Aloita uusi keskustelu

Parveketupakointi, vuokrasopimuksen tupakointikielto

Aloittaja: syöpävastuulliset hoxxx Asuminen 15.12.2015 14:54

Eli kysymys kuuluu: Kuuluuko parveke huoneistoon. No, tottakai kuuluu. Mutta tästä huolimatta astmaattisten ja muiden keuhkosairauksista kärsivät ihmiset saavat kärsiä tästä tupakan hatttojen terrorismista.
Tupakan polttaminen on tässä maassa kielletty monessa paikassa ja onkin aika ihmeellistä, että nämä vuokranantajat eivät erikseen pysty kieltämään sopimuksissaan syöpävaarallisen savun levittämisen ja altistavat osaltaan syyttömät ihmiset syöpäsairauksille. Pystyisivät tietysti mutta eivät näköjään halua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 68 viestiä

jos firmalla on tontilla useampi talo, laitettakoon osa täysin savuttomiksi, osa savuisiksi.
=]

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli kysymys kuuluu: Kuuluuko parveke huoneistoon. No, tottakai kuuluu. Mutta tästä huolimatta naapurit pyrkivät määräilemään mitä saan parvekkeella tehdä ja mitä en. Tästä terrorismista saa sitten kärsiä.
Tässä maassa on aivan liikaa kieltoja ja sääntöjä, normaalilla järjellä varustettujen ihmisten täytyy pystyä sopimaan asioista keskenään. Miksi en saa tupakoida, grillata tai ottaa aurinkoa omalla parvekkeellani joka on osa huoneistoani. Tämä pelkästään siksi, että joillakin on sairaanloinen halu kontrolloida toisten ihmisten elämää ja pahoittaa mielensä milloin milläkin näennäisellä verukkeella. Ymmärrän sen jos jollakin on joku todellinen syy, mutta eikö silloin tulisi sen sijaan, että alkaa vaatimaan jotain yleiskattavia sääntöjä vain sopia asiasta naapurinsa kanssa. Parveketupakointi on 99.99% tapauksista vain näennäinen haitta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se kesällä ole näennäinen. Meillä on iso lasitettu parveke, joka toimii yhtenä huoneena kesällä. Olohuoneesta on parvekkeelle koko ajan ovi auki. Kun alakerrasta menee joku omalle parvekkeelle tupakalle kurottuen kaiteen yli, nousee savu suoraan meille ja tulee olohuoneeseen saakka. Parvekkeella ei silloin voi olla ja olohuoneen ovikin parvekkeelle täytyy pitää kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

minua kiinnostaa tietää voiko yksittäisestä asunnosta tupakoinnin parvekkeella kieltää?kun muissa asunnoissa siis poltetaan,enkä minä ole roikkumassa kaiteen yli polttaen,vaan ihan siinä parvekkeella josta myös vuokraa maksan,asuntojen sisällä sen ymmärrän olevan kiellettyä,sekä yleisissä tiloissa,mutten omalla parvekkeellani,ja aion siis jatkaa tupakointia siellä.
Tampereelle on tullut muutamia kokonaan savuttomia ja lemmikitkin kieltävää ,eli allergiavapaita taloja,silloin myös pitää olla taloja jossa voi tupakoida,ja olla lemmikkejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä kauheasti naurata, kun parvekkeella tuultumassa olevat peitot haisevat tupakalle, kiitos välinpitämättömän naapurin. Ilmeisesti tupakoijilla on joku kumma käsitys, että se tupakan löyhkä on joku luontainen aromi, jolle kaikki muutkin toivovat haisevansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

On kummallista, että joudumme olemaan tupakansavussa itsepäisten sauhuttelijoiden vuoksi. Savu leviää ja tunkeutuu lasitetulle parvekkeelle, koska lasitukset eivät ole koskaan niin tiiviit. Mitä tekevät terveysviranomaiset ja lainsäätäjät - levittelevät käsiään ja toteavat, etteivät voi tehdä mitään. Eikö sellaisiin paikkoihin, joissa asutaan, voi soveltaa samaa sääntöä ja lakia kuin julkisiin tiloihinkin. Tupakoijille laitettava omat tilat pois kulkureiteiltä ja sellaisista paikoista, joista savu aiheuttaa haittaa muille ihmisille. Tällainen tupakansavun levittämisen kielto tulisi olla itsestään selvyys, johon ei tarvitsisi taloyhtiökokouksin enää puuttua. Mikä on oikeus ja kohtuus? Pitääkö meidän vain hyväksyä tällainen terveyttä vaarantava haitta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taloyhtiö voi hakea tupakointikieltoa. Mitä te valitatte, ryhtykää toimeen. Kyllästyttää tällainen valitus. Asialle voi tehdä jotakin, jos todella haluatte. taitaa valittaminen olla helpompaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä olen seurannut, nämä ns. savuttomat talot aiheuttaa sen, että ko. talossa asuvat menevät tontilta pois muualle polttamaan. Silloin kävellään yleensä jalkakäytävää hivenen matkaa ja sinne muotoutuu tupakkipaikka, jossa ei ole natsoille niin mitään paikkaa. No, natsat heitetään tupakkapaikan viereen maahan. Minusta taloyhtiöiden pitäisi hankkia näihin paikkoihin omat tuhkakupit omalla kustannuksella. Ei se kaupungille voi kuulua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pidä paikkaansa. Taloyhtiökohtaisesti jokainen taloyhtiö pystyy kieltämään tupakoinnin parvekkeella, mikäli se saa enemmistön kannatuksen yhtiökokouksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taidat olla kessuttelija aivan viimeisen päälle, kuin noin hiillyt. Parveke on huoneistokohtainen ja ei ole ulkotilaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuokranantajan tulee sisällyttää vuokrasopimukseen täysi tupakointikielto sisällä ja parvekkeilla. Jos vuokralainen tämän hyväksyy, tupakointikieltoa ei voi rikkoa. Jos sen tekee, on vuokrasopimus lopussa. Se tulee olla sopimuksen ehto: hyväksy ja vuokraa tai älä hyväksy ja etsi toinen asunto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parvekkeella eletään taloyhtiön säännöillä, eikä siihen voi vuokranantaja vaikuttaa millään lailla vuokrasopimuksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan! Terveysministerin ptää kieltää kaikki tupakkatuotteet ja niiden maahantuonti, niin päästään tästäkin riesasta! Shamppanjat, viinit ja muut alkoholituotteet pitää myös kieltää, niin työttömilläkin riittää rahat paremmin ruokaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen joutunut asunnonmyyntitilanteeseen, koska naapurin vuokralla-asujat, 4 hlöä polttavat n tunnin välein. Ilmastointi, ikkunat pidettävä aina kiinni. Sanoivat siitä keskusteltuamme että on ihmisen oikeus. Asunnon katsojista kaksi on todennut, ettei voi ostaa, kun haisee tupakka,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Semmosia ne on ne nikotiiniriippuvaiset. Tunnein välein ne meidänkin työpaikalla kessulla käyvät. Siihen menee työaikaa melkein tunnin verran päivässä. Sietäisivät saada potkut ja kyllähän se asia tulee vielä muuttumaan, kohta eivät työaikana enää kessuttele.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parveketupakointia ei voida kieltää, ei ainakaan voimassa olevien lakien mukaan. Kun tai jos parveketupakointi kielletään niin mihin vedetään raja kun parveke tai terassi voi olla myös katutasossa ja parhaassa tapauksessa muutaman metrin päässä parvekkeesta tai terassista kulkee yleinen jalkakäytävä jolla saa tupakoida. Pitääkö tupakointi myös julkisilla paikoilla kieltää samalla?
Pitääkö myös grillaaminen (sähkögrillillä) parvekkeilla kieltää, sillä ei grillistä lähtevät käryt ole täysin terveellisiä nekään, hajuista puhumattakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omassa taloyhtiössä ruuan valmistaminen parvekkeella on yhtiön järjestyssäännöissä yksiselitteisesti kielletty. Tupakointia ei ole. Ilmeisesti pihvin haju on sitten paljon vaarallisempi kuin tupakansavu. Kohta ruuan kypsentäminen kielletään laissa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi