Aloita uusi keskustelu

Kuinka moni asunnonostaja ostaisi tästä?

Aloittaja: Järkyttynyt Asuminen 12.6.2019 14:14

Luin jutun. jossa kerrottiin, että oululaisessa kerrostalossa oli kolmasosa asunnoista varattu palveluasumisyksikön käyttöön ja yksittäisille asunnon ostajille ei kerrottu tästä mitään. Asunnot myytiin jo talon rakennusvaiheessa, eivätkä ostajat voineet tarkistaa/ tietää ketä tai mitä taloon tulee. Heille jopa valehdeltiin, että taloon ei tule liiketoimintaa, heidän sitä kysyessään ostovaiheessa. Kuulin, että kyseinen hoivapalveluja tarjoava firma on myös valjastanut muitakin kerrostaloja käyttöönsä mm. Kempeleessä ja Tampereella. Eikä kenellekään yksittäiselle ostajalle ole kerrottu muuallakaan. Vaikka vajaakuntoisilla olisi samat oikeudet asua hyvin, kuten muillakin, on uskomatonta, että kokonainen hoivayksikkö perustetaan uuteen taloon kertomatta siitä yksittäisille ostajille. Naapureitan ei voi valita. Mutta voiko valita, haluaako asua ison hoivayksikön kanssa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 22 viestiä

No oulun höyhtyällä on talo jossa asuu narkomaaneja, juoppoja ym. Ns. Laitapuolen kulkijoita. Ostaisitteko täältä asunnon? Häiriköinti, varastelu, riitely, kauppaaminen ja poliisit ovat jokapäiväinen ilomme. Ostaisitko edelleen täältä asunnon? Tottahan näidenkin ihmisten on jossain asuttava, mutta kun säännöistä ja toisista ihmisistä ei piitata piirun vertaa. Osta täältä, minä myyn heti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Darja, onko siihenkin taloon laitettu jonkun hoivapalveluyrityksen busines? Eikö tuollaisesta voi ilmoittaa isännöitsijälle ja häiriköt pois?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Saiskohan tuommoisesta hoitokodin valtaamasta talosta ostaa asunnon hyvästi alle markkinahintaan? Alkoi kiinnostaa. Ei tietenkään itselle asumista varten, vaan laittaisin vuokralle hoitokodin asiakkaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka paljon alenee asunto-osakkeen arvo, kun naapurissa asuu pari valittavaa ämmäkyttääjää, jotka yöt kuuntelevat naapurien ääniä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näitä ämmäkyttääjiä ajattelen, jotka yöt kuuntelevat sinun ääniäsi, ei heillä ole helppoa kaltaistesi kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asun mieluummin vaikka kymmenen ämmäkyttääjän naapurissa, kuin yhdenkään häirikkönarkkarin naapurissa. Minulla ei tulisi ämmäkyttääjien kanssa pienintäkään ongelmaa koska en pidä minkäänlaista häiritsevää ääntä huushollissani, en yöllä, enkä päivällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimimerkki Jären Jätti, jos meluat yöllä kerrostalossa, muuta muualle, johonkin omaan taloon. Silloin ei ämmäkyttääjät vaivaa. Eikö kerrostalosa ala hiljaisuus klo 22? Se ei vaan mee jakeluun joillakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuosta tulee ongelmia ajan oloon. Vuokratoimintaa harrastetaan toisten kustannuksella, jotka ovat sentään yrittäjiä. En suostuis noissa taloissa asuun. Tästä on tullut ongelmiä suurissa kaupungeissa, läpi maailman. Enhän minä sentään alkaisi vaivaistalossa asumaan ja sitä toimintaa tuo on. Siis kerrostalossa, toki minulle tästä räkytetään. Sitten, kun olen vanha, sinne oikeaan vaivaistaloon lähtisin. Sitähän tuo on, että jatkuvasti tulee aivan muistivikaisista ilmoituksia radiossa. Ei sellainen vanhus voi yksin olla. Tässä toissa talvena jouduin soittaan vanhukselle apua, kun ei tiennyt edes oulua, saati maatakaan? Eihän poliisille voi valvontaa ulkoistaa lainkaan. Siihen tuo on mennyt. Saati vaipanvaihtoon ja lääkkeen ottamisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi vain kuvitella, kuinka surkeaa on tämänkin aloittajan elämä.
Ei liene muuta tekemistä, kuin kyylätä naapureiden tekemisiä.

Kyllä varmasti asuu siellä talossa mukavia mummuja ja pappoja, käytöstavat kohdallaan - eivät metelöi yökausia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mummot ja papat vielä menevätkin, mutta kun siellä voi olla yhtä hyvin juoppoja, narkomaaneja, pedofiilejä jne. Muutama tuollainen aina isossa talossa menee, mutta heitä voi tuossa talossa olla 1/3 kaikista asukkaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On varmasti vaikeaa ymmärtää yksittäisten sijoittajien menetystä kyseiseesä tapaukseessa, jos esim. itse elää KELAn tuilla, eikä ole asuntoon sijoittanut, eli ei ole ollut tässä tilanteessa. Oma koti on usein se tavallisen ihmisen suurin sijoituskohde. Velkaa täytyy ottaa ja sitä maksaa pitkään. Suuret firmat nettoavat rutkasti tarjoamalla tavallisissa kerrostaloissa näitä palveluja. Nettilähteen mukaan yhden ihmisen tehostettu palveluasuminen maksaa hieman alle tai yli 100€ per vuorokausi. Jos palveluasuntoja on kymmeniä yhdessäkin yksikössä, yritys tienaa vuorokaudessa useita tuhansia. Kuukaudessa useita kymmeniä tuhansia. Veronmaksajat maksavat nämä kulut. Kela taas maksaa asumiskustannukset. Yksittäisen sijoittajan omistusasunnon arvo romahtaa kolmasosan, kun se on tällaisessa talossa. Usein myös asumisrauha on mennyt kun on isosta yksiköstä kyse (ei yksittäisistä asukeista).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voizärkytys missasi pointin. Aloittaja ei dissannut mummuja ja pappoja sinänsä, vaan kalliiksi tulevaa taloudellista yhteisasumisjärjestelyä, jossa asioistaan huolehtimatta kykenevien kanssa pitäisi koettaa asua. Kun yleisesti ottaen hoivapalveluyritykset eivät välitä asiakkaistaan, miten näitä hoivapalveluyhtiöitä voisi kiinnostaa taloyhtiön ja sen asiakkaiden etu? Hoivapalvelu ei hoivaa yleisen hyvän vuoksi, vaan siksi koska hoivaamalla saa tehtyä rahaa. On aivan selvää, että ennemmin tai myöhemmin hoiva-asuminen tulee näkymään vastikkeissa ja mitä vanhemmaksi talo ehtii, sen kalliimmin. Hoivakotien asiakkailla myös kaikenlaiset vahinkoriskit ovat aivan omaa luokkaansa, verrattuna työssäkäyviin. Kiinteistöhuoltoyhtiöihin ei voi luottaa ennakoivan kunnosspaidon suhteen. Ovat jo pari vuosikymmentä olleet aivan luokattomia toimijoita krs-talojen huoltamisessa ja arvon säilyttämisestä. Perivät kiinteän maksun + toimenpidemaksut, mutta pääsääntöisesti eivät tee yhtään mitään oma-alotteisesti. Korjauksia tehdään vain tilauksesta ja varsinaista ennakoivaa huoltoa vain hyvin vähän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mitä voi tehdä jos haluaa ostaa asunnon uudesta kerrostalosta? Ei vissiin kannata ostaa uudesta..... Ei tiedä koskaan jos siihen joku lykkää jonkun ison palveluyksikön, jota ei sitten saada millään ilveellä pois vaikka olis mitä häiriöitä ja hörhöjä. Rakennuttaja ei ota vastuuta "ei kuulu meille". Hoivayksikön johtaja sanoo "asiakkaillamme on oikeuksia". Kaikilla muilla tuntuu olevan oikeuksia kuin niillä jotka ostaa sen yksittäisen kämpän itelle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisi olla vuosi sitten kun joku täällä Juttutuvassa kyseli, että olisiko kiinnostunutta porukkaa lyöttäytymään yhteen ja perustamaan ja rakennuttamaan sellainen taloyhtiö, jossa asukkaina on vain osakeenomistajia eli sijoittajita on pääsy kielletty.

Saattaisi nyt olla kovakin kysyntä jos tällaista joku ehdottaisi ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On sellaista Oulussa kokeiltukin ja keskeneräisen talon "konkurssiin" päättyi ainakin tämä yksi kokeilu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naapureitansa ei voi valita. Vaikka alussa naapurit olisivat fiksulta vaikuttavia, joku voi myydä esim sijoittajalle, joka ottaa vuokralaisen ja pahimmassa tapauksessa talo on pilalla. Fiksulta vaikuttaminenkaan ei välttämättä ole koko totuus. Korkeasti koulutetuillakin alkaa sämplätä ajatusta ristiin kun ikää tulee tarpeeksi. Hyvä muuttuu pahaksi, ystävät vihollisiksi ja miljoonamiehillä on ainanen pelko rahan menettämisestä, jos vastike kasvaa eurollakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi paikoin huono Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Kainuun maakunnassa sekä Pudasjärven, Taivalkoskosken ja Kuusamon kunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

takuueläke

Takuueläke on heille joita ei työnteko ole huvittanut.Vapaa matkustajia kyllä riittää. Lue lisää...
Löpö

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/