Aloita uusi keskustelu

Onko teillä enää kirjahyllyjä?

Aloittaja: Kirjaihminen Asuminen 28.8.2014 21:04

Minulla on monen metrin pituinen kirjahylly olohuoneessa ja täynnä kirjoja vuosikymmenien takaa. Nyt kun katselen myytäviä asuntoja niin eipä kirjoja näy vaan kaikilla Ikean lumivalkeaa samanlaista höttö sisustusta omituisilla valaisimilla höystettynä. Ei taida ihmiset enää välittää lukemisesta eikä muustakaan tavallisesta elämästä.
Säälittävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 44 viestiä

Höh, voihan sitä arvostaa ja välittää kirjoista ja kirjallisuudesta, elämästä nyt puhumattakaan, ilman kirjahyllyäkin. Ja kyllä kirjahyllyssä usein on muutakin tavaraa kirjojen lisäksi. Ei sitä tarvi täyttää orjallisesti pelkästään kirjoilla, ellei niin halua. Itselläni on mielestäni vanha ja upea kirjahylly -60 luvulta. Ruotsalaista tekoa näyttäis olevan leimoista päätellen. Lastulevyä se ei ainakaan ole, vaan jostain muusta, vahvaa puista materiaalia siihen on käytettyä. Vaalean ruskea, upean värinen, ovela pinta. Lisäksi myös harvinainen. En ole ikinä nähnyt missään vastaavaa. Hienot ja isot lasiovet,keskellä hyllyä tunnelmavalot. Baarikaapissa myös valot. Näyttävän näköinen kokonaisuus. Ominaistuoksu tosi miellyttävä jostain menneisyydestä. Osittain olen täyttänyt hyllyt kirjoilla, mutta myös muilla kivoilla tavaroilla. Taulutelekkarin oon myös siihen sijoittanut keskeiselle paikalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakastan lukemista, mutta en kirjoja. Lukemisen jälkee ostamani kirjat päätyvät kaappiin ja sieltä lahjaksi kavereille ja sukulaisille, loput kirpparille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistan, kuinka 70 - luvulla yhdessä sun toisessa kodissa oli ruskea kirjahylly. Hyllyillä tietosanakirjoja, joita ei taidettu monessakaan kodissa lueskella. Olivatpahan komeita hyllyntäytteitä. Tietosanakirjojen vierelle alkoi kasvamaan Kirjakerhoista hankittuja kirjoja.

Hyllyjen päällä pönötti ja pölyttyi Mallorcalta tuliaisina tuodut flamencotanssija-ja härkätaistelijanuket. Joidenkin hyllyissä oli leikkielukkakin, se härkä. Keihäsmatkojen (?) tuliaisina tuli muutakin krääsää ja ne laitettiin hyllyihin esille.

Minulle jäi sellainen tuntuma, että aika monen olohuone oli samannäköinen. Otsikkosi kysymykseen, joo ei ole enää kirjahyllyä. Erään muuton yhteydessä 30 vuotta sitten porasimme sen autotallin peräseinään kiinni. Uudet talon omistajat saivat autotalliin paljon hyvää nippeli-nappeli-tilaa :)

Olemme luopuneet aika monesta kirjasta. Rakkaimmat opukset ovat tallella. Nekin kirjakaapissa ovien takana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olohuoneessa on kaksi seinää kirjahyllyjä täynnä ja myös kirjoja, ei mitään hilipetööriä. Takkahuoneessa on myös kirjahylly. Mietiskelin täs, jotta voisin myydä osan noista kirjoista, mutta miten? Kirpputorille en enää lähde, nim. olen aikoinaan kaupannut siellä kaikkea ylimääräistä, ei kiitos enää. Mihin voisin viedä myyntiin noita hyviä kirjojani, joille ei enää riitä tilaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ei oo kirjahyllyä. Hylly jossa on jokunen kirja sijaitsee muualla kuin olohoneessa ja Huom. meillä on Ikeaa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole ksokaan ymmärtänyt kuinka ihmiset haluaa olohuoneensa sisustaa kirjahyllyllä ja siinä kirjoja pölyttymässä. Itsellä on hyvin moderni olkkari jossa pehmoset sohva- tuoliryhmät sekä taso jossa sisutukseen sopiva telkkari, senkin aioin lähiaikoina viedä olkkarista pois ja laitan jotain koriste-esineitä tilalle. Selkeät värit ja helppo pitää pölystä vapaana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Inhoan kirjahyllyjä, pölyä vain keräävät. Olen hävittänyt kirjahyllyt ja kirjat myynyt tai antanut tyttärelleni jos oli joku kiinnostava jonka halusi.
Muutaman taidekirjan olen jättänyt.
Kirjastoa käytän ahkerasti, sieltä voi lainata niin dekkareita kuin harrastekirjallisuutta.
Netti on mitä mainioin paikka myös kirjojen suhteen. Nettiä voi käyttää muuhunkin kuin juttutuvassa roikkumiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oon hävittänyt kaikki kirjani, kun ei tuu luettua kahteen kertaan samaa opusta, kun sen on jo kerra lukenut, niin kiertoon vaan. Vitriini on mutta ei mitään ikean valkoisia vaan ihan normi halppis sotkan juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pari vuotta sitten hävitimme kaikki kirjat pölyä keräämästä ja myös hyllyt katosi saman tien, kun kirjan kerran lukee niin eipä sitä tarvitse toista kertaa lukea. Kai sekin on jonkin sortin addiktio jos pitää olla kirja aina nokan alla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ja paljon, ja kuitenkaan kaikki kirjat ei mahdukaan niihin. Enimmäksi ne ovat mieheni hankkimia kaiken tieteen, historian, maantieteen,tähtitieteen yms. yms..kirjoja..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

3-osainen kirjahylly, kertynyt 2 hyllyä kirjoja. Lahjoitin v. 2008 kirjastolle auton peräkontillesen täynnä kirjoja, mutta ei niitä ole näkynyt kirjastossa eikä kirjaston tiedostoissa. ??? Ei edes kiitosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjahyllyjen tilalle on tullut valtavan kokoinen jätti-televisio. Nykyihmiset saavat kaiken tarvitsemansa sivistyksen tosi-TV:stä ja reality ohjelmista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko iltarusko...pystynyt nauramatta kirjoittamaan ylläolevan?
Provona se on hyvä, ellet sittenkin ole tosissasi.. Ethän ole ?
Ja onkohan olemassa ihmisiä, jotka eivät lue edes yhtä
kirjaa kuukaudessa? Mitä ihmettä he sitten tekevät?

Jere

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on, tosin ei niin mittava kuin sinulla, mutta täynnä kumminkin.Enimmäkseen romaaneja - sellaisia , joita luen aina uudelleen, mutta köytyy myös tietokirjoja, Raamattua ri hyllyssäni ole - eikä tule.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, kirjoja löytyy, ne vain on ovellisten lipastojen suojissa(ei ikea kamaa:) eivät kerää pölyä kuten avohyllyissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

... kirjahylly iPad:ssä, johon olen ladannut ilmaisia klassikoita ja maksullisia e-kirjoja jo yli 200 kpl, eli minulla on "kirjahylly" aina mukana, myös matkoilla ja mökilläkin. E-kirjan tekstiä voi tarvittaessa suurentaa ja fonttia muuttaa mieleisekseen ja e-kirjaan voi laittaa kirjanmerkin ja myös huomautuksia, alleviivauksia jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olohuoneessa on yksi seinä täynnä kirjoja ja työhuoneessa toinen. Olen kirjaihminen. Harmittaa ihmiset, jotka lainaavat kirjojani, mutta eivät koskaan palauta. Joidenkin reaktio on kirjani nähdessään, että kylläpä mahtavat kerätä pölyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osa ihmisistä lukee ja heillä kait kirjahyllyjä. Itse en kovin paljon lue ja vaikka lukisin, en laittaisi kirjahyllyä. Minusta ei kaunista kotia, on vanhojen ihmisten sisustusta. Meillä pitää olla tuoretta ja kaunista. Ei kirjahyllyä meille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työttömälle oikeus lomaan

Keppiä loisijat tarvii. Lue lisää...
Keppi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi