Aloita uusi keskustelu

Passiivitalo hengenvaarallinen!

Aloittaja: hataran talon asukki Asuminen 25.12.2010 23:12

Tässä eräs tuttava oli ollut viettämässä sukulaistensa kanssa joulua ns .¨passiivitalossa¨jossa ei ole normaalia vapaata ilmanvaihtoa. Talo täynnä ihmisiä ja he kaikki alkoivat voimaan huonosti. Ei ruokamyrkytystä vaan jotain muuta. He olivat tukehtua, koska ulkoa ei tullut tuoretta ilmaa (happea) ja kyse oli hapen puutteesta.  Mikä helevetin keksintö tämä passiivitalo joka ilmatiivis muovilla eristetty kuin pullo? Ilma vaihtuu vain koneella jos silläkään. Mitä jos ilmanvaihtokone menee epäkuntoon? Kuolema tulee samalla tavalla kuin olisi saanut häkää keuhkoihinsa eikä sitä aamulla enää herätä. Jatkuva ilmanvaito koneella nielee sähköenergiaa sen verran kuin sitä tarvitaan talon lämmittämiseen. Eli suo siellä vetelä täällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 72 viestiä

Eikö ne teidän väki omista ne rakennusliikkeet jotka näitä taloja rakentaa. Ei ole ajateltu että jokaisella on 12 lasta. Saa siinä sitten ihmetellä että tukehdutaan kun yksi sukupolvi änkeää samaan taloon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Painovoimainen ilmanvaihto on ylivoimainen terveysnäkökulmasta tutkittuna. Ei ole mitään merkitystä meneekö energiaa "harakoille" muutaman euron verran; kun terveys säilyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Painovoimaisella ilmanvaihdolla varustetulle talolle on vain hankala saada rakennuslupaa. Sentään Ouluunkin on rakenteilla kerrostalo, johon tulee painovoimainen ilmanvaihto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kandee tehdä taloon sekä koneellinen ilmastointi että toimivat paivoimaiset ilmastointikanavat. Lopputarkastuksen jälkeen sitten vaan sulkee koneellisen ilmastoinnin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja todettiin, että 1970-luvun lopulla pakkausteipillä teipatut muovinsaumat repsottivat. Samoin ikkunan- ja ovenkarmit valskaavat. Vaihtuupa siis ilma entisessä pullotalossa.

Passiivi- tai matalaenergiatalot ivat seuraavia hometaloja. Heittäkää nyt huuhaameininki mäkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

VTT Tuomo Ojanen:
”Tiivis on ehdottomasti terveellisempi vaihtoehto silloin kun painesuhteita ja ilmanvaihtoa voidaan hallita. Hatarasti rakennettu hengittävä talo on pahin vaihtoehto, sillä usein se korjataan tiiviiksi esimerkiksi ikkunat vaihtamalla. Silloin sinne ei saada riittävästi ilmaa ja korvausilma vuotaa rakenteiden kautta sisään. Sieltä voi tulla aika epäpuhdasta tavaraa eikä se ole mitenkään toivottu tila”

Ympäristöministeriö, Juhani Pirinen:
”Näistä uskonnoista pitäisi päästä eroon. Hengittävyys-ismi ja pullotalo-ismi ovat populistisia eikä niitä ole mitenkään määritelty”

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Painesuhteita ja ilmanvaihtoa ei voi hallita, se on luonnon laki.
Tuulen yläpuolinen paine on suurempi kuin tuulen alapuolen seinustalla.
Lisäksi tuulen nopeus vaihtelee ja suuntakin vaihtelee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloittaja tuskin omalla nimellään kehtaisi esittää näin tietämätöntä. Ilma kyllä vahtuu aivan hallitusti nykytaloissa, ei sen mukaan miten ulkona sattuu tuulemaan ja miten harvat nurkat talossa on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korjataan nyt senverran ettei hengittäessä synny häkää vaan hiilidioksidia. Kuolema tulee kun happi loppuu, häkämyrkytys on ihan eri asia, siinä kuolee vaikka happea onkin riittävästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

etteivät jotkin lukijat saa muovitaloissaan happiykytystä, joka muistuttaa hyvin vaarallista ja kivuliasta sukeltajan tautia: aloittajan tekstissä häkämyrkytys oli vain vertaus, ei kirjaimellisesti ymmärrettäväksi tarkoitettu. Muovitaloissa asuville näyttää myös syntyvän erilaisia harhatiloja. Hyvin harmillista, se voi häiritä tuottoisaa talobisnestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sukeltaja taudissa ei ole kysymys happimyrkytyksestä tai häkä/hiilidioksidimyrkytyksestä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakennutan hirsitalon ja sinne ei takuulla tule mitään hämärä hemmojen kehittämiä maksullisia liskuja kuten esim tämä ilmanvaihto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyinen asunto on ensimmäinen jossa meillä on toimiva ilmanvaihto.
Aiemmat vm1912, 72, 56, 70, 90, 93 valmistuneissa ei moista ollut.
Mutta nyt on hyvä hengittää, puhdasta lämmintä ilmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö vielä 1912 oltu keksitty avattavia ikkunoita? Niin se oli kehitys jäljessä siihen aikaan. Nykyään osataan rakentaa avattavia ikkunoita, joita ei pysty avaamaan. Se on huima edistysaskel.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi paksua! Jos esim. makuuhuoneen CO2-pitoisuudella ei ole merkitystä,niin siitä vaan!! Rakenteen "hengittäminen" tarkoittaa suurempaa energiahukkaa! ks. Tiiveysvaatimus!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

252 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mikset ole osakkeen omistaja?

Olenhan minä salkunomistaja ja osingoilla on mukava elellä. Lue lisää...
wiisas neitsyt

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille