Aloita uusi keskustelu

Piilotettu asunto velka

Aloittaja: Erkkalääniltä😎 Asuminen 4.9.2017 12:32

Onko uusissa asunnoissa piilotettu yhiö laina kun joissain huoneistojen hinnat ovat todella edullisia? Ja kuinkahan paljon vuokratontti vaikuttaa myös vanhojen asuntojen hintoihin Oulussa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 85 viestiä

Toinen samanlaine huijaus on vuokratontti, jonka grynderi myy yksityiselle ulkomaiselle sijoitusyhtiölle, joa korottaa vuokraa aina muutaman vuoden välein Caruna-tyyliin. Maksat vuokraa korkeaa vuokraa mailman tappiin kuin golfosakkeen pakkovastiketta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja se, että asunnon tontti on vuokratontti ja osakkuuksina pörssifirmoilla, voi nostaa todelliset asuntokustannukset pilviin. Kun on ostamassa kämppää, pitää selventää jokainen sanamuoto sopimuspaperissa. Ja jos jää joku epäilyttämään, paras luopua ostosta. Emme ole tottuneet siihen, että myös tontista revitään rahaa. Kaupunkien tonttivuokrat olleet tähän saakka maltillisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten sitten jos asunon arvo laskee alemmaksi kuin jäljellä oleva yhtiölaina?
Asukkaat alkaa massiivisesti häipymään ja muutamat harvat jäävät maksamaan koko potin kaikkien lainat.

Itse en ole elämässäni koskaan vielä maksanut mauiden lainoja, enkä niin täydellisen idioottimaista sopimusta koskaan tee että siihen joutuisin.

Ideahan näissä yhtiölainoissa on juuri se että ne ovat lopulta(se pienellä präntätty kohta siinä paperin lopussa) yhteisvastuullisia. Eli jos joku jättää maksamatta, muut asukkaat maksavat hänen puolestaan.
Tuolla rakennusyhtiö on saanu merkittävän lisäkatteen, koska lainoittaja näkee maksamatta jättämisen riskin pienenä, koska aina talosta löytyy joku rikkaampikin mummo jonka perintöpotista otetaan sitten ne kaikkien maksamattomat lainat.

Onneksi olkoon te jotka tuollaisen sopimuksen allekirjoitatte, sitoudutte elinikäiseen iman kattosummaa olevan lainan maksamiseen.!
Sitoudutte samalla maksamaan vaikka 20 asunnon lainat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhtiölaina on jyvitetty jokaiselle asunnolle, joten sitä ei pääse pakoon pelkästään pois muuttamalla. Laina pysyy jyvitettynä asuntoon, eli se siirtyy seuraavalle ostajalle. Jos ei saa myytyä, osakkeen haltijan pitää maksaa sitä, asui siinä tai ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja jos ei osakas pysty maksamaan, niin taloyhtiö maksaa kuitenkin pankille eräpäivänä. Ainahan voi ottaa lain määräämäksi ajaksi huoneiston taloyhtiön haltuun ja vuokrata sen, mutta sekin on tilapäinen ratkaisu.

Tämähän on kuitenkin suurempi ongelma vähän pienemmillä paikkakunnilla taloissa joissa on tyhjiä liikehuoneistoja - niitä kun ei saa vuokrattua ilmaiseksikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Vanha aloitus tuli ajankohtaiseksi nuoren parin ostaessa asunnon Helsingistä, eivätkä ymmärtäneet jotain tiettyä sanamuotoa taloyhtiöön tehdyn remontin tuomasta lisäkustannuksesta, jossa jokainen osakas oli osallistunut yhteisen lainan ottoon ja se tuli ilmi tuoreille ostajille vasta asunnon ostettua. Oliko kysymys 'rasite-nimikkeestä' vaiko mistä, mutta olen nuorten ensiostajien puolella siitä, että nämä tulee välittäjän selkeästi tuoda kauppoja tehdessä esille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä näytä yllä olevalle nimimerkillekään asia olevan selvä. Eihän tuossa mistään rasitteesta ole kyse, vaan remonttikulujen jyvityksestä osakkaille ilmeisestikin osakkeiden suhteessa. Jyvitys on aivan oikea ilmaus asialle ja uutisen mukaan "Ostotarjoukseen ja kauppakirjaan välitysliike oli merkinnyt, että ostaja on tietoinen asuntoon kohdistuvasta putkiremonttilainasta, joka jyvitetään asuntokohtaisesti kesällä 2015."

Siis tässäkään tapauksessa ei todellakaan ollut mitään piilotettua, kuten pariinkin kertaan olen aiemmin tässä ketjussa kirjoittanut. Jos kauppakirjaan on merkitty, että "ostaja on tietoinen", niin se tarkoittaa, että ostaja on tietoinen, koska asia on kauppakirjaan merkitty. Se ei silti tarkoita, että ostaja on ymmärtänyt asian. Nuortenkin kannattaisi opetella ymmärtämään suomen kieltä ja jos kaupanteossa joku asia ei ole täysin selvää, niin asiasta on syytä kysyä.

Juttuhan oli Ilta-Sanomissa pari viikkoa sitten, kun hovioikeus oli hylännyt ostajien vaatimuksen ja ostajat joutuivat tietenkin maksamaan sekä putkiremontin kustannukset että 40.000 Euron oikeudenkäyntikulut. Omituista asiassa oli se, että käräjäoikeus oli nuorten näkemyksen kannalla, koska käräjäoikeuden mielestä nuoret eivät olleet ymmärtäneet mitä 'jyvitys' tarkoitti. Aikamoista ymmärtämättömyyttä myös käräjäoikeudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin, ei voi olla myyjän vastuulla.
Ostajan pitää vastuunsa ymmärtää, ja ennen kaikkea mitä on ostamassa.
Tässä on nyt selvä markkinarako, konsultille joka hoitaisi nämä kuviot ostajalle niin että ymmärtää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa selvittää yhtiölainan lainaehdot, korko ja maksuaikataulu. Onko viimeinen maksuerä saman suuruinen kuin muut lainan lyhennyserät, vai poikkeaako ylöspäin paljonkin. Yhtiölainan korkoja et voi vähentää verotuksessa jos kyseessä ei ole sijoitusasunto!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nykyään on tärkeätä selvittää myös keitä taloyhtiön muut osakkeenomistajat ovat ja kuinka moni osakkeenomistaja asuu itse talossa. Jos sijoittajia on paljon, niin silloin kannattaa kiertää se talo kaukaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloitaja ilmeisesti tarkoitaa että kun asunnon konaishinta on vaikka 170.000 e ja ostaja maksaa vaikka 20.000 omana rahoituksena ja yhtiövelkaa jää 150.000 e ,jos myöhemmin tulee maksu vaikeuksia sairauksien ,avioeron tai muun vuoksi ,eikä selviydy asunto yhtiö velasta niin joutuuko muut samasa asunt yhtiössä olevat vastuuseen ,ja jos näitä tulee enemälti niin asuntojen hinnat tulee laskemaan jotka ei kata yhtiövelkaa niin onko velan vastuussa muut osakeitten omistajat loppujen lopuksi vaikka minkälaisella maksu aika taululla ,ei lieroja vastauksia vaan tosi asiaa kehiin toivotaan .,arimmilla asnnon ostajilla jää asunnot ostamatta jos muut joutuu vastuuseen kun asuntojen hinta saataapi laskea .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan se piiloitettukkin asunto olla velka, mutta tuskimpa sentään piiloitettu yhiö[sic?] laina.
Enkä usko että vuokra tonttia hetkauttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selkeämmin?
Vaikka tiivistääkin kunnolla, pitäisi mielipide selvitä ilman arvailua ja vihikoiria!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin samaa mieltä, olisi kiva jos aloituksesta saisi jotian tolkkua eikä olisi yhtä yhdyssanavirhettä, ettei yhtys sana virheseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusissa asunnoissa on myyntihinta esimerkiksi 75 000€, velaton 185 000€. Pääset asumaan tuolla ensinmainitulla, loput 110 000€ on vastikkeella maksettava. Siksi kannattaa ostaessasi asunnon ja entisen myytyäsi, otat lainaa tuon 75 000 ja maksat myyntihinnan , entisen asunnosta saaduilla yhtiölaina pois tai niin paljon kuin pystyy. Ei tule yllätyksiä jos yhtiö on tehnyt pankin kanssa sopimuksen lainan lyhentämisen aloittamisesta 5 v kuluttua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kukapa maksaa naapurin lainan, jos yhtiövastiketta on 110 000e ?. kuitenkin puolet eroaa. minusta vaan tuntuu, että kaikki taloyhtiössä asuvat ovat yhtiövastuullisesti velkaa tuon summan. pääsetkö vastuusta eroon, vaikka olet maksanut omasi kokonaan pois. jullen on vaan vaikeaa myydä omansa, jos ei ole yhtiövelkaa asunnosta, joka on velaton. siinä menee monen ostajan mahdollisuus ostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköpä tuo velkaosuus siirry aina asunnon omistajan mukaan. Siinä vaiheessa kun taloyhtiö ottaa huoneistoon haltuunsa, aletaan mennä muidenkin omistajien lompakolle. Taitaa aika harvoin tapahtua näin muttta mikäänhän ei ole mahdotonta. Kun ei ennen ollut tapana ostaa asuntoa kahdella isolla velalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi moottoritiellä ei noudateta nopeusrajoituksia

Siksi koska keskikaiteella erotetulla moottoritiellä kuoleman tai vakavan loukkaantumisen todennäköisyys lähentelee noll... Lue lisää...
Homtom

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi