Aloita uusi keskustelu

Lumen kolaaminen

Aloittaja: Lumen luoja Asuminen 2.1.2011 15:22

Meidän naapurilla on tapana kolata lumet omalta pihaltaan tien yli meidän tontin viereiselle "kaupungin suikaleelle".  Todennäköisesti hän haluaa varmistaa näin sen, että jos lapset hyppivät lumikasassa, tulee tallottua meidän pensasaita ja heidän pensaat säilyvät. Onko olemassa joku sääntö, jota asiassa kuuluisi noudattaa? Mihin ne lumet virallisesti kuuluu kolata?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 36 viestiä

Minä naapurinakka  kolaan lumet naapurin puolella olevaan veto-ojaan. Naapurinukon on ihan turha siitä valittaa. Vai mitä varten ne ojat on? Tontilla ois tilaa mutta en...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kolaan portilta ja piha-ajotieltä sinne kaupungin kaistaleelle aidan ulkopuolelle, koska on lyhyempi matka läjittää ja loput tälle kaupungin vuokratontille, jossa talommekin on. Näin kaikki lumet on saman omistajan tontilla, joten ei voi olla kellään urputtamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meijän naapuri-x-eronnutfrouva luutuaa lumesta vain oman porrasetunsa ja me muut rivarilaiset aurataan hälle ilmatteeksi koko talvi, että jotkut ne kehtaa olla siipiveikkona.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä yksi kireä ukkeli jaksaa joka kokouksessa muistuttaa, että lumet pitää kolata kaupungin ojaan, kun sitä tulee nin paljon eikä muka mahdu omalle tontille. Vuodesta toiseen. Ja hangen pitää olla rikkumaton, joten kolausjälkien tulee kulkea samasta paikasta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Minun tontille auramies tuo kääntöpaikalta lingolla lumet. Viime vuonna kun lunta tuli paljon, niin eipä nähkynyt edes naapuritaloa, sekö on oikein. Toisella puolen tietä ei ollut nimeksikään lunta, kun minun taloni etupihalle linkosi kaiken auraamasna lumen. Jos tänä vuonna tekee mokoma sasma lähetän laskun , sillä ei kait pihani ole lumenkaatopaikka. Naapuri  joka aiemmin kolasi pihaltaan lumet minun pihalle, muutti onneksi pois, mutta nyt tuoa auraaaj tekee pe...le  saman . 

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ole tänä talvena vielä juuri tullut lunta kolattavaksi asti Oulun seudulla.  Ei edes sen vertaa, että pääsisi hiihtämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

meilläkin oli ennen tuo sama ongelma mutta kun tuli uusi naapuri niin eipä ole enää... sovittiin että kolataan ne lumet mihin millonkin parhaiten sopii jos tulee niinku viime talvena ja sitten kun on liikaa niin tilataan kone ajamaan ne pois ja maksetaan lasku puoliksi... miksi pitää joka asiasta tapella???eikö vois olla reilu ja solidaarinen hä???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se mukavaa asua sen verran isolla tontilla, ettei tarvi miettiä mihin lumet asettelisi. Jos ei sovi pihalle niin pukkaan oman lammen jäälle ja sieltä ne katoaa ihan itsestään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pientä on Suomen ilmatilasta tippuva hiutalemäärä verrattuna uutisita saatujen välähdysten myötä maailman kolkista,  ei kannata stressaantua . Austraaliassa uudenvuoden alkajaisiksi 3 x Suomen kokoinen ala kokonaan veden peitossa, 200 000 tuhatta ihmistä jouduttu evakuoimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"200 000 tuhatta ihmistä jouduttu evakuoimaan."

 Ompas iso popula evakossa! jt:valmis {ts '2011-01-03 06:46:30'}

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tämä on varmaan väärä paikka korjata tällaista asiaa.saattaapi olla, että naapurisi ei lue tätä palstaa laisinkaan, eikä moni muukaan.helpompi kun menet ja soitat ovikelloa suoraan asiaomaiselle ja kerrot oman mielipiteen.kirjoita sitten, miten olet asiassa päässyt eteenpäin. jäämme mielenkiinnolla odottamaan suoritusta!!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parempi se on kirjoittaa etukäteen, kun koskaan ei voi olla varma pystyykö sitä enää jälkikäteen tekemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhumalla löytyy varmaan ratkaisu kaupungilaisilla pitäs opetella puhumaan rakentavasti eikö se ole mukavakin naapuriin ottaa sen verran kontaktia että vaikka lumesta vähän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olen muutamalle naapurille, jotka ovat toisten naapureiden tontille kolanneet, että pitävät lumensa omalla puolellaan. Olen jopa heille katsonut omalta tontiltaan hyvän lumen kolauspaikan. :) Yhdelle näistä näytti ohjeeni menevän perille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lumet kasataan omalle tontille.  Mukavaa asua Oulussa 600 neliön tontilla, eikö?? Eihän tollaselle alle 2000 neliön tontille pitäs edes saada rakennuslupaa yli 100 neliön talolle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä. Se on omaa tyhmyyttä jos ostaa talon jonka reunat nuolee tontin rajoja. Eipä sellaisessa asuminen eroa juuri mitenkään vuokrakerrostalosta. Kyllä tontin pitää olla tontin kokoinen että siinä on tilaa olla ja harrastaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Vihreät venäjän erikoisjoukot

Suomi se porskuttaa milloin Ruotsin vallan alla, milloin Venäjän vallan alla ja nyt Eu:n vallan alla. Lue lisää...
Kotomaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi