Aloita uusi keskustelu

Pälkäneellä rivitalo vajoaa ent.kaatopaikan päällä

Aloittaja: Teodor Tuppurainen Asuminen 14.11.2019 09:59

Pälkäneeltä päin uutisoitiin miten rivitalo on alkanut vajota niin että asukkaat on jo evakoitu siitä ja talo on saanut purkutuomion.Ikävintä tässä on se että asukkaat jotka ovat kunnalta tontin aikanaan ostaneet ovat maksajina tähän katastrofiin.Rivitalo tontti on vanhan kaatopaikan päällä.Samoin kävi Tampereella kun rakennettiin kaatopaikan päälle niin talot rupesivat vajoamaan.Tampereella kuitenkin kaupunki tuli hätiin ja lunasti tontit.Mieleeni tulikin ensimmäisenä mitenhän Oulussa esim. Kuivasjärven entisen kaatopaikan päälle rakennetut omakotitalot,painuukohan siellä samoin ? Kuivasjärven kaatopaikka ei ollut mikään pieni rojukasa vaan yksi pääkaatopaikoista aikoinaan.Myöhemmin tuli sitten Ruskon kaatopaikka ja Kuivasjärven kaatopaikka suljettiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 3 / 3 viestiä

Onhan noita vastaavia tapauksia ollut eri puolella maata. Helsingin Myllypurossa purettiin kerrostaloja vanhalta kaatopaikalta, noin 2000 asukasta sai lähteä taivasalle. Homma meni oikeuteen, kun kaupunki alkoi venkuloimaan maksuissa omistusasukkaille. Vuokra-asujat saivat nopeasti uuden kämpän.
Alueella tehtiin myös seurantatutkimuksia, joissa todettiin, että alueella esiintyy syöpätapauksia muita alueita enemmän. Alueelle oli haudattu pääasiassa myrkkyjätteitä. Alueella sijaitsi myös yksi päiväkoti. Kaupunki oli rakennusluvat myöntäessään todennut, että alue on asumiseen kelvollinen.
Kannattaa aina ennen asunnon ostoa tutkia alueen historia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi Hiirosen kaatopaikkan päälle ei ole vielä rakennettu.Siellä se on vielä pelkkänä kumpareena lenkkeilijöiden kierrettävänä.Samoin on tilanne Pikkukankaalla joka on vielä rakentamatta mutta kaatopaikan pohjavedet virtaa viemäreissä lähellä olevien rakennusten alta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

210 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille