Aloita uusi keskustelu

Kerrostalossa valta, osakas vs. Vuokralainen

Aloittaja: Mun ja pankin asunto Asuminen 11.9.2019 14:05

Kun kerrostalossa asuu osakkeen omistajia ja vuokralaisia. onko vuokralaisellakin samat oikeudet kuin osakkeen omistajalla, joka asuu talossa.
Kuka määrää !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 22 viestiä

No ei tietenkään. Osakkeenomistaja voi esimerkiksi vaikka myydä huoneistonsa, sinun valtuutesi riittää es.m.maksettujen vuokrakuittien polttamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuokralaisella on kaikki samat oikeudet kuin osakkeen omistajallakin.Valtakirjalla hän voi käydä yhtiökokouksissakin ja ottaa kantaa eri asioihin jotka koskevat kyseistä taloyhtiötä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuokralaisella on oikeudet myös parkkipaikkaan jos ahneet osakkeenomistajat vallanneet kaksi paikkaa,ensin kaikille halukkaille yksi sit katotaan jääkö vieraspaikka ei kellekään kahta.meidän pihalla on linjaauton kokoinen asuntoauto paikalla ja eläkeläisillä toinen paikka mersulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joissakin kerrostaloyhtiöissä paikat on myytyheti alussa kovalla rahalla osakkeina, joita sai ostaa suht' vapaasti. Eli saatoi ostaa tallin ja ulkopaikan, jos tarvitsi paikat kahdelle autolle. Jotkut asuntosijoittajat saattoivat ostaa esim. useampia pieniä huoneistoja ja kaikkiin autopaikat tai kaksi. Huoneistot sijoittaja on voinut myydä myöhemmin eteenpäin ilman autopaikkaa, jolloin samalle omistajalle on voinut jäädä useampia paikkoja.
Ellei taloyhtiön säännöissä kielletä useamman autopaikan omistamista, asuipa omistaja talossa tai ei, asialle ei nykylainsäädännön puitteissa voi tehdä mitään. Aina voi titetysti yrittää ostaa itselleen autopaikan omistajalta riihikuivalla rahalla. Joskus sekin onnistuu, kun tarpeeksi paljon tarjoaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Vuokralaisella ei ole oikeastaan mitään velvollisuuksia. Jos hän remuaa, mellestää, rikkoo paikkoja jne. niin vastuu on osakkeenomistajalla.
Vuokralainen voi ns. "haistattaa paskat" muille jos haluaa. Jos tulee ristiriitoja, hänet on hankala häätää ja kun se vihdoin onnistuu niin sittenhän siihen tulee seuraava vuokralainen ja odotetaan millainen yhteistyö hänen kanssaa muodostuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpöjä kirjoittelet - osakkeenomistaja, joka vuokraa hallitsemansa huoneiston, ei ole vastuussa vuokralaisen taloyhtiölle tekemistä vahingoista vaan niistä vastaa vuokralainen itse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuokralaisella on talossa ne osakkeenomistajan oikeudet, joista hän on vuokrasopimuksessaan sopinut vuokraisäntänsä kanssa. Vuokraisäntä ei luonnollisesti voi antaa vuokralaiselle enemmän oikeuksia kuin mitä talon osakkeenomistajalla on, rajoittaa hän näitä oikeuksia tietenkin voi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole!!!! Vuokralaisella on vain asumisoikeus/käyttöoikeus siihen tilaan minkä on vuokrannut eikä muuhun asiaan,mutta osakakkaalla on oikeus kaikkiin tiloihin ja asioihin taloyhtiössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täyttä humpuukia. Vuokralaisella on oikeus yhtiökokouksen päätöksellä myös muuhunkin, jopa osallistuminen yhtiökokouksiin tosin ilman osakasoikeutta äänestämiseen. Tätä on jopa suositeltukin sillä perusteella, että vuokralaistenkin näkemys taloyhtiön yhteisissä asioissa voisi tulla kuuluviin. Erityisesti niissä taloyhtiöissä, joissa on vuokralaisia erityisen paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole. Jos osakkaat alkavat liittoutua vuokralaisia vastaan ja hakevat heistä ihan kaikki viat, he ovat pääsi päällä. Säälin tilannetta, jossa niin käy.

Varottavia taloyhtiöitä: iäkkäitä k-päitä, joilla lukuisia sairauksia. Omistavat osakkeensa. Ovat aina kimpussa, epäilevät aina vuokralaisia, vaikka itse rikkovat kaikkia sääntöjä ja omivat tiloja pakastimille, vievät kaiken mitä voivat luudista ja lapioista lähtien. Syyttävät vuokralaisia, vaikka itse jemmaavat näitä.

Älä mene asumaan lemmikin kanssa taloon, missä on vain vanhoja ihmisiä. Sitä kyttäyksen ja ilmiannon ilmapiiriä ei kestä kukaan tervejärkinenkään.

Muuta asumaan opiskelijoiden sekaan isoon kaupunkiin. Siellä ei kytätä tai kiusata.

Kun omistat osakkeen, tulet kusipääksi samalla. Nähty ja koettu lähipiirissä. EI mitään tolkkua kiusaamisella, mikä kohdistuu vuokralaiseen. EI ole mukavia osakkeenomistajia, jotka vuokraavat asuntoja köyhemmille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis osakkaat määräävät, mutta vuokralainen saatta pasmäröidä ihan muuten vain.
Kukkaistutukset , pyykkituvan valtaus, muista asukkaista valittaminen, ja sen sellaiset asiat.
Ovat kotiutuneet erinomaisen hyvin talon asukkaiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuokralaisella on yhtiökokouksessa oikeus olla läsnä ja käyttää puheenvuoroja, mutta ei ole äänestysoikeutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhtiökokouksissa pitäisi puheenvuoron käyttäjän sinä sanoa ensiksi onko osakas vai vuokralainen. Silloin hänen mielipiteille voidaa antaa oikea painoarvo. Esim jos on kyse taloyhtiön remonteista, pihan kunnostamisesta tai mistä tahansa mikä maksaa. Maksajinahan on vain osakkaat ja mielestäni vain heidän puheet tulee huomioida.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinulla on toki oikeus mielipiteeseesi, mutta laki on laki. Yhtiökokouksessa vuokralaisella on puheoikeus. Todisteena on näytettävä vuokrasopimusta isännöitsijälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos vuokralaisella ei ole valtakirjaa edustaa omistajan puolesta omistamiaan asuntoosakkeita ei hänellä ole valtaa. Sen sijaan hänellä on vuokralaisen oikeudet ja ne taas ovat osakkeen omistajan päänsärky. Jos Vuokralaisia on enmmistö huonosti käy niin talon kunnossapidon kuin hinnankin suhteen. Varsinkin jos asukkaat eivät vedä yhtä köyttä. Sijoutusasunnon omistajat maksimoivat voitot tekemättää yhtäkään remonttia ja myyvät aikanaan pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

210 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille