan ei kannata sekaantua, sillä siitähän saisi vain puolet veden siirrosta saataviin maksuihin verrattuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 50 viestiä

Jos Oulun Vesi olisi saanut toteutettua Viinivaarahankkeen, se olisi nyt tuloskunnossa ja ostajia piisaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhat vesimittarit täytyy vaihtaa uusiin jos asiakas haluaa.Näin tein ja veden kulutus on vähentynyt puoleen.Vesilaitokset tekee isoa tiliä jätevedellä 3,84 euroa kuutio kun puhdasvesi 1.45 euroa kuutio.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tatcer yksityisti Englannissa ja Holkeri kokoomuksesta innostui että Suomeen myös sama malli tatserille buuattiin vielä hautajais saattueessa kun kurjisti vesihuollon ja Holkeri haudattiin ilman mainintoja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Mikä Vihreitä riivaa, sähkot myytiin ja nyt vesihuoltoa haluavat myydä ilm. ulkolaisille, ja hinnat tulee varmasti kansalle nousemaa lujasti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida vihreät olla etunenässä näissäkään yksityistämisissä, vaan yksityistämismantraa hokevat kykypuolueen edustajat etunenässä. Samoin, kuin säästökuuria kaikkeen eli mikään ei saisi maksaa mitään, mutta tiet pitää olla aurattuina ja kunnossa, poliisin ja pelastuslaitoksen paikalla alta aikayksikön, varhaiskasvatuksen ja koulujen tehtävä huipputuloksia, vanhustenhuollon oltava hyvää jne... ja kaikki tämä pienenevillä verotuloilla ja kevenevällä verotuksella. Jokainen tietää, että yhtälö on mahdoton, mutta uskotellaan ainakin itselle sen olevan mahdollista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki kunnalliset ja valtiolliset palvelut mitkä on yksityistetty, ovat heikentyneet.

Rajuin esimerkki on yksityinen vanhustenhoiva.
Teiden talvikunnosapito yksityisten toimesta on vitsi. Tiet jäisiä ja polanteisia, kun tiekarhut ei enää kulje, vaan yritetään raapia keveillä ja halvoilla vehkeillä.

Yleensä kaikki toiminnot minkä tarkoitus on tuottaa voittoa tietää automaattisesti palvelujen heikentymistä.

Vielä kun huonosta palvelusta ei sanktioida mitenkään, tietää se palvelujen tason pysymistä surkeana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin kun nyt tuli puheeksi Vedestä,tuo Suomen verotus tappaa kaiken toiminnan,kenenkään ei kannata enää tehdä mitään muuta kuin käydä Kelalla ruihnaamassa avustusta,Oulun Vedelle vihje,kun tuo Kierrätys on nykyään esillä joka asiassa,vedestä tulee pula,Kierrättäkää tuo taskilan tuottama hulevesi uudestaan sehän jokin Insinööri kehui ja joi sitä määrittämällä juomakelpoiseksi,säästäisitte meriveden saastumisen,eikä viinivaaraa enää tartte suunnitella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onkohan vesikassassa sivuputki ja hana josta kaupunki ottaa eri tarkoituksiin rahaa kun tarvitsee ja sitten kun tulee putkien huollontarve niin rahaa ei olekkaan.????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksityistäminen on vihoviimeinen asia asukkaiden kannalta.
Englanti on hyvä esimerkki siitä ja ollessani siellä, tavallinen kuluttaja maksoi nekin viulut, jotta osakkeenomistajat saivat hyvät voitot. Peruselämiseen tarvittavien resurssien kuten veden yksityistämisestä ovat varoittaneet myös suomalaiset tutkijat useita vuosia sitten. Linkissä liite suomalaisten tutkijoiden kommenteista:
"Hanaveden yksityistäminen tuli kalliiksi englantilaisille – Britannia on varoittava esimerkki, sanoo professori
Kilpailuoikeuteen erikoistunut Petri Kuoppamäki korostaa, että julkisten palvelujen yksityistämispäätökset pitää tehdä kuluttajan näkökulmasta eikä poliittisen ideologian pohjalta."

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005815576.html

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoisia faktoja vedestä esittää myös Professori Vesa Majamaa: Vesi ja oikeus luennossa v. 2016 (löytyy myös verkosta https://m.youtube.com/watch?v=JqtbBgCbfXk). Siinä hahmotetaan hieman Suomenkin tilannetta vs. muu maailma ja mitä yhtiöittäminen tarkoittaisi. Vesi on luokiteltu ihmisen perusoikeudeksi. Voiko sen alistaa taloudelliseksi hyödykkeeksi? Ei minusta. Kuinkahan moni kunta- ja kaupunkipäättäjä tietää nämäkin faktat, mitä proffa esittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä sähkö ja lämpökin on ihmisen aivan perustarpeita ja sähkön hintakin on jo kaksinkertaistunut yksityistämisen jälkeen. Kun puhutaan kokonaishinnasta. Ennen sähkön hintaan sisältyi siirtokin, kuten vesimaksuunkin vielä toistaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin on periaatteessa nykymaailmassa. Kuitenkin ilman sähköä tulee toimeen, jos tulen osaa sytyttää ja lämpö tulee tulen tai muun suojautumisen kautta. Jos vettä ei saa / löydä mistään, kasvit ja eläimet kuolevat ja se on katastrofi myös ihmisille. Veden tuottaminen omin keinoin mm. aavikolla on lähes mahdotonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreät myi sähköt ja nyt Myrkynvihreät myisi vesihuollon , ja tulisi lisää maksuja kansalaisille, tämmöstä typeryyttä ei tarvitse sietää enää, Onneksi PerusSuomalaiset on kansan puolella

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisten Suomessa kylmää kyytiä tavalliselle duunarille. Ajavat oikeistolaisempaa (lue: kovempaa) talouspolitiikkaa, kuin kokoomus pahimmillaankaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

NYT pitäisi rustata KANSALAISALOITE Eduskuntaan.

Siinä kiellettäisiin LAILLA vesijohtoverkon ja veden jakamisen MYYNTI ulkomaisille JA kotimaisille koijareille.

Olemme jo korviamme myöten suossa sähkön kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

195 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille